Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieniądze od dziadków

Polecane posty

Gość gośćop
poważnie, wasze dzieci muszą odkładać pieniądze na komputery czy laptopy? Przecież w dzisiejszych czasach taki sprzęt to podstawa, który powinni zapewnić rodzice. Komputer to nie tylko zabawa ale też nauka. A jak dziecko chce oglądać bajki to też każecie mu kupować za własne pieniądze telewizor? xxxx Tak mój syn ma sam uzbierać na laptopa ponieważ ma zarówno tablet jak i laptopa ale wymyślił sobie, że chce mieć dotykowy plus jeszcze tam jakieś funkcje dlatego sam ma sobie na niego uzbierać ja mu mogę co najwyżej dołożyć. Więc u nas to nie jest podstawa a zachcianka .

Gość gość
co innego odkładanie na meble 15 latki a co innego 5 latki. No sorry ale jest różnica.

Gość gość
Przewaznie tak jest ze dzieciaki ktore naja laptopa itablet wymysla jeszcze cos innego i tez uwazam ze dolozyc moge ale calosci finansowac nie bede bo to nie potrzeba a wybryk i jak chce to niech sklada moj ma2rowery a teraz zachcialo mu sie sportowego za 3,5tys prosze bardzo1tys. Moge dolozyc jak reszte uzbiera

Gość gość
a jeśli rodzice nie mają pieniędzy? Nie oszukujmy się, większość z nas zarabia 1300-1500zl miesięcznie

Gość gość
Tu autorka Co wyście sie uczępiły tej skarbonki? Skąd wy takie niestworzone historie wymyślanie? Córka ma skarbonkę gdzie wrzucam zbędne pieniądze które dostała. Co mam z tymi pieniędzmi niby robić? Sobie do portfela?? Odkładam JE i kiedyś dam córce. Na bieżące wydatki mamy pieniądze! I to już tyle razy pisałam. Córka ma bardzo dużo wszystkiego, też wyjazdów. Waszym zdaniem mam jej kupić kolejne lego choć ma już ich tyle że leżą w szafie schowane bo ich za dużo. Mam jej kupować 5 lodów dziennie bo mnie stać? Nie odkładam tych pieniędzy kosztem dziecka! Po prostu uważam że to co dostaje jest jej. Jak będzie starsza i dostanie kasę na urodziny to przecież ja sobie weźmie. Teraz ma 3 lata... Nie wiem co was to w ogóle obchodzi. Pytałam tylko o dziadków! Ale jak was tak gryzie to chcę założyć córce lokatę i co miesiąc odkładać jej 30 lub 50 Euro. Ze swojej wypłaty i póki nie mam co zrobić z jej prezentami to też JE odkładam i dam na lokatę. Zrozumialyscie?

Gość gość
Po prostu zleciały się biedne kobiety...