Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 17 lat mieszkam w USA. I chce wyjechac do polski

Polecane posty

Gość gość

witam serdecznie rok temu wyjechałam z mamą do usa-chicago. 3miesioce temu mama musiała wrucic do polski ja zostałam z kolegą jednak bardzo tęsknie za mamą i chce wrucic do polski. bardzo proszę o odpowiedz czy na granicy benda problemy z moiom wyjazdem czy bendą sie czepiali tego ze jestem niepełnoletnia od 3 miesice jestem imigrantką a wy wrzesnu benda miła 18 lat czy zwyczajnie mogę kupić bilet i wyjechac z chicago do warszawy????????????

Gość gość
Chcesz uciekać z USA do polski? Niech cie zbada psychiatra - może jeszcze nie jest za późno.

Gość gość
dlaczego??? Tam jest inny swiat, inne zycie... zawsze o tym marzylam.... czemu, powiedz, czemu...?

Gość Karolina Kjjkijuj
komentarz z psychiatrą trafił w sedno. Mieszkam w Anglii i naprawde musiałabym byc zdrowo jeb.. walnieta zeby wracac do POlski.

Gość gość
Posiedzi chwile w Polsce to będzie spieprzać w podskokach z powrotem. Zawsze lepiej tam gdzie nas nie ma. Ale akurat w Polsce to zawsze najgorzej.

Gość gość
Rozumie tesknoe za mamą ,ale za polską jak bym mial twoje lata to bym tu niewwracal. Glosowac mozesz nawet z szigago :-P

Gość gość
zamienie sie z toba daj namiar

Gość gość
czy moze ktoś w końcu odpowiedziec na moje pytanie bardzo proszę bo chce wyjechac za 4dni czy bendą problemy na granicy?????

Gość gość
będa problemy ,musisz poczekać do 18 , a poza tym dobrze cI tu pisza ludzie , Ty wrócisz do polandi a wszyscy twoi znajomi wyjadą ,zostań w usa ,masz prawie 18 lat otrząśnij się ! Mama pewno niebawem do Ciebie wróci.

Gość gość
chodzi o to bo mama miała wypadek samochodowy jest w spioczcę właśnie to jest powód dla którego chce wyjechac z chicago do warszawy wy wrześniu bende miała 18 lat ale niestety nie mogę czekać muszę jechać do pl. ale nie mam pewność czy pszepuszczą mnie na granicy ????

Gość gość
podaj e maila pomogę Ci

dobrze się zastanow czy chcesz wracać do Polski no ale oczywiście rozumiem że skoro jesteś sama to Ci Cieżko żyć tam prawie w obcym kraju - zastanów się tylko jaką będziesz miała tutaj przyszłość i jak za wyżyjesz - może po prostu wróć na moment do Polski

Gość gość
agata.maj21@onet.pl To muj email człowiek który napisał ze moze mi Pomoc bardzo proszę o szczeguły bo chodzi mi tylko o informacje czy mogę wyjechac z Chicago do Warszawy wy wrześniu bende miła 18 lat proszę o informacje ??????

Gość gość
moja mama też musiała wrócić bo babcia zachorowała a ja nie chciałam tam być sama też wróciłam tam nie mam rodziny, nie było tam sensu mieszkać , no wiesz że w Polsce jest średnio ale jak się człowiek postara to tu też może być fajnie a jak nie to są Niemcy , mieszkam w Poznaniu wiec do Niemiec daleko nie mam a tam jest lepiej niż tu

Gość gość
A ja się nie dziwię autorce, za to szczerze dziwią mnie osoby, które uważają, ze ktoś jest j*******y tylko dlatego, ze chce mieszkać w Polsce :O sama mam 25 lat, w USA byłam dwa razy, mogłam tam zostać, ale nie chciałam. Ostatnio spędziłam pół roku we Francji i też wróciłam do Polski. Nie każdy chce mieszkać zagranicą. Ja mieszkam w Warszawie i dobrze mi tu. Nawet gdybym dostała ofertę świetnej pracy gdzieś na zachodzie, to pewnie bym odrzuciła. Nie każdy chce emigrować :)

Gość gość
Nie dziwię się wcale autorce też mieszkałam z mamą w USA ale mama wróciła bo babcia zachorowała , mogłam zostać ale nie chciałam tam być sama bez rodziny, przyjaciół, tam kilka osób poznałam ale tu mam przyjaciół od dzieciństwa , jest daleko do Polski a tam wcale nie jest tak super w Niemczech jest lepiej i bliżej Polski a po za tym jak się człowiek postara to i w Polsce może być super mam brata w policji zarabia ponad 3.000 zł mieszka w Poznaniu i mówi że nie chce mieszkać za granicą.

Gość gość
odp na e maila innaczej nie pomogę

Gość gość
niestety nie dostałam żadnego emaila powtarzam agata.maj21@onet.pl

Gość gość
w stanach masz legalny pobyt? jesli tak, mysle spokojnie mozesz sama leciec do polski

Gość gość
Niestety nie mam legalnego pobytu miałam vise na 3miesioce tylko a jest tu 10miesiec jestem imigrantem proszę o informacje ???

Gość gość
no to powinnas pojsc do konsulatu polskiego i oni tam juz cie pokieruja. wiem, ze jesli bylabys pelnoletnia na pewno by cie przepuscili przez granice, tylko by wbili w paszport zakaz wjazdu na np 10 lat. co do osoby niepelnoletniej mysle, ze nie bedzie tak prosto.