Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małpolud

Weterynaria i zarobki

Polecane posty

Gość Małpolud

Hej, są tu jacyś lekarze weterynarii albo osoby mające lekarzy w rodzinie/pracujące w tym środowisku? Ile się zarabia obecnie? Na praktyce, u kogoś? Wyznaczenia etc Brat chce na to iść i nie wiem jak mu doradzić. A w tych czasach pieniądze to istotna kwestia.

Gość gość
Jeśli zostanie wetem od'dużych zwierząt, krowy, konie to zarobki bardzo dobre.

Gość gość
Ile?

Gość gość
Nie wiem ile ale znam kogoś kto jest weterynarzem, ma dom /sam zapracował/, czworo dzieci, żonę, która nie musi pracować, więc raczej dobrze zarabia ...

Gość gość
to najlepszy zawód jeśli chodzi o zarobki

Z weterynarią to trochę tak jak z medycyną :) Zarobki naprawdę fajne, pod warunkiem, że jest się dobrym w tym co się robi. Niedawno zaczęłam przebywać dużo ze zwierzętami i zauważyłam , że weterynarz jest potrzebny właściwie ciągle. Zaczęłam uprawiać jeździectwo i dzięki https://www.equishop.com/pl/ udało mi się wszystko skompletować do tego sportu :) A konie, na których jeżdżę są pod stałą opieką weterynarza.

Gość gość
nie polecam dla młodych jeśli nie masz rodziny

Gość gość
Jak już pisałam tylko od dużych zwierząt na wsi. Ile? Myślisz, że ktoś Ci poda kwotę? Naiwny jesteś.

Gość gość
Czy to naprawdę jakaś musi być tajemnica ile ktoś zarabia? Warto wiedzieć, w końcu płacimy im za usługi.

Gość gość
ej napiszcie coś, są tu jacyś ludzie pracujący w tym fachu?

Gość gość
niewiele jesli nie jest na swoim

Gość evka2088
Mysle, ze zarobi zaleza tez od tego, jakie ma sie doswiadczenie. W koncu to ono, po uzyskaniu tytulu, decyduje jak dobrze znamy sie na swojej pracy. Przede wszystkim osoby, ktore zastanawiaja sie nad zostaniem weterynarzem powinny zdawac sobie sprawe, ze czekają je lata edukacji, potem staz, a praca jest wymagajaca. Zarowno ze zwierzetami domowymi, jak i hodowlanymi czy egzotycznymi.

Gość Majka98

Mysle, ze nie nalezy oceniac nikogo po zawodzie, jaki wykonuje. Ale faktycznie sa profesje, ktore sprawiaja, ze reagujemy stwierdzeniem Woow :D Na mnie duze wrazenie robia lekarze weterynarii. Glownie dlatego, ze moja kuzynka studiuje ten kierunek i naprawde ciagle sie uczy, a nie sa to proste rzeczy. Plus moi dziadkowie mieli gospodarstwo, tam pracy jest naprawde duzo i jak lekarz weterynarii do nich przyjezdzal to sporo sie 'narobił'.