Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

aborcja ZA czy PRZECIW?

Polecane posty

Gość gość

aborcja ZA czy PRZECIW?

Gość gość
za, lepiej tak niż ma gnić w bidulu albo w patologicznej, znęcającej się nad wpadką.

Gość gość
Przeciw, ponieważ większość traktuje aborcję jako formę antykoncepcji, bo łatwiej im się wyskrobać, niż zabezpieczyć.:o

Gość gość
za

Gość gość
za, kto chce się skrobać, niech się skrobie. kto nie , ten nie, ale niech nie decyduje o kimś. papierosy są legalne i nikt nikomu nie każe ciągnąć.

Gość gość
w ewangelii nic nie było o aborcji

Gość gość
Odpowiedź na to pytanie jest bez znaczenia. Trzeba zaakceptować prosty fakt, że są kobiety odrzucające ciążę i nasza opinia niewiele tu zmieni. To tak jakby pytać, czy jesteś za tym, żeby ludzie byli np. rudzi. Są i tyle, bez względu na moją opinię.

Gość gość1236
jestem za porządną edukacją i za dostępem antykoncepcji i jak najmniej kościoła wtedy nie bedzie tematu o aborcji.

Gość anty religia
jestem za bo jestem humanitarny i kocham ludzi a dla sztucznej idei nie zamierzam ich męczyć

Gość gość
myślicie, że kobiety usuwają ciążę bo to im sprawia przyjemność??? zazwyczaj za taką decyzją stoi facet, który na wiadomość o ciąży nagle się rozmyślił co do ślubu i posiadania rodziny

Gość gość
Za po co męczyć sie i wycierać d**e z gówien bachorowi ?!

Gość gość
Jestem ZA ,pomimo iż mam dwójkę dzieci,chciałabym mieć w przyszłości wolność wyboru do 4 tygodnia max ,bo to moje ciało i moja psychika -każdy powinien mieć wybór... Bo dziecko to nie zabawka,i nie każdy powinien rodzić np.dziecka z gwałtu czy z wpadki

Gość gość
Przeciw. Nie jestescie wlasnymi bogami zeby decydowac czyje zycie ma sie kiedy skonczyc. Nauczcie sie nie puszczac, a nie potem o aborcji myslicie. Tez jestescie zlepka komorek, dziekujcie ze wasze mamusie nie byly przekonane co do faktu ze 'jestescie tylko komorka'.

Gość gość
Jednym z najsilniejszych instynktów człowieka jest instynkt obrony narządów rozrodczych. Nawet małe dziecko czuje niepokój kiedy ktoś robi coś z jego narządami (chociaż nie ma pojęcia o co chodzi). Jeśli psychika kobiety nie zaakceptowała płodu, to broni się przed obcym ciałem grożącym jej rozrodzczości. To tak, jakby facetowi przyczepić powiedzmy nożyczki centralnie nad fiutem i dziwić się, że nie czuje się w tej sytuacji komfortowo. To część ludzkiej natury i trzeba ją zaakceptować.

Gość gość
ZA ZA I JESZCZE RAZ KÓRWA ZA !!! No bo po co myć rzyć bachorowi i lizać te jego gó*wna ??? no po co ???? jak sie kórwa nie chce tonie ?????????????? proste? proste..

Gość gość
Instynkt obronny nie może być silniejszy od instynktu płciowego bo by ludzkość wymarla

Gość gość
jestem za, bo za dużo widziałam i za dużo nasłuchałam się o dzieciakach lądujących w pogotowiach opiekuńczych i domach dziecka, nikt ich nie chciał. to tylko ściema- adoptujesz sobie. w Polsce niewiele rodzin ma warunki stawiane przez państwo do adopcji dzieciaka. są pozostawione same sobie. są wpadką, a rodzice ich nie kochali nie chcieli. więc uważam, że lepiej żeby takie dzieci sięnie rodziły.

Gość gość
Zaaaaaaaaaaaa

Gość gość
"Instynkt obronny nie może być silniejszy od instynktu płciowego bo by ludzkość wymarla" No, ale czasem bywa, z róznych powodów, czy to społecznych czy psychicznych czy fizycznych matka płód odrzuca. Warto zauważyć, że w znacznej większości przypadków jednak jest odwrotnie, dlatego ludzkość nie wymiera, ale przypadki odrzucenia są. Tak jak facet będzie bronił swoich jąder, tak kobieta będzie bronić swojej macicy, o ile nie włączy się jej instynkt macierzyński. Większości się włącza, ale czasem nie. Człowiek tak ma.

Gość gość
ZA.

Gość gość
za.

Gość gość
Za!

Gość gość
Jestem za. I tak kto chce to wykona aborcję. Poza tym weźmy pod uwagę,że w Polsce również mieszkaja osoby niewierzące.

Gość gość
zdecydowanie za

Gość gość
Tez jestem ZA. Nie musze tego robic ale chce miec wolnosc wyboru.

Gość gość
Kategorycznie przeciw. To zwykłe morderstwo, tyle że legalne. Empatia ludzi poddających się aborcji jest mocno wypaczona, nie mówiąc już o podstawowej wiedzy biologicznej.

Gość gość
Jestem ZA, bo każdy powinien móc decydować o sobie i o swojej przyszłosci. Moja macica, moja sprawa

Gość gość
PRZECIW!!! PRZECIW!!! RZECIW!!! To nic innego jak zabicie niewinnej nie mogącej się bronić istoty ludzkiej!!!

Gość gość
A palec w dupe swoja i oblizac a nie wp*****lac sie w d**y innych! Ty glupia dziwo! Tematow juz bylo tysiace na tym forum a ta nawiedzona znowu to samo! Zajmij sie swoja c**a i nie zagladaj miedzy nogi innym szmato y****a bo kazdy ma wlasne zycie i sumienie i nikomu nic do tego! Zapamietaj sobie ze nikt nie ma prawa oceniac,nakazywac i narzucac wlasnego zdania! Yebicho piertolona w tupe kopana sciero!

Gość gość
Przeciw! Te które usuwają to zabijają własne dziecko.