Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

malzenstwo z rozsadku

Polecane posty

Gość gość

Czesc Wam wszystkim. Chcialabym opisac po krotce moja historie. Moze ktos w niej znajdzie cos dla siebie. Odkad pamietam, zawsze ciagnelo mnie do mezczyzn z problemami. Nie majac wlasciwego wzorca z domu, nie umialam dobrac wlasciwego partnera. Wydawalo mi sie ze moge ich zmienic, pomoc im. I tak bylam z mlodocianym alkoholikiem, potem z osoba uzalezniona od narkotykow a moj ostatni partner zostawil mnie sama z coreczka odebrawszy sobie zycie. Nie mogl sobie poradzic ze swoja traumatyczna przeszloscia a ja nie umialam mu pomoc. I tak wyladowalam sama z dzieckiem w kawalerce, z kiepska praca i bez zadnego zabezpieczenia na przyszlosc. A co bedzie, gdy zachoruje? - myslalam. I tak w mojej glowie zrodzil sie pomysl zeby poszukac meza za granica. Udalam sie do biura matryminialnego i zalozylam tam profil. Myslalam sobie, ze oczywiscie taki zwiazek nie przetrwa dlugo, ale przynajmniej jak sie rozwiode to bede miala jakas pomoc dla mnie i dla dziecka jakby mi sie cos stalo. Nie mam najlepszego zdrowia. Kobiety w mojej rodzinie od pokolen trawi rak. To troche jak zycie z wyrokiem. Dosc szybko odezwal sie do mnie pewien pan. Spotkalismy sie. Czlowiek ten pochodzil z niemieckiej prowincji. Duzo pracowal, byl bardzo niesmialy, zaniedbany i samotny. Przypadl do gustu mojej coreczce, ktora jest bardzo nieufna z natury. Umowilismy sie na jeszcze jedno dziecko. Spedzilam z nim troche czasu i wiedzialam juz, ze jest NORMALNY. Wow! Szybko poczulam sie przy nim bezpieczna. Taki dziwny komfort ktorego w zyciu nie czulam. Po trzech miesiacach znajomosci wzielismy slub. Potem szybciutko zaszlam w ciaze. Nasz seks na poczatku sluzyl tylko zaplodnieniu. Potem zylismy w abstynencji i nawet spalismy osobno. Lubilam go ale nie chcialo mi sie z nim kochac. A on nie naciskal chociaz widzialam jak wyglodnialym wzrokiem spoglada na moj biust. W miedzyczasie zadbalam o niego. Wprowadzilam zdrowa diete, zredukowalismy brzuszek, wywalilam jego wszystkie stare ciuchy i kupilismy mu nowe. Kupilismy dobre, meskie kosmetyki i co sie okazalo? Okazalo sie ze to przystojny facet. Poludniowy typ urody, choc poludniowcem nie jest, to dla mnie, blondynki najwieksza atrakcja. I te jego czarne wielkie oczy z dlugimi, pieknymi rzesami. Super. Urodzilam mu ,( a wlasciwie nam ), pulchnego, pieknego chlopczyka. Maz byl dla mnie bardzo dobry gdy bylam w ciazy. Byl przy mnie caly czas i wiedzialam ze moge na niego liczyc. Czulam juz wtedy, ze go bardzo lubie i szanuje i ze chce przy nim zostac. I gdy juz doszlam do siebie po ciazy i nie czulam sie odrazajaca, poczulam ze chce sie do niego zblizyc. I zaczelismy zyc z soba jak prawdziwa para. I wtedy zdalam sobie sprawe jak bardzo go kocham. Jakim jest cudownym, madrym mezczyzna, dobrym ojcem, namietnym kochankiem. I choc decyzja o tym malzenstwie byla dla nas obojga aktem desperacji, jestesmy teraz szczesliwa kochajaca sie rodzina. I tego zycze wszystkim kobieta po przejsciach. Zeby znalazly kogos kto utuli ich wszystkie leki i smutki, wyszepcze do ucha ze wszystko bedzie dobrze, a one beda wiedzialy ze to prawda.

Gość gość
Piękna historia.

Gość gość
z tego wniosek ze tak jak z czasem mozna zniszczyc milosc tak mozna i ja zbudowac wam sie udalo badzcie szczesliwi

Gość gość
Mam nadzieję, że to nie jest provo. Gratuluję Wam! Dużo szczęścia ;)

Gość gość
Jeszcze dodam, ze jesli chodzi o seks, to zawsze spodziewalam sie fajerwerkow od pierwszego razu z nowym partnerem. Kiedy partner nie sprawdzil sie pierwszy raz, bylam sklonna juz brac nogi za pas myslac " nie pasujemy do siebie". Tez tak macie? To bledne podejscie bo swoich cial na wzajem mozna sie nauczyc tylko trzeba umiec sie komunikowac. Jesli partner ma problemy z wyrazaniem swoich potrzeb trzeba zadawac pytania i obserwowac reakcje.

Gość gość
Dzieki za zyczenia! Dopisze jeszcze, ze jesli obie osoby w zwiazku sa po tzw. przejsciach, to beda sie tylko sciagac na wzajem w dol. Teoretycznie powinno byc tak, ze nikt nie zrozumie lepiej osoby z trauma niz inna osoba z trauma, ale w praktyce tak nie jest. Wiem to z wlasnego doswiadczenia. Wiec kobietki, jesli mialyscie nieudane dziecinstwo, brak wzorcow z domu czy na przyklad depresje po prostu, lub gryza Was jakies smutki poszukajcie kogos statecznego, opanowanego, normalnego. Tylko przy takiej osobie macie szanse wygrac ze swoimi demonami.