Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból brzucha podczas okresu.

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym się Was spytać czy któraś podobnie jak ja dziś ( mam bolesne miesiączki ale po jakichś 20 minutach mi ból przechodzi, raczej o tym samym średnim nasileniu co miesiąc) miała albo ma taki ból, że całe ciało oblewa się potem i chce się wymiotować?? Nigdy tak nie miałam, dziś był wyjątek. No coś strasznego, nie potrafiłam znaleźć odpowiedniej pozycji w jakiej choć na trochę by mnie nie kuło. Czułam że policzki robią się drętwe. Czy może być to spowodowane tym że okres dość długo mi się spóźnił? co do niego nie podobne.

Gość gość
ja mam tak ze zaczyna mnie przed "wylaniem' tej krwi wogole nie boleć lecz jak już czekam az sie wyleje gdzie jest calkiem sucho wtedy boli az do wylania się i to wyglada tak:) ja mam bardzo obfite miesiaczki i mam anemie i są skrzepy dlatego zazwyczaj nosze te maxi jak jestem w domu, tamponow nie uzywam bo zatrzymują mi te zakrzepy ;) od ginekologa dostalam HEMORIGEN -mozesz sprobować, nie na bol ale na to krwawienie itp 3 x 2 ;) a pot czasem mnie tez oblewa, i neid retwieje tylko mnie stawy starsznie bolą, ale za to mam problem z przesiakaniem w nocy i wylaniem...

Gość gość
Dzięki za odpowiedz:))Miesiączki mam co miesiąc takie same, ani za bardzo obfite ani skąpe. Nie muszę często zmieniać podpasek ani rzadziej. A jak jest z bólem porodowym? Wiem..jest gorszy, ale czy niektóre czynniki są podobne np. pot, drętwienie. Na moje miesiączki dobry jest zimny prysznic/ leżenie na zimnej podłodze i głębokie oddychanie. Dziś non stop polewałam brzuch zimną wodą, później drżałam z zimna ale przeszło.

Gość gość
ja mam 28 lat jeszcze nie rodziłam więc nie wiem hehe ;) dopiero bd planować :) juz minęło 5 lat od ślubu jeszcze czekamy ;) powiem ci ze ja zazwyczaj robię sobie herbatkę miętową, zaparzam szałwię i piję-mi to pomaga, dobre jest na wieczór:) albo biorę przezroczystą butelkę wody -szklaną i nalewam wody i przykładam do brzucha a jak nie to mezeuś trochę masuje w nocy :P pamietaj zeby nie brac goracych kąpieli bo to jeszcze jakby 'nadrabia " sie wiecej krwi i są gorsze wylewy ;)

Gość gość
AAA zapomniałam dodać ze wlasnie brzuch mnie bardzo boli przed okresem i czesto wtedy lecę na nospie ;)

Gość gość
Dzięki za rady:)) Ja 22 i rok "starań"za nami ( będzie to będziem się cieszyć, nie będzie to cieszym się sobą:))

Gość gość
A mnie boli po jakichś 2 godzinach od przyjścia i tez lece na nospach. Dziś dwie odrazu.

Gość gość
Mam nadzieję że się uda, bedzie wszystko w porządku, trzymam kciuki :) pozdrawiam ;)