Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Usunięcie zęba

Polecane posty

Gość gość

Miałam mieć kanałowe i dała mi jakiś lek, i nie poszłam na kanałowe bo sie bałam(wiem głupota) i minęły dwa miesiące i wypadł mi ząb od środka, zostaly tylko ścianki i w środku czarne, ostatnio zrobiła mi się ropa pod zębem. Czy w takim przypadku wyrywanie będzie tylko możliwe u chirurga?

Gość gość
Zależy który to ząb ?

Gość gość
Idź normalnie do dentysty , może jeszcze da się uratować zęba a jak nie to go usunie , chyba, że korzenie są w zatoce to wyśle do chirurga .

Gość gość
Jest to ząb przedostatni :(

Gość gość
No to tak jak wyżej dentysta oceni czy da się uratować i zrobi zdjęcie czy może usunąć czy trzeba do chirurga . Nie ma się co bać chirurga bo to wygląda tak samo jak u zwykłego dentysty tylko po usunięciu jeśli jest otwarta zatoka zszywa .

Gość gość
Przykra sprawa, usunięcie zęba, też przez to przechodziął, .ale mój dentysta zadbał ,żeby nic mnie nie bolało i to było wspaniałe, dodatkowo żadnych nerwów, bo potraktował mnie gazem rozweselającym gliwice. http://vita-dent.gliwice.pl/sedacja-wziewna/ warto poszukać takiego entysty i to do niego wybrać się na leczenie czy wyrywanie.