Gość gość Napisano Lipiec 8, 2015 witam, w poniedziałek niefortunnie poślizgnęłam się na podłodze tak, że wypadła mi rzepka... nigdy wcześniej tak nie miałam -to był pierwszy raz. Podczas upadku noga strasznie mi się wykrzywiła, że nie dziwie się, że rzepka mi wypadła... upadłam z wielkim hukiem i krzykiem na podłogę. Wgl nie mogłam się podnieść bo czułam straszny dyskomfort... (kolano miałam z boku nogi). Przyjechała karetka.. dali mi zastrzyk przeciwbólowy i zabrali do szpitala. Tam znowu na własne życzenie dostałam ponownie zastrzyk i jakąś kroplówkę. Lekarz ręcznie nastawił mi rzepkę. Bez problemu wskoczyła na miejsce i odziwo bez szczególnego bólu. Zawinął mi bandażem elastycznym i zabrał na RTG. Po rentgenie normalnie mogłam stać na tej nodze i chodzić... oczywiście strach i lekki ból był, ale po taki urazie to chyba normalne.... a jednak założyli mi gips na 3 tygodnie... 27 lipca dopiero idę na wizytę kontrolną do ortopedy i zdjęcie gipsu... ale do tego momentu chyba oszaleje.. mam gips od uda do kostki,,, jest mi ciezko chodzic o kulach bo to cholerstwo waży strasznie dużo... jest mi ciężko spać i ogólnie funkcjonować... mam dość. w dodatku jest strasznie gorąco.. i są wakacje. Wyjazd nam morze szlag trafił... czy mialyscie cos takiego ? jak dlugo trwa leczenie tej rzepki ile trwa rehabilitacja ? teraz mam 30 zasrzykow w brzuch przeciw zakrzepowych i jakies tabletki... nie chce zeby pozniej ponownie wsadzili mi w gips.. w szpitalu mowili cos o stabilitatorze... niech kos cos podpowie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach