Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego dobroć jest niemodna?

Polecane posty

Gość gość

Mam wrażenie że ludzie oszaleli. Są puści, źli i wygodni

Gość gość
Bo dobrzy faceci są pomiatani przez kobiety, a kobiety nie są z natury dobre.

Gość gość
Masz rację, to świadczy o zwyrodnieniu uczuć ludzkich, doszczętnym zepsuciu, znieczulicy na wszystko! Cywilizacja, wyścig szczurów, pogoń za pieniądzem, chęć posiadania, uzurpatorstwo praw i przywilejów nawet na najwyższych szczeblach sieje destrukcję i zniszczenie wokół nas!

Gość gość
gość dziś Puknij się w łeb. Zarówno kobiety, jak i mężczyźni przejawiają zło. Odpowiadając na pytanie zadane w temacie... Bycie dobrym po prostu się nie opłaca, bo na świecie, w którym żyjemy za dużo jest chamstwa, manipulacji, nienawiści. Ciężko jest pozostać dobrym w świecie pełnym zła. Wystarczy, że okażesz komuś dobroć i zostaniesz zdeptany, wyzwany, poniżony. Mimo tego i tak warto być dobrym wbrew wszystkiemu i wszystkim ;)

Gość gość
bo nastąpiło totalne zdziczenia, teraz wszelkie patologia są normanijesze nić kulturalne zachowanie.

>>>Dlaczego dobroć jest niemodna?<<< x Bo w dzisiejszym świecie dobroć mylona jest z naiwnością :(.

Gość gość
Cyt:"Mam wrażenie że ludzie oszaleli. Są puści, źli i wygodni." Odp: Bo w TV i mediach głównego nurtu nie pokażą Ci prawdy. Zobacz ile zła przedstawiają w filmach. Ile dzieci i młodzieży deprawują. A do kościoła niewielu już chodzi. Przykre ale prawdziwe. Znak czasów ostatecznych gdzie ludzie są marionetkami złego.

Gość gość
Moim zdaniem, przez to że wszystkie środki masowego przekazu bombardują nas tylko złem.W związku z tym jak gąbka nasiąkamy tym złem, to zło dociera do naszej świadomości, podświadomości i naszego wnętrza.Spróbujcie tylko w ciągu jednego dnia zwrócić na to uwagę, przeglądając internet, słuchając telewizji. Zróbcie bilans ile danego dnia dotarło do was dobrych a ile złych informacji. Z natury człowiek jest dobry, ale te ilości emitowanych w środkach przekazu zła, tworzy skorupę, pancerz, przez który to dobro nie może się przebić. Do tego dochodzą flustracje dnia codziennego, i ciężko żeby było inaczej.

Gość gość
Moim zdaniem to czy człowiek jest dobry czy zły w dużej mierze zależy od tego w jakich warunkach się wychował bo przecież jak ktoś był w dzieciństwie bity i źle traktowany to nie może być dobry.

Gość gość
Proszę, czy ktoś może ustosunkować się do wypowiedzi z godz. 14;57 ? Bardzo mi na tym zależy. Z góry dziękuje.