Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Można liczyć na Polaków za granicą

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w Niemczech. Wczoraj wróciłam do domu o 20.00. Mój facet miał być o 16-17. Tak się złożyło, że nie miałam kluczy i akurat w ten dzień skończyła mi się kasa na komórce ;< Dzwonię domofonem, słyszę, że jest dźwięk, a nikt nie otwiera. Postanowiłam znaleźć kogoś, od kogo będę mogła do niego zadzwonić. Za blokiem spotkałam jakąś panią w średnim wieku z pieskami. Tłumaczę jej po niemiecku zaistniałą sytuację. Okazało się, że też jest Polką. Rozbawiło mnie, gdy nie chciała uwierzyć, że też jestem Polką, bo powiedziała, że mam jakiś inny akcent po polsku. Powiedziała, że mi pomoże. Poszłyśmy do niej i mogłam zadzwonić do swojego chłopaka. Okazało się, że spał i nie słyszał dzwonka. Podziękowałam pani, a ona na to, że poleca się na przyszłość :) Jutro idę do niej z czekoladą i spytam, czy mogę czasami wyprowadzić jej pieski :)

Gość gość
Można

Gość gość
Polacy to zło!

Ja też w de. I też kilka razy spotkałam się z prawdziwą bezinteresowną pomocą ze strony naszych rodaków :)

Gość gość
mojego kolege okradli Polacy z ktorymi pracował, upili go a potem okradli i zostawili