Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalka3572

Mam 14 lat i jestem w ciąży!!

Polecane posty

Gość Natalka3572

Co mam zrobić? Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Mój były chłopak (ojciec dziecka) chce żebym je usunęła ale ja już sama nie wiem co robić. Boje się powiedzieć mamie bo oboje jesteśmy jeszcze młodzi on ma 15 lat. Nie chce mu zrujnować życia i nawet gdybym powiedziała mamie nie powiedziałabym z kim. Proszę o rade!! :c

Dziewczyno, stało się. Urodzisz człowieka, to najpiękniejsze co może się w życiu przytrafić... Jasne że to dużo wyrzeczeń, ale dasz radę... Ja np. oddałabym wszystko, żeby móc mieć dzieci...

Gość gość
Jesteś skończone idiotką. Młoda a już puszczalaka. Chciałaś rade to ja masz.

Gość gość
Women on web. 🖐️

Gość gość
pewnie tata ci zrobił ;)

Gość gość
Przede wszystkim należy powiedzieć o tym fakcje rodzicom i ustalić razem co dalej, tego faktu nie ukryjesz, nawet pewnie nie masz pieniędzy na ewentualne usunięcie, więc to nieuniknione by powiedzieć rodzicom, nie ty pierwsza nie ostatnia rodzi w tym wieku.

Gość Tasmanska
Ja na miejscu matkoi bym cie ubila, serio. Taki problem matce na glowe sprowadzilas. Przeciez do 18 r.z ty ZADNYCH praw nie będziesz mieć do tego dziecka tylk calą opieke i wychowanie niesyety twoja matka będzie musiala przejąć, jak ty sobie to wyobrazasz? co ty sobie myślisz? Najlepiej zażyj tabletki poronne, bo dzieciaki jak dotad jesteś jeszcze dzieckiem a c się mamuskowac zachciało. Do corki możesz się wtrącać kiedy dziecko będzie miało 4 lata, do tej pory twoja matka będzie miała ten balast na glowie Serio na miejscu twojej matki chyba obdarłabym się ze skory, bo to na niej caly ciezar będzie spoczytwac i ty =lko na twojej mamie, nie na tobie bos gowniara i w swetle prawa o niczym jeszcze nie decydujesz , nawet o sobie nie

Gość gość
Dziecko to najgorsze co może być, zniszczy ci życie i ciało. Nie masz szans na dobre życie, już teraz to wiesz. Urodzisz bachora i nie będziesz miała nic. Szukaj szybko jak poronić/gdzie aborcja (to nierealne, nie masz pieniędzy)/ gdzie oddać. Może twoja mama jest rozsądna i jak jej powiesz, to cie wywiezie na aborcje gdzieś. I nie słuchaj tych, co mówią, że dziecko to coś pięknego, to stare baby, które nie mogą zaciążyć, zwyczajnie mózg im się zlasował i nie wiedzą jak to realnie jest. Żyją swoimi śmiesznymi wyobrażeniami :D

Gość gość
Jako matka ( co prawda dzieci mam z mezem, jestem mloda mezatka) poradzę Ci jedno powiedz swojej prawdę, bo prędzej czy później i tak się dowie, a lepiej, żeby od Ciebie. Nie będę Ci prawić morałów typu:a gumy to się nie używało, po co nogi rozwierałaś itd, bo to nie ma sensu. Twój były to nieodpowiedzialny gówniarz i dałabym sobie z nim spokój. Myślę, że jesli mama naprawdę Cię kocha i dobrze się dogadujecie to Ci pomoże i zrozumie. Dziecko to nie jest koniec świata, jest wiele młodych dziewczyn które bardzo wcześnie zaszło w ciążę, ale skończyły szkołę, a nawet i studia. To jest możliwe. Aborcja? To nie jest najlepszy pomysł i tak naprawdę przysparza więcej problemów niż je rozwiązuje. Ja wiem, że pewnie uważasz, że to już koniec świata, ale tak nie jest.

Gość gość
Ale nie trzeba nigdzie wyjeżdżać. Można zamówić z legalnego i bezpiecznego źródła - woman on web. Koszt nie jest wysoki. Jak chłopak do jakiejś roboty u siebie na wsi się załapie to zarobi. A teraz może od kogoś pożyczyć.

Gość gość
masz to co chciałaś zachciało się dzieci to się ma .. połowe życia przerąbane .. ale tak to jest jak się nie używa mózgu

Gość gość
Po pierwsze sama sobie tego dzieciaka nie zrobiłaś - niech chłoptaś też ponosi konsekwencje skoro był na tyle dorosły, żeby wsadzać. Po drugie powiedz mamie. Zdenerwuje się i będzie zawiedziona, ale lepiej żeby dowiedziała się od Ciebie niż od życzliwych. Po trzecie musicie wspólnie zdecydować co robicie. Jeżeli zdecydujecie się wychować to niech szanowny tatuś przynajmniej płaci (a właściwie jego rodzice do skończenia przez niego 18). A jak nie, to zawsze zostaje adopcja.

Gość gość
prowo

Gość gość
nie będziesz miała życia żadnego zero wyjścia z kimkolwiek na żadną zabawę zero szczęścia bo będzie nauka + dziecko na dokładkę jeśli gościu będzie na tyle odpowiedzialny żeby pójść do pracy to może jakoś to będzie .. ale jeśli nie to nie licz na matkę bo ona może cię co najwyżej z domu wywalić... no chyba że masz dobre rodzeństwo brata lub siostrę starszą to ci pomoże jakoś pomóc .. za głupotę trzeba płacić ... niestety nic samo się nie zrobiło

Gość gość
prowo? to ty myślisz człowieku że takich rzeczy nie ma ... dzieci robią dzieci takie mamy chore czasy !!

Gość gość
"Dziecko to najgorsze co może być, zniszczy ci życie i ciało. Nie masz szans na dobre życie, już teraz to wiesz. Urodzisz bachora i nie będziesz miała nic. Szukaj szybko jak poronić/gdzie aborcja (to nierealne, nie masz pieniędzy)/ gdzie oddać. Może twoja mama jest rozsądna i jak jej powiesz, to cie wywiezie na aborcje gdzieś. I nie słuchaj tych, co mówią, że dziecko to coś pięknego, to stare baby, które nie mogą zaciążyć, zwyczajnie mózg im się zlasował i nie wiedzą jak to realnie jest. Żyją swoimi śmiesznymi wyobrażeniami " dzieci to coś pięknego ale w odopiednim wieku i w odpowiednim czasie... co za brednie

Gość jahoda111
ludzie przestancie! 14 latka sama jest dzieckiem jeszcze kamieniami rzucajcie w nia i na stosie podpalcie... na morały juz za późno autorko nie znamy twoich rodziców-porozmawiaj z nimi powiedz im o sytuacji- zobacz jaka bedzie reakcja, na pewno sama nie podejmuj pochobnych decyzji !!! bo mozesz załowac całe zycie albo skrzywdzic siebie i dziecko teraz rodzice sa twoim wsparciem- na pewno nie bedzie to łatwa rozmowa, ale musisz to zrobic tymi głupimi laskami z kafe sie nie przejmuj potrafia tylko krytykowac... cóz stało sie i trzeba zastanowic sie co dalej

Gość gość
masz 100% ze jesteś w ciąży? skąd wiesz?

Gość Tasmanska
głupie laski potrafią tylko krytykować? a znajdź mi tutaj powod do pochwaly i głaskania po glowce??!!! gdzie? za co chwalić? Lac i jeszcze raz LAC!!! Smarkule 14 letnie w ciązy trzeba krytykować!! to nci pochwalnego!! Uwazam ze nastolatki TRZEBA trzymać na krótkiej smyczy bo później takie gowniarstwo przyjdzie z brzuchem, czy bękarta zrobi,dlatego rygor w wychowaniu nastolatek to podstawa. Wdac ze autorka tematu to beztresowo wychowan smarkula nie ponoszaca nigdy konsekwencji za sowje czyny

Gość jahoda111
do Tasmańska a czy ja ją głaszcze po główce? nie trzeba jej przede wszystkim pomóc w tej sytuacji, doradzic jest młoda moze zrobic cos czego bedzie załowała całe zycie bo głupie laski z kafe znaja tylko ejdno rozwiazanie-aborcja, moze przeciez zamowic jakies swinstwo z neta i sie zatruc albo wykonac zabieg u jakiegos partacza-tego chcesz?bedziesz sie lepein czuła jak tej dziewczynie sie stanie krzywda? jestes potworem....