Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiatowy Urzad Pracy

Polecane posty

Gość gość

Czy Pani z Urzedu Pracy moze mnie zmusic do wziecia skierowania do danej oferty pracy?? A ja np tej oferty pracy nie chce i nie jestem zainteresowana. czy musze tej Pani coś pościemniać żeby mi jej nie dala np ze mam akurat dzis lub jutro rozmowe kwalifikacyjna do pracy znaleziona na wlasna reke

Gość gość
Raczej musisz. Jeżeli odmówisz podjęcia pracy, to wykreślą cię z ewidencji bezrobotnych na 4 miesiące.

Gość gość
Lecz to nie jest tak, że wysłali do mnie liścik żebym przyszła konkretnie tego dnia.

Gość gość
daje ci skkerowanie to wez i pojdz do pracodawcy, co ci szkodzi? Jak cie porzyjmie a praca ci nie bedzie pasowac to na chorobowe a kasiora jest

Gość gość
chyba musisz ściemnić, ale z drugiej strony czy my do cholery żyjemy w III Rzeszy. Nie ma czegoś takiego jak nakaz pracy i jak komuś praca nie odpowiada to ma prawo jej normalnie nie podjąć. Przecież nie musisz brać każdej pracy jaka się nawinie. Zwłaszcza jak np osobie z wyższym wykształceniem proponują sprzątanie. Ale żeby Cię nie wykreślili musisz raczej coś wymyślić.

Gość gość
Ja wiem że nie ma przymusu pracy. Powiedzmy jutro mam wstawić się w Urzędzie Pracy (nie przysłali mi oczywiście żadnego pisma) i Pani przedstawia mi ofertę pracy (ze skierowaniem)u pracodawcy u którego ja nie chce pracować. Czy muszę przyjmować tą ofertę pracy ?? bo tak szczerze nie chce mi się latać do pracodawcy i żeby prosić go żeby wpisał że mnie nie chce

Gość gość
po pierwsze stawic a nie wstawic a ty znasz tego prawodawce? Idziesz na rozmowe i tak z nim gadasz zeby go zniechecic , po prostu nie umiesz tego czy tamtego a poza tym urzad pracy osoby z wyzszym nie kieruje na sprzataczke co wy tu piszecie??

Gość gość
Mi raz Pani w Urzedzie Pracy wsciskala prace. Choc na 2 dzien naprawde mialam rozmowe kwalifikacyjną i nie dala mi tej oferty pracy

Gość gość
No to po w urzędzie się rejestrujecie skoro wam się pracować nie chce

Gość gość
Niektórzy chcą ale pup mam takie oferty pracy ktore nikt wczesniej nie chce wziac i wsciskaja na sile. Albo takie oferty pracy na czas okreslony ;/

Gość gość
No to idźcie ze slierowaniem i macie z głowy