Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy lalka Barbie dla 3latki to nie za wcześnie ?

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje kupić prezent na 3 urodziny dla pewnego dziecka ale w sklepie jako nic nie przykuło mojej uwagi czego by ono nie miało, jedyne co mi sie spodobało to pewien model lalki barbie ale nie wiem czy takie dziecko 3-letnie potrafi sie ze sensem bawić taką zabawką. Jak je obserwuje to nadal jest na etapie technicznego manipulowania zabawkami i rekreacji. Co myślicie matki córek ?

Gość gość
To zależy od dziecka. Mam dwie córki i starsza dopiero od jakiegoś czasu bawi się barbie (ma 7 lat), wcześniej mogły dla niej nie istnieć, za to młodsza odkąd miała 2,5 roku bardzo lubiła się nimi bawić i lubi do dziś (ma 4 lata).

Gość gość
Moja córka teraz uwielbia lalki barbie, ma 4,5 roku. W wieku 3 lat bawiła się, owszem, ale raczej wybierała lalki barbie tematyczne - syreny, wróżki. Myślę, że jak najbardziej możesz kupić. Nawet jak nie pobawi się mądrze teraz to dziewczynki 4-letnie kochają barbie ;-)

Gość gość
A może jakąś lalkę bobaska?

Gość gość
Moze kup jej pociag, pewnie lalek bobasow i barbi ma pelno. Moja trzylatka uwielbia Tomka i kolejki. Fajne sa tez duze zestawy playdo.

Gość gość
Moja córka lubi bajkę stacyjkowo i też myślę kupić jej kolejke

Gość gość
no właśnie bobasa posiada z wózkiem i szczerze mówiąc to nie widzę w niej takich zapędów do zajmowania się lalką, zupełnie co innego widziałam u innej dziewczynki z dalszej rodziny, potrafiła starannie ścielić łóżeczko lalce. Ta której chce dać tą Barbie w zasadzie ma tam jakieś lalki ale nie ma chęci opiekuńczych do lalek czy do przebierania, nic. Nie wiem jednak czy to kwestia za wczesnego wieku czy temperamentu. Ja jak sama byłam dzieckiem to pamiętam że uwielbiałam bawić się lalkami, w dom czy w bycie mamą, czy barbie przebierać ale byłam wtedy starsza fakt

Gość gość
żeby było śmieszniej to w zeszłym roku i taki składany "pociąg tomek" ktoś jej kupił co aż nie do wiary sie wydaje. Ja coś czuje że jak nic nie wymyślę żeby kupić przez neta lub nie znajdę w sklepie to będę zmuszona chyba kupić tę lalkę, choć jest śliczna to jednak nie jestem co do niej przekonana. Pytałam jednak z ciekawości jak to u was jest, od jakiego wieku dziewczynka zaczyna sie bawić w mame lub w przebieranki barbie, pare osób napisało a więc dzięki. Wychodzi na to że jest to rzecz dość różna

Gość gość
Ja mojej 3 latce kupilam tablet i to byl strzal w 10. Uwielbia na nim grac i ogladac bajki. Tylko to juz troche wiekszy koszt niz lalka.

Gość gość
a może kucyka pony, HASBRO My Little Pony Księżniczka Celestia. Moja ma 3 latka i uwielbia tym się bawić. ewentualnie kuchnia, żelazko było strzałem w dziesiątkę (potrafi stać koło mnie godzinę i prasować :) ), dziecięce radio z możliwością nagrywania.

Gość gość
A moze ona nie lubi lalek moja ma 5lat i nigdy nie lubila woli ksiazki iwszystko co sluzy do pisania malowania

Gość gość
Klocki, puzzle, kolorowanki etc. Zdecydowanie większy pożytek i więcej zajęcia dla dziecka niż taka lalka.

Gość gość
Zabawki czu czu

Gość hanka22
Lalka barbi to prezent odpowiedni dla starszej dziewczynki. Dla 3-latki lepszym rozwiązaniem będzie haftowana lalka. Chodzi mi o coś takiego- http://www.lalanna.pl/ Czy nie jest to prezent lepszy niż plastikowa lalka barbi?

Gość gość
Bzdura, że dla starszej! Barbi była ulubioną zabawką mojego 2latka...