Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingax97

Czy każdy samobójca idzie do piekła?

Polecane posty

Gość Kingax97

Jak myślicie? ;)

Gość gość
Chce się zabić ale strach przed pieklem mnie powstrzymuje. A czemu pytasz?

Gość kingax97
Pytam z czystej ciekawości, księża mówią że to bardzo ciężki grzech, ale w życiu można mieć tyle problemów że niektórzy na to nie patrzą :/

Gość gość
Tzn ze samobójstwo może zostać przebaczone przez Boga?

Gość gość
podobno zdrowi ludzie nie popełniają samobójstwa.. A choroba psychiczna nie jest grzechem...

Gość gość
Ja już mam piekło na ziemi inaczej bym się nie chciał zabijać.

Gość gość
Wytrzymaj jeszcze kilka lat bo zycie to dar od Boga , wejdz na paruzja info.pl i poczytaj oredzia z Nieba .Zyjemy juz w Apokalipsie , niedlugo zmiany na swiecie przyspiesza , zbliza sie Powtorne Przyjscie Chrystusa czyli paruzja , i koniec tego swiata jaki znamy , nastanie nowy , a umarli zmartwychwstana.Te oredzia daja nadzieje , wejdz na te strone , wybierz po lewej stronie oredzia lista i czytaj a zobaczysz jak Ci ciarki przejda a i lzy czasem poplyna , sam Bog do nas mowi przez te Oredzia Ostrzezenie.

Gość gość
Co ja mam wytrzymac mam życie rozp********e pdzez moje choroby każdy dzień to męka. Świat mógłby zniknąć teraz i by bylo z***biście.

Gość gość
Nie. Piękny cytat z tą purpurą :)

Gość gość
Wytrzymaj , ja tez choruje i do tego samotnie , zacznij czytac te proroctwa , wkleje Ci jedno , odsluchaj .

Gość gość
Oj nie udalo sie , zajrzyj na paruzja info.pl

Skoro życie to dar... 1. W którym momencie się ono zaczyna? Czemu nie jest to truizmem? Nie byłoby dyskusji o aborcji, czy in vitro. Nie wiem na jakiej podstawie wyznaczają to ludzie, którzy nie potrafią zrobić niczego w nanosekundzie, ale ośmielają się ustalać że życie to np ten a nie inny czas. Ergo każda legalna aborcja to zabójstwo. 2. Czy dar to coś czego można nie przyjąć? No jaki to dar skoro nie wyraziłem nigdzie zgody na moje narodziny. 3. Darem jest śmierć podczas narodzin? Darem są narodziny kogoś kto nie pożyje nawet roku i umrze w męczarniach? Mógłbym mnożyć pytania.. tylko poco? Ktoś kto orzeka czym jest życie człowieka, który chce się zabić, nie jest jednak bogiem. http://przyjaciele.org/

Gość martyna 33
Tak. Każdy samobójca idzie do piekła. Bo życie to dar od Boga. I dzisiejsze problemy będą niczym w porównaniu z koszmarem, jaki ludzi czeka w piekle. Przez całą wieczność.