Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leżąca

Duże rozejście spojenia po porodzie proszę o informacje

Polecane posty

Gość Leżąca

Witam, po porodzie rozeszlo mi się spojenie 3,5 cm leczenie polega na wiszeniu w prowizorycznym hamaku około 14 dni następnie noszenie pasa proszę o informację od kobiet którym przytrafilo się coś tak okropnego czy leżały w domu i ile jak to wyglądało i czy wróciły do zdrowia jak wyglądała kwestia połogu itd. Ma więcej pytań ale nie im czy ktoś odpowie ?

Gość gość
tutaj, to nic się nikomu nie rozchodzi, ewentualnie pochwa sama się zwęża po porodzie...

Gość Gosc kkkkkk
Może ktoś coś napisze w tym temacie ?

Gość gość
Mi sie w trakcie ciazy rozeszlo ale nie wiem ile dokladnie. Cirzko bylo mi chodzic pod kobiec ciazy a po porodzie jakis miesiac masakra nie moglam sie przekrecac ledwie chodizlam a w nocy przekrecenie sie to byl koszmar. Lekarz kazal mi tylko pas nosic. Po miesiacu wszystko bylo ok. I do nastepbej ciazy wszystko super. 1,5 roku pozniej zaszlam w fruga ciaze i do 16tyg bylo od poznij znow ten bol jestem w 26 ledwie chodze. Moge miec cesarke jesli zechcw

Gość gość kkkkk
Ten pas to coś dał czy tylko utrzymywał żeby rozejście się nie powiększyło? Ja nie mogę chodzic nogi podnoszę na około 5 cm od podłogi i tyle o przekrecaniu się nie ma mowy czuje tez chrobot przy chodzeniu ( ciagnieciu nogami po podlodze)

Gość gość
Nosilam ten pas miesiac troche ponad moze z 6 tyg i pozniej lekarz stwierdzil ze zeszlo sie ile moglo spojenie. Wazne bylo ze juz nie boli:) normalnie funkcjonowalam:) ale teraz druga ciaza znow to samo:(

Gość gość kkkk
Podniosła mnie Pani na duchu może u mnie też się zejdzie bo przyznam że jestem załamana tym wszystkim bol jest okropny i to lezenie jest odbijające boje się czy będę jeszcze normalnie chodziła

Gość gość kkkk
Może ktoś coś jeszcze napisze ?