Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tez Wam bylo ciezko odstawic dziecko od piersi

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 5 mies. Chcialam ja karmic max 6 mies ale nie wyobrazam sobie przestac jej karmic. Szkoda mi jej zabierac to co najlepsze dla niej,,, a druga sprawa probowalam juz dac mleko mm ale za nic nie chce go pic wypluwa i odwraca glowke na boki. Moze smak jej nie odpowiada

Gość gość
Ja planowałam karmić max 6 mcy. Córka ma teraz10mcy i nie potrafię zakończyć. Świadomość,ze to dla niej najlepsze, ze żadne mm nie da jej tyle dobra co mleko naturalne nie pozwala mi przestać karmić. Myślę,ze po 12 mcu będę ja powoli odstawiać,ale jak bedzie w praktyce to nie wiem.

Gość gość
Wydaje mi sie ze ja skoncze tak samo jak Ty!

Gość gość
Corka ma 4 miesiace. Tez planowalam karmic 6miesiecy. Napoczatku byla to meka. Odliczalam dni... Potem okazalo sie,ze corka jest alergiczka,doszla dieta... Teraz juz sie przyzwyczailam. Lubie karmic,na alergie najlepsze jest kp. Mysle,ze pokarmie dluzej niz 6miesiecy. Nie wiem czemu,ale jak mysle,ze mialabym zastapic piers mm to czuje wyrzuty sumienia... Nie wiem czy kp jest dla dziecka najlepsze,ale na pewno lepsze niz mm. Dopoki mam pokarm (a coraz trudniej o to) to bede karmic. Moze dociagne do roku. Potem wracam do pracy,wiec sila rzeczy musze odstawica

Gość gość
Mm daje dziecku dokładnie to samo co kp. Badania to potwierdzają i kolejne będą potwierdzać. KP daje jedynie oszczędności.

Gość gość
gosc23.27 jakie badania?! gdzie?! podaj link, strone, publikacje naukowe?! albo po prostu sie nie osmieszaj....

Gość gość
Tez tak mialam

Gość gość
Uwaga! Jak nie chcecie nie musicie odstawiac. Nie ma przymusu przejscia na mm. Mozna karmic okolo roku czy dluzej a pozniej mleko krowie lub kozie plus zdrowa dieta. Mm podawane zbyt dlugo jest szkodliwe ze wzgledu na ilosc cukru w nim zawarta. To reklamy tak nam mieszaja w glowach, ze za pewnik przyjmujemy podanie dziecku w jakims momencie mm.

Gość gość
Tez tak mialam

Gość gość
Mm daje dziecku dokładnie to samo co kp. Badania to potwierdzają i kolejne będą potwierdzać. KP daje jedynie oszczędności. xxxx Co za bzdury...

Gość gość
Ją to mam dopiero problem. Córka 8m i już za nic nie chce piersi. Pokarm mam, nie wiem co się stało. Ile się muszę nagimnastykowac, żeby ją przystąpić to szok, a potem ssie 3minuty. Chyba muszę ją zacząć odstawiac, a chcialam karmić min rok.

Gość gość
Nie, nie było ciężko, bo syn miał 2 latka i był na to gotowy. Jak się odstawia na siłę paromiesięczne maluchy to zawsze jest cieżko.

Gość gość
Ją to mam dopiero problem. Córka 8m i już za nic nie chce piersi. Pokarm mam, nie wiem co się stało. Ile się muszę nagimnastykowac, żeby ją przystąpić to szok, a potem ssie 3minuty. Chyba muszę ją zacząć odstawiac, a chcialam karmić min rok. xxx Dajesz jej mm? Ile je posiłków? Przystąpić? To chyba krowa musi nastąpić się na dojenie?

Gość gośćii
Do mam co sie wypowiedziały jak wyglada karmienie po 4 mies? Tez na zadanie i tez dalej dziecko wisi na piersi ile chce? Ja karmie miesiąc i nie wyobrażam sobie takiego bycia w pogotowiu po pol roku powinna nastąpić jakas regularność rutyna przecież to nic nie idzie zrobic

Gość gość
Moje dzieci sie same zaczely odstawiac po 8ms, cala trojka mniej wiecej jak byla w tym samym wieku. Ponoc ja tez szybko przestalam chciec kp wiec chyba dzieciaki wdaly sie we mnie ;)

Gość gość
A ile razy dostawały mm w butelce? I ile stałych posiłków?

Gość gość
Nie dostawały bo nie chciały. Przez około miesiąc dwa w zależności od dziecka dostawały dwa trzy razy dziennie odciagniety pokarm z butli, potem już tylko mm wymieszane z kaszka, bo ostawili mleko całkiem. Najdłużej pił najmłodszy syn, bo z pokarmem z butli prawie do 11 miesiąca. Posiłki stałe licząc z kaszkami 5 :)

Gość gość
Planowałam karmić ich do roku ale nie wyszło dodam ;)

Gość gość
Ja nie miałam dużego problemu z odstawieniem dziecka od piersi. Fakt, jak mu nagle podałam samo modyfikowane to zrozumiałam ze nie tędy droga. Robiłam tak, że jak karmiłam piersią i on przysypiał, to zamieniałam mu na butelkę. Powolutku się oswoił i było po problemie. Tylko nie trzeba się zniechęcać. Powodzenia! !!

Gość gość
A ja nie moglam sie doczekac, zeby w koncu odstawic. Odstawilam Po 3 miesiacach i byla to wielka ulga, rownież dla dziecka. Mały zaczął w końcu przesypiać noce i zrobił sie spokojniejszy, może dlatego, ze ja sie odstresowalam

Gość gość
Jak dojne krowy hahaha muuuuu

Gość gość
W butelce chciały a piersi nie? Masz odpowiedź.

Gość gość
Nigdy dzieci do piersi nie przystawiałam, ponieważ dla mnie k.p jest fatalną i najgorsza opcją z wszystkich mozliwych

Gość gość
Karmiłam 9 miesięcy, nie miałam żadnego problemu z odstawieniem. Ja miałam już dosyć, wcale tego nie lubiłam. A syn bez problemu zaczął pić mm, jeść kaszki, przeciery warzywne... Jak jej nie smakuje mm, które dałaś, to może spróbuj innej firmy?

Gość gość
Nigdy dzieci do piersi nie przystawiałam, ponieważ dla mnie k.p jest fatalną i najgorsza opcją z wszystkich mozliwych xxx rozumiem, zaburzenia :(

Gość gość
Moja siostra cyco maniaczka KP i się nad tym podniecała jakie to och ach .... Ale bardziej ohydnego widoku w życiu nie widziałam żylaste piersi ociekające mlekiem kiedyś zapomniała włożyć wkładek do stanika to się w sklepie na nią gapili bo okulary na bluzce miała uwiązanie w domu nie oszukujmy się kiedyś dostała solidny opr.. że karmiła publicznie także KP to tylko oszczędność kasy.

Gość gość
Nie zrozumiałam tej wypowiedzi powyżej, bez ładu i składu.

Gość gość
A co czytać nie nauczyli to po polsku czas do szkoły.:)

Gość gość
To ja z 8.36 oczywiscie napisalam przystawic ale tablet mi poprawil. nie podaje mm, ale zaraz nie bedzie wyjscia. Corka dostaje piers 5 razy na dobe (2 razy wnocy, wtedy nie ma problemu z przystawieniem, ale tez ssie b krotko)

Gość gość
Gościu z 08:42 na szczęście wszystko się normuje,a jak dochodzą stale posiłki to z reguły dziecko przestaje wisieć non stop na piersi. U Nas w dzień to juz może 2 razy i to bardzo szybko. W nocy dopiero czune ze faktycznie je ten pokarm. Ja po odstawieniu nie zamierzam dawać ani krowiego ani mm.