Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bilans 2 latka obowiazkowy ?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie.

Gość gość
Nie. Ale zawsze warto isc, my byliśmy prywatnie żeby porządnie ocenili rozwój dziecka a nie na nfz zważenie, zmierzenie i do widzenia ;)

Gość gość
Dokładnie na nfz szkoda czasu. Tylko ważenie i mierzenie i do widzenia. Jeszcze pielęgniarka zła, że dziecko podczas mierzenia płacze, a jak ma nie płakać, jak do tej pory przychodziło do niej na szczepienia, to przecież pamięta niemiłe wspomnienia. Drugi raz bym nie poszła.

A u nas bilans na nfz bardzo fajny, oczywiście było mierzenie, ważenie itp ale też i rozmowa i.zagadki i zabawa. Mi osobiście się podobało

Gość gość
My byliśmy na nfz i jestem zadowolona, zmierzyła, zważyła, sprawdziła słuch, wzrost, stopy, i jeszcze kilka ważnych umiejętności, które dziecko powinno opanować. Trwało to dobre 30 minut. Nie rozumiem dlaczego na bilans nie iść? W czym widzisz problem?

Gość gość
Uhmmm mnie w tym kwestionariusz u brakuje trzech pytań - czy dziecko reaguje na imię, czy nawiązuje kontakt wzrokowy i czy utrzymuje wspólne pole uwagi

Gość gość
trzeba iść. Sama nigdy nie ocenisz tego co zobaczy lekarz.

Gość gość
ja nie poszłam

Gość gość
Nie jest obowiązkowy. Ale chyba warto iść.

Gość gość
Zawsze myslałam, że bilans dwulatka jest obowiązkowy. Ale nawet gdyby nie był, to warto się raz na jakiś czas wybrać z małym dzieckiem do lekarza, żeby zobaczył czy maluszek prawidłowo się rozwija, ma wszystkie odruchy prawidłowe itp.