Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę dać dziecku 15mcy.....

Polecane posty

Gość gość

Nie krytykujcie, zebrałam wszystkie rady innych :-) galaretka serek wiejski ogórek zielony, konserwowy, kiszony naleśniki :-) żelek malutki pestki dyni słonecznik łuskany surowy pomidor cornflakes :-) prażynki jajecznice na odrobinie masła :-) mizeria :-) pierogi z kapustą i grzybami loda ale typu sorbet i nic nie jest podrobione

Gość gość
Bo wg coniektorych to najlepiej papki ze słoików :-)

Gość gość
Wszystko procz grzybow jest ok.

Gość gość
Ja tylko grzybów bym nie dała. No i może bym się z uwagą przypatrywała przy jedzeniu pestek, bo bym się początkowo obawiała, że się zadławi. :)

Gość gość
Mój synek ma 11 miesięcy i próbuje po trochu jajecznicy na maśle i galaretki

Gość gość
grzyby na razie daruj, chyba ze pieczarki, pieczarki mozesz dac. a co do reszty, to tak jak ze wszystkim innym, daj troszke i obserwuj. kazde dziecko jest inne, nie ma jednej uniwersalnej recepty.

Gość gość
Bo myślałam nad pierogami z kapustą i grzybami ale to je zrobię z pieczarkami zamiast grzybów, bo z mięsem dziecko mi już jadło pestki to chyba w małych ilościach bo nie wiadomo jak trawienie tego będzie przebiegać

Gość TamTamTamDam
Grzyby (oprócz pieczarek) i ogórek konserwowy sobie na razie odpuść. Grzyby są ciężkie na żołądek i są silnymi alergenami, wstrzymaj się do 3 roku życia maluszka. A produkty w occie są szkodliwe bardziej niż nam się wydaje. Nie mają żadnych składników odżywczych a mogą uszkodzić warstwę ochronną żołądka. Kwaszone są ok :)

Gość gość
Jezu 15 mcy dziecko powinno jest wszystko, oprocz tzeczy ciezkosttawnych. Pestkami sie zadlawi? Predzej poerogiem niz pestkami.