Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak jade nocą albo pusta droga to bym sie nie zatrzymala gdyby ktos lezal a Wy?

Polecane posty

Gość gość

Bo to moze byc potencjalny zboczeniec lapiacy metoda na ofiare, czyli udaje trupa albo rannego, laska wysiada z auta a on ja napada i gwauci a potem kradnie auto. Kobiety nie ryzykujcie!

Gość gość
"gwauci" powiadasz...

Gość gość
Domyślna osoba wiedziałaby, ze napisalam tak z powodu cenzury na kafeterii

Gość gość
Gwałci - cenzury nie ma

a na jaką cholerę powiedz mi, ciężka osobo, masz się zatrzymywać i rozmawiać z osobą co jej się stało:O słyszałaś o czymś takim jak pogotowie?

Gość gość
Kierowca ma prawo zatrzymac sie kolo leżącego i zadzwonic z auta po pomoc. Az do przyjazdu pomocy kierowca ma prawo pozostac w samochodzie. To sie tyczy taki sytuacji na pustych nocnych drogach. Chodzi o bezpieczenstwo

Gość gość
Dlaczego miałaby być cenzura na gwałt? :D

Gość gość
Kiedyś była cenzura na to słowo

Gość gość
no tak. a jak akurat będzie jechał radiowóz to zgwałc***atrol policji. ty to masz łeb. odradzam również rozmowe z męzczyznami bo z pewnością używaja metody na konwersacje żeby cie zgwałcić

Gość gość
Zatrzymałabym się i zatrzymałam się tak 2 razy. Gdybym się zawsze spodziewała gwałtu albo napadu to nigdy bym z domu nosa nie wychyliła. Do odważnych świat należy.

Gość PanGag
nie udzielenie pierwszej pomocy jest karalne, jeżeli zgłosisz wypadek na numer 999, 998, 997 albo na 112 to już masz sumienie CZYSTE wystarczy, że zgłosisz wypadek i nie musisz robić NIC bez paniki

Gość gość
Pewna kobieta się tak zatrzymała, wysiadła i pytała czy pomóc, a w odpowiedzi została pobita do nieprzytomności, jakos przeżyła i ma uraz do końca życia. Opowiadała o tym w jakims programie radiowym.

Gość gość
Miałam kiedyś taką sytuację z 5 lat temu już, jechałam sama, była noc, na drodze pusto i w świetle reflektorów samochodowych zobaczyłam leżącą sylwetkę... nie jechałam szybko bo to akurat był zakręt więc byłam na 100% pewna że to człowiek.. Nie zatrzymałam się, ale od razu zadzwoniłam na 112 mówiąc jaka jest sytuacja - powiedziałam, że się nie zatrzymałam, bo się zwyczajnie boję, że jadę sama.Podałam dokładną lokalizację. Pan bardzo uprzejmy przyjął zgłoszenie, wypytał mnie o wszystko o imię, nazwisko, jakim samochodem podróżuję i skąd dokąd. Poprosił o tel kontaktowy Potem podziękował i się rozłączył, nie kazał mi wracać ani nigdzie zjeżdżać i czekać na jakąś kontrolę, spokojnie kazał jechać dalej. Było to na trasie z Łodzi do Szczecina, a syt miała miejsce już za Poznaniem, ale nie pamiętam miejscowości

Gość gość
Gwałt to wulgaryzm? A na zabijanie, mordowanie, katowanie, bicie, itp. też były cenzury :D?

Gość gość
Kiedyś jechałam w nocy przez słabo uczęszczana drogę i na poboczu dostrzeglam mężczyznę dającego znaki by się zatrzymać,a jako że zawsze pod ręką mam gazowke nie balam się i zatrzymalam ,otworzyła okno i zapytała czy ma jakiś problem,a on na to ,że samochodem cofał i nie wcelowal w drogę i ten mu wjechał do rowu i utknął. Potwierdził moje przypuszczenia ,bo się przyznal ze jest po alkoholu. Powiedziałam mu ,że jadę do wioski po linke hol. I mu pomoge ,że ma czekać,a naprawdę zadzwoniłam na policję i gdy pomyśle że gdybym się nie zatrzymała ,a on jakoś by się stamtąd wydostał i kogoś zabił...

Gość TixTom
No i gość 02:44 Prawidłowo zareagowała, bo może być różnie, a brak jakiejkolwiek reakcji, to znieczulica, a należy pamiętać, że samochód też może się popsuć, a telefon rozładować, lub brak zasięgu i co wtedy? Ano chciało by się pomocy, a to np że kobieta próbuje w nocy kogoś zatrzymać, czy na jakiejś pustej drodze też może być obawa, bo ktoś może być z nią gdzieś tam i napad gotowy. Kobieta na przynęte, też były takie przypadki, także wiecie, czasami ktoś może potrzebować pomocy, a za jakiś czas ten, ta co jej np nie udzieliła. Ciekawe jak w takiej sytuacji by się ta osoba czuła.