Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Filologia angielska czy psychologia

Polecane posty

Gość gość

Mam do wyboru te dwa kierunki. Język angielski zawsze lubiłam , na maturze z rozszerzenia uzysklama 78 % a na podstawie 98 %. Chciałam iść w kierunku zawodu tłumacza , ale prawda jest taka,że w dzisiejszych czasach co druga osoba umie angielski, i nie wiem jak długo ten zawód będzie opłacalny. Co do psychologii, to interesuje sie nią od kilku lat, czytam książki, artykuły itd. Po tym kierunku ( w zaleznosci od specjalizacji oczywiscie) mozna znalezc zatrudnienie m.in w reklamie,działach PR,HR,w wydawnictwach ( a uwielbiam pisac, zastanawialam się nad dziennikarstwem,ale jak wiadomo dziennikarzem mozna zostac bez specjalnych studiow). Na 2 lub 3 roku planuje wyjechac na wymianę za granicę , a najlepiej byloby przenieść się tam na zawsze. Nie mam pojęcia co robić, który wybór będzie lepszy.. Obawiam się że na anglistyce nie dam rady ze względu na ilość materiału, a na psychologii nie dam rady ze względu na matematyke i niektore trudne zagadnienia z biologii

Gość gość
Troche pewbniejsza anglistyka, ale oba wybory malo konkretne. To dobry dodatek do innego zawodu.

Gość gość
lepiej anglistyka, psycholog ani duzo nei zarabia a i pozneij ciezko o prace, albo moze lingwistyka?

Gość gość
to co warto studiować jako np drugi kierunek do anglistyki? Ja myslałam może inny język np iberystyka albo bibliotekoznawstwo ? Co myślicie?

Gość gość
?

Gość gość
Co studiować jako drugi kierunek do anglistyki?

Gość gość
anglista zdecydowanie jestem psychologiem-skoro planujesz prace i zycie za granica to z jezykiem w tym wybranym kraju bedzie ciezko prowadzic terapie-musisz znac go na prawde na wysokim poziomie, zeby dobrze prowadzic konsultacje, terapie anglista-wszedzie sobie poradzi a moze jakas filologia ciekawa? skandynawska ma teraz pwoodzenie

Gość gość
ojejku kolejny ttemat na durny temat bo to po polskiemu tak nauczyli rodzice a teraz nie da sie oduczyc 333 www.youtube.com/watch?v=_3Ml9TpYjcU

Gość gość
filolofia- w Maku wymagany jest angielski

Ja bym postawiła na filologię, bo sama zamierzam iść na ten kierunek;) jezyk wybrałam rosyjski i do tego dodatkowo angielski. Studiować zamierzam w Lingwistycznej Szkole Wyższej w Warszawie. Chcę zostać tłumaczem. Ja uważam, że kierunek jest przyszłościowy, znajomość języków obcych daje dużo możliwości;)

Gość gość
no własnie słyszałam wiele dobrych opinii o Lingwistycznej Szkole Wyższej i własnie w tym roku piszę maturę i zastanawiam się własnie nad wyborem tej szkoły