Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciazy miedzy 5 a 6 miesiacem

Polecane posty

Gość gość

czy powinnam kompletowac juz sobie wyprawke dla dziecka itp

Gość 25marta01
Mowia, ze od 6 miesiaca powinno sie byc gotowa do porodu.

Gość gość
W szóstym miesiącu jak byś urodziła to małe prawdopodobieństwo że dziecko przeżyję.... A że w pełni sprawne równe zero.... A co do kompletowania wyprawki to zależy.... Ja np. Kupowałam co miesiąc coś bo łatwiej mi tak było ( finansowo) niż wszystko na raz... E szóstym miesiącu dobrze zrobić rekonesans jaki wózek, jakie łóżeczko, poczytać co tam potrzebujesz, zrobić listę...

Gość gość
zalezy... ja sie ciesze ze zwlekałam z wyprawka np kupnem wózka, łozeczka bo w 7 miesiacu nagle kuzyn zadzwonił i zapytał sie czy nie chcemy po jego córce, pozniej w 9 ciocia zadzowniła z jakimis ciuszkami-ogolnie duzo było niespodziewanych oszczednosci warto zwlekac-ja sie kompletnie nie spodziewalam pomocy od rodziny, zwłaszcza ze dawno sie nie widzielismy ale niektórzy np wolą co miesiac cos kupic zeby rozlozyc koszta-mysle ze tez to dobre rozwiazanie na olx jest duzo rzeczy za darmo-ja np mam wanienke

Gość Pauliskastch
Jestem w 22 tc a wyprawke zaczelam kompletowac gdzies od 15tc ;) moze i szybko ale to byly pojedyncze sztuki a to kocyk to ubranko. W przyszlym tygodniu zamowie wanienke, przewijak i stojak firmy beaba cameleo ;) ( wiec troche nas ta wyprawka kosztuje, a jak sie porozklada to jakos tak tego nie czuc i "cieszy oko" troche przyjemnosci a to wszystko jest takie slodkie) Termin mamy na pocz. Listopada Wozek i lozeczko w pazdzierniku kupimy:)

Gość gość
ja mam termin na 18 sierpnia a dopiero teraz robie wyprawke dla corki tylko ze.ja.nie.potrzebuje duzo rzeczy bo wozek juz nowy stoi kupiony a taki rzeczy jak.lozeczko wanienka przewijak.mam po pierwszej.corce i troche ciuszkow musze tylko dokupic pare rzeczy ale jak bylam w pierwszej.ciazy to juz od 30 mialam wszystko i nawet do szpitala bylam spakowana teraz nawet nie jestem spakowana

Gość gość
W ciągu jakichś 2-3 tygodni dostanę łóżeczko. Na chwilę obecną mam komplet 5szt. body z długim rękawem, 3 pieluszki tetrowe, 1 flanelową i trochę materiału flaneli do uszycia prześcieradeł i pieluszek. Dzisiaj planuję zamówić kombinezon. Ogólnie będę się starała już powoli kompletować. Zaraz wyklaruje się sytuacja w kwestii wózka (czy dostaniemy "w spadku"). Jeśli nie to też powoli zacznę się rozglądać, żeby juz we wrześniu mieć wózek (termin na 7.11).

Gość gość
mowi ze niby do 3 miesiaca nie powinno sie nic kupowac bo to przynosi pecha

Gość mamaporazpierwwszy
Ja jestem w 22 tyg i nna razie kupilam kilka bodow no i wozek ktory mialam upatrzonny juz wczesniej a ze byla fajna okazja to zal bylo nie skorzystac :) dostslsm tez od szwagierki duzo ciuszkow po jej synku bo nie miala gdzie ich trzymac z tym ze nie wiem czy czescc z nich sie w ogole przyda bo sama jeszzcze nie znam plci. W pon wizzyta mam nadziieje ze sie dowiem ;)