Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emil45

Nerwica. Pilna pomoc

Polecane posty

Witam wszystkich. Od kilku lat cierpie na nerwice natrectw myslowych(kiedys na zwykla np sprawdzanie drzwi itd) od jakiegos czasu jednak te mysli. Mysli te obrazały Boga, rodzine i znajomych. Wymysla przerozne rzeczy sterta bzdur. ale jakos sobie poradziłem . teraz problem powrocił ale w takim stopniu ze zaczynam popadac w stres. Nerwica zaatakowała mnie samego. tym razem sterta bzdur dotyczacych mnie. np ze całowałem sie z pewna kolezanka . a w rzeczywistosci nigdy taka sytuacja nie miała miejsca tym bardziej ze mam dziewczyne ktora kocham. i nigdy bym takiego czegos nie zrobił. doskonale wiem pamietam kazde sytuacje gdzie spedzałem czas ze znajomymi i nawet tymi kolezankami. zaczynam fiksowac bo sam zaczynam watpic w rzeczywistosc przez ta chorobe i skupiam sie na tych bredniach plus obwiniam sie o cos co nigdy nie miało miejsca. Czuje sie fatalnie bo majac dziewczyne i wiedzac ze nigdy sie tak nie zrobiło jakas głupia choroba nam wpiera całkiem cos innego i przetwarza zwykłe sytuacje na swoje. Prosze o pilna pomoc. chce zyc jak wczesniej i miec swiety spokoj.

wiem ze psychiatra i leki. ale finansowo nie bardzo mnie na to stac eh na ten moment. czytałem ze sa tez rozne sposoby na to . I nawet uzywalem je przez pewien czas ale juz przestały działac te wszystkie metody.

Gość gość
a na NFZ nie mozesz isc?

Gość gość
pilnej pomocy to najlepiej szukać u psychiatry. Na NFZ to się długo czeka wiec lepiej prywatnie iść. Tu http://www.psychiatra-katowice.com/ masz namiar na dobrego fachowca.

Gość gość
ja Ci polecam antydepresant nexpram.. moim zdaniem nie ma lepszego leku na to dziadostwo... kosztuje za 28 tabletek roznie ale niewiecej raczej niż 28zl ja nawet po 19 zł znalazłam w aptece.. i bralam najpierw po pół tabletki przez pierwsze dwa dni potem po całej czyli 10 mg przez dwa tygodnie..po dwóch tyg już lekki efekt się czulo wtedy dolozylam jeszcze jedną tabletke i bralam codzień rano dwie tak bralam przez trzy miesiace potem zeszlam z tej dawki do poltora po tygodniu do całej tabletki jednej i tą jedną bralam jeszcze z kilka miesięcy dopóki całkowicie nie poczułam poprawy wtedy zeszłam do połowki tabletki brałam ja trzy miesiace i odstawilam całkiem..natrętctwa znikły..:) pierwsze dni na leku tzn pierwszy i drugi tydzien wszystko się może nasilic, glowa bolec, jeśli masz lęki też mogą się nasilic ale to mija po dwóch tygodniach i do trzech miesięcy możesz jeszcze mieć huśtawke nastrojów bo lek się rozkręca ale potem wszystko się stabilizuje i jest spokój :) jakby się człowiek na nowo urodził także polecam :)