Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Neonowy dla swiadkowej?

Polecane posty

Gość gość

witam, W sierpniu wychodzę za maz, moja świadkowa jest dobra znajoma (ładna i szczupła) kupiła sobie neonowa sukienkę (taki róż neonowy) chciała wczesniej miętowa ale nigdzie nie umiała takiej znaleść a w hurtowniach juz nie ma tego modelu. Czy wypada jej iść w takiej sukience? Pytam bo troche mnie stresuje slub..ona ładna, szczupła, zgrabna...a ja w ciazy...i dodatkowo taka sukienka tz kolor choć fason tez podkreśla jej atuty...

Gość gość
Up

Gość gość
Ogolnie chodzi o to czy powinnam zwrócić jej uwagę ze to ja mam byc najważniejsza?

Gość gość
jeśli to świadkowa to chyba jakaś twoja przyjaciółka? powiedz jej wprost, że to nie wypada. że wolisz, żeby miała pastelową czy tam zieloną. jeśli odmówi to szybko znajdź inną świadkową ;/

Gość gość
w ogóle nie wypada ubierać się 'seksownie' (czyli wulgarnie) na czyjś ślub. to zwyczajnie faux pas. takie osoby zawsze bardzo rzucają się w oczy i wywołują niepotrzebne komentarze. na wszystkich ślubach na jakiś byłam w ostatnich latach świadkowe były ubrane stonowanie i z klasą. różowe, malinowe, brzoskwiniowe, błękitne kolory, jedna grafitową, ale z żółtymi dodatkami.

Gość gość
Ale wy zacofane jestescie! Wypada i wypada...a same sie ubieracie nie zawsze stosownie

Gość gość
Teraz szukać swiadkowej? Narażać ja na koszty?

Gość gość
to nie zacofanie, tylko dobre wychowanie, ale co ty możesz o tym wiedzieć 🖐️

Gość gość
nie widzisz różnicy między ubraniem się ,,nie zawsze stosownie'' a w spitoleniu humoru na weselu swojej przyjaciółki? gratuluję twoim koleżankom takiej żmiji

Gość gość
Jakim niby zepsuciu? Kazdy idzie w czym uwaza i na co go stac. Juz dawno odeszli ludzie od mody ze czarny nie wypada itd wiec neonowy jest teraz modny wiec nie rozumiem dlaczego taki odzew ze NIE Kazdy jest inny i niestety ale skoro autorka jest w ciazy to tez popełnia swoiste faux pas... To tak na marginesie. Jeden jest ładny drugi nie i nic nie poradzisz nawet wsadzając ja w worek pokutny

Gość gość
Zepsuła bo idzie w neonie...jej skąd sie takie tłumoki biorą-na powodzenie tej całej ceremonii nie wpływa tylko sukienka swiadkowej. Trza było brać brzydka bys nie miała dylematów ;)

Gość gość
w białej nie w czarnej nie w neonowej nie to w końcu wychodzi na to, że w żadnej nie można

Gość gość
Zaraz napiszą ci ze jest wiele innych odcieni-szary nie, czarny nie, biały i pochodne nie itd Wychodzi na to ze jasny róż-tyle ze nie każdemu pasuje taki kolor!

Gość gość
popieram w całości , autorko jesteś walnięta i świadkowa powinna Cię olać :D

Gość gość
Moja świadkowa miała turkusową sukienkę z kryształkami (13 lat temu brałam ślub), była bardzo ładna i jeszcze razem ją wybierałyśmy (tzn, ja ją woziłam po sklepach, bo bidulka nie wiedziała gdzie może kupić fajną kieckę). A Ty autorko PRZESADZASZ. Zresztą jak świadkowa jest ładna i szczupła, to nawet w worku będzie ładnie wyglądać, więc daruj sobie te uwagi. Tak jak już ktoś napisał: biała nie, czarna nie, neonowa nie, krótka nie, z dekoltem nie itp....

Gość gość
Panna młoda zakłada co chce a do swiadkowej sie czepia bo taka fryzura nie, taki makijaż nie, taka sukienka takie buty itd nie. No wrzućcie na luz z tym ślubem i weselem. Nikt nie uwaza panny młodej na ślubie jakos najważniejszej osoby-juz dawno sie to zmieniło. Kazdy idzie na impreze-kościół to obowiązek nikt kogo znam nie lubi ślubów kazdy woli wesela i najchętniej to od niego by zaczynał :P wyluzujcie troche bo wam żyłka pęknie. Naczytaly sie ze świadkowa musi wyglądać gorzej...a czemu niby? Skoro jest ładna to i w worku pokutnym jak juz dziewczyny wspomniały bedzie wyglądała dobrze. Trzeba było wybrać inna swiadkowa-brzydka skoro tak zależy Ci na tym.

Gość gość
A co myślicie o pudrowym różu dla świadkowej?

Dziewczyny, naprawdę dajmy już spokój z tymi kolorami. Normalne, że zakłada się coś, w czym dobrze się wygląda i co dobrze leży. Sorki, ale jeśli np. panna młoda ma suknię niezbyt dobrze dobraną do problematycznej figury, to wiele dziewczyn na weselu (szczupłych i zgrabnych albo po prostu ubranych idealnie do figury) będzie wyglądało lepiej... Dlaczego niby nie wypada iść w różowej neonowej sukience na wesele? Chyba, że jest to sukienka długości mini i/albo z głębokim dekoltem - taki fason uważam za nieodpowiedni (ogólnie go nie lubię), zwłaszcza na wesele. Ale kolor - jak najbardziej ok.

Gość gość
Przemslalam sprawę i nie bede sie odzywać-zagryzie zeby. Nie bede jej narażać na koszta związane z nowa sukienka i wiem ile czasu siedziała na poszukiwaniach Odpiwiedniej. Sukienka jest bez ramion, rozkloszowana, asymetryczna (przód krótszy a tył dłuższy wiec tyłkiem świecić nie bedzie) ładna bardzo. Bedzie miała czarne dodatki-buty i kopertówka. Nie ma żadnych dekoltów czy prześwitów albo nie jest krótka. Musze sie z tym pogodzić ze teraz moda na neonowy i ze ona wyglada ładnie w niej. Dziękuje za komentarze

Gość LaylaMa
moja siostra na swój ślub fundowała swoim druhnom sukienki w mniej wiecej takim stylu http://sibysi.pl/pl/p/Trapezowa-sukienka-koralowa/146 tylko miały delikatniejszy kolor, jaśniejszy... druhny wyglądały prześlicznie ubrane jednakowo i elegancko :) ale jeśli chodzi o strój tylko świadkowej- myślę, że to już jej wybór ;) ona tak naprawdę stoi obok Ciebie tylko w kościele, poźniej już się gubi wśród innych gości ;)

Gość gość
Ja się zgadzam, że i tak wszystkie oczy będą zwrócone na Ciebie, a na sukienkę świadkowej najwyżej popatrzą przez chwilę. Po prostu nie ona jest dla nich ważna. Też szłam do ślubu w ciąży ;)

Gość gość
Nic nie poradzisz na to, że świadkowa jest ładniejsza od Ciebie. Poza tym ładna osoba nie ubierze się w worek pokutny tylko dlatego, żebyś Ty się od niej gorzej nie czuła.

Gość gość
Nie no, a co miała się w worek ubrać, żeby brzydko wyglądać? Moja świadkowa wyglądała jak milion dolarów, miała piękną, ale nie wyzywającą sukienkę, a ja i tak nie czułam się przy niej źle, bo nie jestem zakompleksiona, mimo że uważam ją za ładniejszą od siebie. Ot normalna sprawa, jedni są od nas ładniejsi, inni brzydsi, zresztą dla mnie ona jest ładniejsza ode mnie, a dla kogoś innego może być brzydsza.

Gość gość
Zepsuła bo idzie w neonie...jej skąd sie takie tłumoki biorą-tłumoki , no coz , widac po poziomie rozmowy, z kim mam do czynienia. ''TŁumok " uważa,że do kanonów dobrego wychowania należy, by nie ubierac suię ani rażąco, ani seksownie, ani wyzywająco na SLUBIE. Można założyc neonowa sukienke do dyskoteki, ale nawet p op rostu NIE WYPADA do cioci na imieniny, a co dopiero naślub. I tyle. A wy, chamki, którym słoma spod stóp wyłazi, możecie isc nawet w worku pokutnym, w neonach i z cekinkami na tyłku- to wy sie osmieszycie, a nie inni. Tylko szkoda,że Panny Młode maja tak niewychowane koleżanki i przyjaciółki.

Gość gość
Nikt nie uwaza panny młodej na ślubie jakos najważniejszej osoby-juz dawno sie to zmieniło. - może w Twoim towarzystwie, nuiestety.... Widac, że to forum dla kiepsko wychowanych panius, które uważaja,że skolko ugodno, byle ONE były najwazniejsze, co tam, panna młoda... a że PM z brzuchem, hii, no to suuper, może uda mi sie poderwać druzbę albo pana młodego, co?? ZENUJĄCE

Gość witaj remizo
ciekawe, że NOTORYCZNIE wszystki panienki swiadkowe i przyjaciółki koniecznie chca ubierac na sluby same niestosowne rzeczy- czarne , białe, neonowe sukienki, sukienki z dekoltem do pępka, miniówy, spod których tyłek wystaje, jak tylko zrobi sie krok w szpileczkach- czyli rzeczy stosowne jedynie na pogrzeb lub dyskoteke. No coż, to dla nich FRANCJA ELEGANCJA - czyli, witaj, remizo!!! ZERO KLASY, zero kindersztuby.

Gość gość
no, a co miała się w worek ubrać, żeby brzydko wyglądać- nie prosze pani, istnieje mnóstwo różnych stylów ubioru, niekoniecznie styl REMIZOWY, jaki soba reprezentujecie. Bo u was albo " worek pokutny" albo sukienki jak dla panienek watpliwej konduity, żadnego pomiedzy. No coż, szkoda,że nie wiecie , nie potraficie dostosować stroju do miejsca, gdzie idziecie. i tak, jak na plazy nie wypada pokazać się w szpileczkach , tak na slub nie chodzi się na przykład na czarno...itd.... i tak, niektóre osoby ZAWSZE sa stosownie ubrane do miejsca...

Gość gość
Neonowy różowy według mnie jest akurat normalnym kolorem. Wiadomo, że każdy chce się dobrze zaprezentować na ślubie. A panna młoda niech najlepiej w zaproszeniu umieści informację, że trzeba ubrać się tak, by wyglądać brzydko.

Gość gość
aaa, no to skoro świadkowa ma ubrac sie brrzydko, niech zakłada neonowy...:D:D najlepiej bikini ...:D: z fredzelkami, bo w sierpniu bedzie ciepło. I szpileczki:D:D i fikuśny, takoz neonowy kapelusik:D:d bedzie wygladała urrroczo:D:D

Gość gość
neonowy rózowy nie jest normalnym kolorem. no chyba,że dla pań spod latarni... to taaak:D:Dlub dziewuszek na jedna piosenke spod dyskoteki:D:D