Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu ubranka dla niemowlakow sa takie drogie?

Polecane posty

Gość gość
Ja może nie tyle się brzydzę używanych to one dla mnie nie są "jak nowe". Ani te z allegro/olx itp. ani te z second hand'ów. Gdybym dostała od znajomych (ale raczej się nie zapowiada, mimo, że zawsze gadali i pytali kiedy dziecko, bo oni mają tyyyyleee ciuchów) no to bym użyła, ale płacić za coś używanego nie zamierzam. Bo wiem, że za niewiele więcej kupuję nowe, dobrej jakości, a nie zmechacone i powyciągane.

Gość gość
Dziewczyny, te ubranka dla dzieci sa droge w Polsce. Wysylalam siostrze np bodziaki z Georga z UK, zestaw 7 za £7, dobra jakosciowo bawelna. Czyli jedno body za £1 a to tylko 5zl. To samo z pajacykami, 3 pajace za £5 takie ladniejsze, zwykle biale sa tansze. To normalna cena a mozna tez duzo kupic na przecenach. W porownaniu do zarobkow te ubranka sa w bardzo przystepnych cenach.

Gość gość
Dziewczyny, te ubranka dla dzieci sa droge w Polsce. Wysylalam siostrze np bodziaki z Georga z UK, zestaw 7 za £7, dobra jakosciowo bawelna. Czyli jedno body za £1 a to tylko 5zl. To samo z pajacykami, 3 pajace za £5 takie ladniejsze, zwykle biale sa tansze. To normalna cena a mozna tez duzo kupic na przecenach. W porownaniu do zarobkow te ubranka sa w bardzo przystepnych cenach.

Gość gość
POLSCY PRODUCENCI :D Czyli ci co importują z chin? Bi p*********e trzy po trzy o polskich, dobrych rzeczach na allegro. Prosze o LINKI, tak cięzko się pochwalić sklepem w którym robicie tak fantastyczne zakupy?

Gość gość
Dziewczyny, te ubranka dla dzieci sa droge w Polsce. Wysylalam siostrze np bodziaki z Georga z UK, zestaw 7 za £7, dobra jakosciowo bawelna. Czyli jedno body za £1 a to tylko 5zl. To samo z pajacykami, 3 pajace za £5 takie ladniejsze, zwykle biale sa tansze. To normalna cena a mozna tez duzo kupic na przecenach. W porownaniu do zarobkow te ubranka sa w bardzo przystepnych cenach. XXX Daj linka :)

Gość gość
W Tesco są tanie i dobre.

Gość gość
Czemu ubranka dla niemowlakow sa takie drogie? Dlatego ze w Polsce mamy polityke prorodzinna :) zeby kazda mama mogla za uczciwie zarobione pieniadze kupic dziecku ubranka :) tragedia.............

Gość gość
W Polsce są bardzo drogie ubranka dla dzieci, a zagranicą gdzie ludzie zarabiają w euro, ceny są tak niskie tak jak by u nas do zarobków np zestaw 3 pajacy koztował z 10 zł, no ale w Polsce za cos takiego trzeba by dać z ponad 70 zł za taką jakość jak np w UK.

Ja jestem zdania, że w wielu przypadkach materiał z jakiego są wykonywane ubranka dla maluszków wielokrotnie przebija kategoriami jakość ubrań dla dorosłych stąd może też cena. Dodatkowo większość ubrań kolorowych farbuje - ja jeszcze nie spotkałam się z przypadkiem kiedy ubranko dziecięce by mi zafarbowało. Także w tym wypadku jakość przekłada się na cenę. A jeśli chodzi o ubranka mogę polecić sklep internetowy/stacjonarny Pakso (http://www.pakso.com.pl/) oferujący szeroki asortyment dla młodych rodziców oraz dla maluszków i starszych dzieciaczków. Dodatkowo sklep posiada komis dziecięcy gdzie rodzice mogą oddać zabawki i akcesoria.

Gość gość
oczywiście, że można kupić tanio np na allegro. I za przesyłkę zapłacić tylko raz. Trzeba szukać dobrych aukcji. Poza tym w pepco, textil market chińczykach. Owszem nie są to ubrania z górnej półki, ale myślę, że dla kilka miesięcznego dziecka nie opłaca się dawać 100 zł za bodziaki. I tak po miesiącu są do oddania za darmo, więc szkoda kasy. Jedyne co kupuje mojemu dziecku porządne i firmowe to buty, sama nie chodzę w podróbach. Ubranka można kupić śliczne i taniutkie, trzeba tylko dobrze szukać i mieć gust oczywiście :D Uważam za istna głupotę sugerowaniem się metką, bo nawet jeśli mamy komu odsprzedać ubranka to i tak robimy to za symboliczną cene.

Gość gość
Naprawdę wydajecie dużo na ubrania? Ja kupuję zwykle w smyku, hm i c&a. Córka (16 msc) ma kilka ubranek wyjściowych, ceny to np spodnie 2x 60zł, sweterki 3x 40-60zł, bluzeczki 5x 15-30zł, kurtka 100zł, kozaki 150zł (przecena z 220), jakaś sukienka. Ubrania te będą aż do wiosny. Nie kupuję jej ubrań w których później nie chodzi. Po domu ma inny zestaw, legginsy i body lub koszulka. Legginsy 4 szt, kupowane w 2 paku (2x30zł), 2 szt spodni dresowych, też dwupak (30zł), bluzeczki w promocji np smyka, co sezon kupuję jej zestaw body 5 szt za 29zł w c&a. Legginsy zakłada też czasami jak gdzieś wychodzimy. Jak dla mnie to nie jest dużo, ale też wiele jej nie kupuję, na szczęście nie mam bzika :P Koleżanka np ma powypychane szuflady ubrankami... i szafę :/ ja mam dwie spore szuflady, ale nawet do połowy nie są zapełnione. Nam to w zupełności wystarcza. Nie musi być za każdym razem inaczej ubrana. Dobieram ubrania tak by tworzyć różne zestawy. I swoją drogą to mamy je zdecydowanie dłużej niż 3 msc... Owszem jak była noworodkiem to szybciutko wyrosła, ale to tylko z tych pierwszych ubranek. Córka jest szczupła, może pulchniejsze dzieci szybciej wyrastają... Nie kupuję też za dużych ubrań, max jeden rozmiar większe. Popatrzcie sobie na różne promocje w smyku bardzo często są, ale tylko na stronie internetowej. Reasumując moim zdaniem ludzie kupują dzieciom za dużo ubranek :P

Gość gość
Uwazam ze ceny sa horrendalne. Sweter dla niemowlaka 50 zl czy kurtka 100 przy realnych zarobkach ok 2 tys to nieporozumienie. Body kupuje w biedrze, ca, pepco, ubranka uzywane na grupach sprzedazowych na fb, nieraz jalies z ca reserved itp ale wylacznie na promocjach

Gość gość
Jak dla mnie 50 zł za fajny sweterek to normalna cena. Też uważam, że rodzice za dużo kupują.