Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmama

Czy to moze byc trzydniowka

Polecane posty

Gość gośćmama

Witam. Moj synek ma rok i 3 miesiace. W sobote zaczal wymiotowac. Poszlismy do lekarza i ten stwierdzil ze to pewnie jakis wirus. Zwymiotowal tylko 4 razy i koniec. Na drugi dzien maly dosyal goraczki 39 stopni. Znowu pojechalismy do lekarza tylko innego i ten sywierdzil ze to moze nyc od zabkowania. Zbijalismy temperature czopkami i staralismy sie jakos ochladzac dziecko w te upalne dni, dawac duzo pic itp. Goraczka ustapila po 3 dniach ale od wczoraj pojawila sie wysypka. Wczoraj byla tylko na brzuchu i troszke na szyi a teraz jest tez na plecach, i pojedyncze plamki na buzi i udach. Wydaje mi sie ze to mogla byc wlasnie trzydniowka. Synek dobrze sie czuje, chetnie *****awi sie , jest wesoly. Zastanawiam sie czy powinnam isc z ta wysypka do lekarza . w przychodni juz sie nie dostane jefynie mi zostaje jechac do szpitala na nocna pomoc lekarska. A moze poczekac do jutra?

Gość gość
może być, mój miał podobnie, tylko raz zwymiotował, 3 dniówki nie orzeknięto a za wysypkę uznałam, ze to potówki

Gość gośćmama
Tez wczoraj myslalam ze to potowki ale dzisiaj jestvtego wiecej

Gość gość
u nas tez było coraz więcej, tylko to był czas tych wielkich upałów

Gość gość
a moze to ospa?

Gość gośćmama
Ospa napewno nie bo maly byl szczepiony na ospe. Dostal juz 2 dawke jakis czas temu wiec podobno nie zachoruje. A pozatym ta wysypka nie przypomina ospy

Gość gość
U nas tak bylo , wymioty , goraczka po niej wysypka i okazalo sie ze szkarlatyna. Sprawdz jaki ma jezyk, czy nie ma nalotu lub czy nie jest malinowy. Wysypka wygladala jakby ktos okladal skore szczotka druciana. Syn wysypany byl doslownie calutki, nawet dlonie i stopy.Do lekarza w kazdym razie polecam sie udac.

Gość gośćmama
Tylko ze przy szkarlatynie iest tez infekcja gardla a u nas nic takiego nie ma. Wysypka wyglada jak rozowe plamki, troche jak potowki. Nie wiem cholera co robic. Czy jechac z dzieckiem dzisiaj czy poczekac jak to bedzie jutro wygladalo

Gość gośćmama
Bylismy w szpitalu w weekend na nocnej pomocy juz 2 razy w ciagu 3 dni. Moze nas nie wygonia

Gość gość
ale z czym chcesz jechać, czy coś dziecku dolega poza krostami?

Gość gośćmama
Nie poza krostami nic mu nie jest. Tylko wysypke poprzedzily 3 dni wysokiej temperatury i mlody bardzo zle sie czul. Wczoraj i dzisiaj juz jest ok

Gość gość
wirus bostonski! poczytaj u nas było to samo tylko córka ma pol roku trwa od 7 do 10 dni

Gość gość
2,3 dni wysokiej goraczki czasme wymioty przez ból w jamie ustnej pozniej wysypka która znia do 10 dni całkowici.bardzo sie nim łatwo zaraz uwazajcie myjcie rece czesto