Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecie dlaczego COLA nie jest tak bardzo słodka jak wynikałoby to z ilości cukru

Polecane posty

Gość gość

w niej zawartej? bo zawiera w swym składzie sporo kwasu fosforowego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wiemy, dokładnie kwasy fosforowego (V) lub jak kto woli ortofosforowego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To po co dodają ten kwas, nie lepiej dodać mniej cukru?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No właśnie też się nad tym zastanawiam i dochodzę do wniosku że komuś bardzo zależy na naszej otyłości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wiemy, nawet miałam takie pytanie na studiach. Ale soki owocowe to też słabe kwasy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mi się wydaje, że może po to, żeby uzależnić ludzi, bo cukier ma takie właściwości. Im coś jest słodsze tym ludzie więcej piją lub jedzą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×