Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Amon Goeth. Kojarzy ktoś z was tego nazistę ? Podobno lubił strzelać z balkonu.

Polecane posty

Gość gość

Trenując przy tym umiejętności strzeleckie strzelając do matek z dziećmi. Mam o nim książkę.

Gość gość
Wiesz o tym że w książkach jest mnóstwo kłamstw? To że ktoś napisał książkę nie oznacza że jest w niej prawda. Już w podstawówce uczono mnie że "książka to twój najlepszy przyjaciel". Tylko gdy już jako dziecko zadawałem pytanie : co jeśli ktoś opisał kłamstwo a nieprawdę? Ludzie byli zdziwieni tym pytaniem i nie odpowiadali.

Gość gość
Książka jest prawdziwa i oparta na faktach, bo są w niej zawarte historie świadków tamtych wydarzeń.

Gość gość
A ja lubiłem rzucać w jadące samochody kamieniami. Czy wiesz o tym że czytanie książki ma wpływ na Twoje rozumowanie świata. I ciężko jest potem kogokolwiek przekonać do zmiany zdania bo: "ja przeczytałem książkę i w to wierzę". Dajecie sobie narzucać czyjś światopogląd sprzeczny z waszym istnieniem i zachowaniem.

Gość gość
Wnuczka tego Amona jest murzynką mówiącą po hebrajsku bo przez wiele lat mieszkała i Izraelu.To mała zemsta na tym bandycie.

Gość gość
Informacje są dostępne nawet o tym na necie, więc książka ściemą nie jest.

Gość gość
I książke o nim napisała jego córka.

Bardzo dobrze jego postać odtworzył w Liście Schindlera Falph Fiennes. W zasadzie jak dla mnie aktorsko on ukradł ten film dla siebie. Niestety, wszystko, co o nim pokazano, było oparte na faktach, taki typ rzeczywiście istniał.

Gość gość
Wnuczka-murzynka dowiedziala sie przypadkiem, ze miala dziadka nazistę. Znalazla ksiazke o swojej rodzinie w bibliotece. Amon byl komendantem w Plaszowie obok Krakowa.

Gość gość
No byl taki facet rzeczywiscie. Ale zle skonczyl. Powiesili go.

Gość gość
też czytałam o nim książkę, nie tak dawno. zafascynowałam się jego okrutna naturą. nie wierz do końca we wszystkie zeznania żydów z płaszowa. nawet na rozprawie sądowej wykazano wiele niezgodności w zeznaniach świadków. nie twierdzę oczywiście, ze zbrodnie za którymi stoi to fikcja 🖐️

Gość akimke
To akurat bzdura z tym strzelaniem z balkonu jego willy. Byla tak usytuowana, ze nie mozna z niej na plac oddac jednego celnego strzelu. ;p

Gość gość
willa tak, ale czerwony dom na placu płaszowskiego obozu, w którym wpierw zamieszkiwał był tak usytuowany, ze mógł spokojnie z niego strzelać. amon przeprowadził się do willi po długim czasie panowania w obozie 🖐️

Gość gość
Ja czytalem książke "Kat z listy Shindlera"