Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kąpiel w morzu w ciązy

Polecane posty

Gość gość

czy kąpałyście się lub zamierzacie się kąpac w morzu będąc w ciąży? Pytałyscie sie swojego lekarza o to? bo w sumie zastanawia mnie głównie to, czy zimna morska woda nie wpłynie jakos negatywnie na dzidzusia i czy moje ciało będzie wystarczająco chronić go od tego zimna?

Gość gość
Od zimna tak, ale ja wchodząc w ten temat pomyślałam, że chodzi o infekcje...

Gość gość
Kapalam sie w cieplym morzu. Do syfiastego baltyku nie weszlabym. I nie chodzi o zimno. Bez przesady ze cos sie dziecku z zimna stanie. Nie wiem jak wyglada czystosc baltyku od strony biologicznej.

Gość gość
Dokładnie.strój kąpielowy to nie jest bariera ochronna przed intencjami pochwy,przeziebieniem krwi i ogólnym wyziebieniem organizmu,wejdź do wody tylko to okolicy ud resztę sobie odpuść taką moją rada i będąc w ciąży tak.sama robię.

Gość gość
na pewno morze nie jest super czyste, ale na pewno czystsze niz jakis zbiorniki wodne które cały czas stoją. Tylko własnie mi chodzi o to, że jak kobiety chodza na basen to zawsze zalecane jest aby temp. wody była 37 st. C a morze polskie ma około 21 st. C

Gość TamTamTamDam
Nie, ani w pierwszej ciąży ani w drugiej. Po pierwsze- infekcje, środowisko bakteryjne w ciąży jest mega osłabione i wręcz zaprasza inne bakterie do rozmnażania się. A po drugie, u mnie szybko zaczęły się skurcze (15-16 tc) i do końca już musiałam uważać i brać leki, a musicie wiedzieć, że zimna woda może i nie wpłynie na Wasze dziecko ale na Waszą macicę już tak. Ciepło na zewnątrz a tu zimne, pobudzicie ją bardziej niż przy seksie i skurcze niepożądane, prowadzące do skrócenia szyjki, gotowe.

a ja sie kapie w oceanie i nie przyszlo mi do glowy by tego unikac. Sporo ciezarnych widuje na plazy. Jakos nikt z lekarzy nie mowi, ze to niebezpieczne.

Gość gość
Kąpałam się jak nie było dużych fal, żeby mnie nie waliły po brzuchu. Ogólnie macica chroni dziecko przed gwałtownymi zmianami temperatur. Czułam się super. Żadnych infekcji nie miałam. Myślę że kąpiele jest lepsza niż nadmiar słońca :)

Gość gość
nie jestem w ciąży, ale jestem "infekcyjna", jezior unikam. W morzu jest ok, nic mi nie było, myślę, że zasolenie może mieć z tym związek. Ale w ciąży może pływanie żabką czy jakieś wygibasy to raczej nie, ale po prostu pochodzenie w wodzie to raczej ok. Możesz dowiedzieć się od gina czy możesz używać rzeczy w stylu żel provag itd. To zmniejsza ryzyko jednak

Gość gość
Jest prawie 40 stopnii gorzej dla dziecka byloby takie przegrzanie matki,bo temperatury sa wrecz zabojcze ,niz kapiel w morzu.Mieszkam 10 minut na pieszo od plazy.Od kiedy zaczely sie upaly plywam co dziennie.Jestem w 24 tyg ciazy.Unikam raczej nagrzania opalania sie ,bo naprawde robi mi sie juz salo,po kapieli cvzuje sie super.Ciaza to nie choroba infekcje moge zlapac wszedzie.Mam morze pod nosem nie mam zamiaru sie dusic w domu.

Gość gość
Ale infekcja normalnie to po prostu upierdliwość. Infekcja w ciąży może mieć różne konsekwencje, nie każde leczenie tez można stosować.

Gość gość
i co z tego bo nie rozumiem w czym problem 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk