Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego łatwiej mi się zakumplować z obcokrajowcami niż Polakami?

Polecane posty

Gość gość

nie wiem co jest ze mną nie tak, ale poznając Polaków, od razu mam jakieś lęki ,obawy, że będą mnie oceniać itp. a z kolei gdy gadam z obcokrajowcami zwykle nie mam takich barier mimo, że nie znam żadnego obcego języka tak dobrze

Gość gość
Polacy zagranica to w większości chołota.

bo Polacy są bardzo roszczeniowi i inni kulturowo, obcokrajowcy nie oceniają po wyglądzie, tam możesz iść w piżamie do sklepu (robi tak bardzo dużo osób), ludzie są otyli itd. a nikt nie robi z tego sensacji. w Polsce będziesz na okładkach gazet regionalnych i na internecie.

Gość gość
ale ja mieszkam w Polsce, miałąm problem ze znalezieniem pracy, zawsze byłam obgadywana, nieśmiała i z boku...myślałam,że coś ze mną jest nietak, potem się dostałam na darmowy staż w międzynarodowej firmie, zatrudnili mnie tam i bardzo polubili, jest mi przykro że rodacy zawsze traktowali mnie jak goowno ( zwłaszcza KOBIETY!!) a obcokrajowcy normalnie, nawet osoby z innych kregow kulturowych np. Hinduski, Niemki, Rosjanki, Hiszpanki i Chinki są dla mnie milsze niż wredne POLKI!!! za kogo wy się uważacie co??

Gość gość
ciekawe up

Gość gość
bo w Polsce aby być menadżerem musisz umieć się wywyższać, osoby skromne nie mają siły przebicia i mają najniższe stanowisko

Według mnie sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Skoro nie znasz języka to się nie dogadasz więc nikt tez nie będzie oceniał Twoich wypowiedzi:)

Gość gość
bo to też kwestia podejścia, pozatym polacy są bardzo bezpośredni a obcokrajowcy nie, tylko wbijają nóż w plecy bardziej "po ludzku" i z wyrafinowaną finezją, nie bezpośrednio

Gość gość
wsadźcie sobie w dupę tą waszą bezpośredniość, rzygać się chce, buraki 🖐️

Gość gość
buda - właśnie jesteś typową polską gęsią :O

Gość gość
może ktoś się podielić swoimi doświadczeniami w tym temacie? ps nie jestem autorką