Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o in vitro znowu

Polecane posty

Gość gość

Oddanie poczęcia dziecka w ręce ludzi, którzy mogą pracować z różną motywacją, to nie taka błaha sprawa. Znam małżonków, którzy zrozpaczeni z powodu niemożności zajścia w ciążę, postanowili skorzystać z metody in vitro. Kiedy zaczęli rozmawiać z lekarzami o poczęciu w próbówce i usłyszeli język, jakim oni się posługują, zrezygnowali. Język bardzo suchy, techniczny: „Ten się wybierze, te się wyrzuci, a te zostawi w razie czego". Kobiety decydujące się na sztuczne zapłodnienie przechodzą intensywną kurację hormonalną, czego efektem są często ciąże mnogie. Przyszła do mnie kiedyś pewna para, która poddała się zabiegowi in vitro. W łonie kobiety zamiast jednego czy dwóch zarodków rozwinęły się cztery. Lekarze, którzy podchodzili do sprawy czysto technologicznie, orzekli, że ta czwórka nie może rozwijać się prawidłowo, dlatego dwa zarodki trzeba usunąć. Podjęli próbę aborcji dwójki spośród czwórki żyjących i... spowodowali poronienie wszystkich. Małżonkowie przyszli do mnie z ogromną traumą. Jedyne, co mogłem zrobić, to zapłakać razem z nimi.

Gość gość
dlatego lepiej dać sobie spokój z in vitro. Bóg widzi to co robią ludzie i zostaną za to słono ukarani.

Gość gość
Małżonkowie przyszli do mnie z ogromną traumą. Jedyne, co mogłem zrobić, to zapłakać razem z nimi. xxx ksiądz na Kafe ? ja prdle zajmij sie sobą nolajfie a nie wciskasz ryj do zycia innych !

Gość gość
ale p********ie nie można dokonac aborcji wybranych płodów:/ widac ze prowo... a jak ktos nie moze tradycyjnym sposobem zajsc w ciaze to chwyta sie kazdej deski ratunkowej- i suchy jezyk mu nie przeszkadza, to ze ty masz takie dosw nie znaczy ze kazdy odbiera in vitro w ten sposob poza tym jaki wybór maja te małzeństwa ? moga: a) zrezygnowac ze swoich marzen bo zli lekarze im beda mowic w sposób zimny o zaplodnieniu i reszte zycia spedzic w pokucie, przepraszajac wszystkich za to ze wogóle sprobowali b) byc szczesliwymi rodzicami

Gość gość
Musimy liczyć na PiS że zakaże in vitro całkowicie.

Gość gość
Po co wypowiadasz sie w temacie jtory cie bezposrednio nie dotyczy, nikt nikomu nie kaze podchodzic do invitro to jest wlasna decyzja i nie ty autorko bedziesz o tym decydowac.. I nie wierze ze kiedy okazalo sie ze jest 4 to poddali sie czesciowej aborcji bo po pierwsze, nie podaje sie 4 zarodkow, 2 to jest maks i to juz przy dojrzalym wieku kobiety albo przy bardzo slabych zarodkach.., pozatym nie wyrzuca sie nic, tak jak to napisalas a po 3 jesli jakiejs parze udalo by sie jakims cudem nawet 4 dzieci miec to w zyciu by nie usuneli po takiej drodze jaka zapewnie przeszli zeby miec dzieci.. Nie zmyslaj wiec i nie tworz prowokacji na temato ktorym nie masz pojecia..

Gość gość
Jestes księdzem?

Gość Katia626
Jeny człowieku(autorze postu) walnij się czymś w tą pustą głowę. Nie dziwię się,że żyjemy w takim ciemnogrodzie jak ludzie rozpuszczają takie głupoty. Nie słyszałam,żeby jakikolwiek lekarz dokonywał częściowej aborcji ,co to za brednie. A jeśli autorze jesteś księdzem to mam nadzieję,że Bóg rozliczy cię za to co piszesz ,jeszcze będziesz się smarzył w ogniu piekielnym . Kto chce robić in vitro niech robi jego sprawa,nie każdy jest katolikiem zajmij się lepiej pedofilią w kościele