Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zespol Downa, usunelybyscie dziecko?

Polecane posty

Gość gość

j.w.

Gość gość
Tak.

Gość gość
tak i to bez zastanawiania

Gość gość
Ja bym usunęła, nie jestem ani sadystką ani masochistką

Gość gość
Moja kuzynka ma takie dziecko i jest szczesliwa, ja bedac w ciazy balam sie ze mnie to spotka i wiedzialam ze nawet jesli to nie usune nie jestem morderczynia....poza tym zaczelam czesciej odwiedzac kuzynke i zrozumialam ze to nie jest biedne nieszczesliwe dziecko... nie jestem calkiem przeciwniczka aborcji, uwazam ze w przypadku zagrozenia zycia jest ona dopuszczalna, ale skazywac biedne dziecko na smierc, bo nam nie odpowiada? jakim trzeba byc potworem....Wygodne jestescie i obrzydliwe....

Gość gość
Oby was tez kiedys ktos "usunał"

Gość gość
10:39 DOKŁADNIE będąc wciązy bałam sie czy jesli urodze dziecko z zespołem dam rade go wychowac jak najlepiej ( by było w miare samodzielne ) wiem że dla chorego dziecka potrzeba wiele miłości - i tutaj były mnoje obawy czy bede miał wystarczajaco tej miłosci . Podziwiam kobiety-matki które wychowuja chore dzieci jak np z zespołem . Podziwiam jeszcze bardziej ojców ktorzy darza miłoscia takie dzieci bo wiem ze wielu tatusiów wtedy ucieka gdy pojawia sie takie dziecko .

Gość gość
aha dodam : usunąc to można plamę z bluzeczki , dziecko będace w brzuchu zabija sie !

Gość gość
Tylko ze dzieckiem jest te 12-16 lat, a potem jest to dorosły nie zaradny, którym opiekować się trzeba całe życie... Z dużym popedem sexualnym ( niestety osoby z zd tak mają)... To takie więzienie dla rodzica na całe życie.... Usunelabym....

Gość gość
Nie. Nikt nie ma prawa decydować o czyimś życiu.

Gość gość
gdybym wiedziała to tak..ale wybrałam nieswiadomosc i nie wiem...

Gość gość
gość dziś Tylko ze dzieckiem jest te 12-16 lat, a potem jest to dorosły nie zaradny, którym opiekować się trzeba całe życie... Z dużym popedem sexualnym ( niestety osoby z zd tak mają)... To takie więzienie dla rodzica na całe życie.... Usunelabym.... x ZABIŁABYS - NIE USUNĘŁA NO TAK ZDROWE DZIECKO JEST MOJE Z MOJEJ KRWI I KOŚCI ALE CHORE JUZ NIE - TAKIE SIE WYRZUCA - CAŁE ZYCIE MU POSWIECIC ? NIE ! to za dużo

Gość gość
Wygodne jestescie i obrzydliwe... obrzydliwe to jest to jak tatusiowie uciekają jak dziecko jest chore, obrzydliwe to jest to, jak matka nie może pracować bo ktoś się Downem musi zająć- a są różne stopnie tej choroby, czasem takie , że z dzieckiem nic się nie da zrobić rehabilitacją- a zyć z czegos trzeba.,Obrzydliwe jest to , że jak rodziców zabraknie to dziecko trafi do ośrodka, gdzie usrane i oszczane będzie leżeć całe dnie, bo personel ma to w nosie. Obrzydliwe są te spojrzenia ludzi- o debil, o matka z potworkiem Ktoś che nosić taki krzyż i świadomość, że jak sie zestarzeje to dzieciak trafi do domu opieki gdzie go potraktują gorzej jak psa to ok.

Gość gość
Ja bym pewnie nie usunęła, ale gdyby wychowanie dziecka mnie przerosło to pewnie oddałabym je do specjalnego ośrodka :O

Gość gość
gość dziś no tak co powiedza ludzie - lepiej byc mordercą :)

Gość gość
zabiłabys - nie usunęła no tak zdrowe dziecko jest moje z mojej krwi i kości ale chore juz nie - takie sie wyrzuca - całe zycie mu poswiecic ? nie ! to za dużo a ilu downom pomogłaś w życiu? wziełabyś z sierocińca takiego mając do wyboru własne, lub cudze ale zdrowe

Gość gość
Tej obecnej ciazy, w której jestem nie usunęłabym. Ale nie wykluczam, że w innej sytuacji bym tego nie zrobiła. Nie uważam tego za coś złego.

Gość gość
gość dziś Ja bym pewnie nie usunęła, ale gdyby wychowanie dziecka mnie przerosło to pewnie oddałabym je do specjalnego ośrodka x Patrząc na dzieci- potem juz dorosłe osoby z róznymi chorobami rzecywiscie moze byc bardzo trudno . zgadzam sie z Tobą

Gość gość
gość dziś no tak co powiedza ludzie - lepiej byc mordercą usmiech.gif tylko tyle zrozumiałaś pustaku?

Gość gość
gość dziś gość dziś no tak co powiedza ludzie - lepiej byc mordercą usmiech.gif tylko tyle zrozumiałaś pustaku? x stawiam : lat 17 i zero pojecia o życiu :)

Gość gość
Tak.Krotka odpowiedz.

Gość gość
Moja kuzynka ma takie dziecko i jest szczesliwa na pewno. a co ma ci powiedziec, ze wolałaby żeby go nie było?

Gość gość
"obrzydliwe to jest to, jak matka nie może pracować bo ktoś się Downem musi zająć" Downem moje dziecko nie jest, ale ma zespol downa, jest szczesliwe i ja jestem szczesliwa ze moge je przytulic...obrzydliwe i krzywdzace to sa takie slowa i nazewnictwo....Pieknie cie rodzice wychowali. Ile ty masz lat ze takie rzeczy piszesz?Bo sie ktos musi Downem zajac?ja sie zajmuje dzieckiem, dzieckiem ktore kocham.

Gość gość
gość dziś Moja kuzynka ma takie dziecko i jest szczesliwa na pewno. a co ma ci powiedziec, ze wolałaby żeby go nie było? A skad wiesz?Mierzysz swoja miara bezuczuciowego babsztyla?

Gość gość
Nie wiem, ale chyba nie. Prawda też jest taka, że są sytuacje kiedy trudno na 100% określić, że dziecko będzie chore. Do tego aby mieć pewność potrzebne są badania inwazyjne. Tyle, że pewnie mało kto wie, że np. przy ułożeniu łożyska na przedniej ściance (a ja tak miałam w 2 ciążach) takie badanie jest ryzykowne, bo można uszkodzić łożysko (= utrata ciąży). Czasem więc zamiast pytania: co bym zrobiła, gdybym wiedziała, że dziecko będzie chore należałoby spytać czy ryzykowałabym wykonaniem badania inwazyjnego (ryzykując tym samym życiem być może zdrowego dziecka), aby się dowiedzieć o tym czy dziecko ma zespół downa

Gość gość
ja sie zajmuje dzieckiem, dzieckiem ktore kocham. a za co sie zajmujesz tym dzieckiem? a za co sie zajmiesz jak zostaniesz sama bez pomocy, a kto się nim zajmie jak coś ci sie stanie- nie mówię o dziecku zdrowym które komus z rodziny sie upchnie, ale o takim, którego nikt nie che i zostaje przechowalnia dla niepełnosprawnych intelektualnie.

Gość gość
A skad wiesz?Mierzysz swoja miara bezuczuciowego babsztyla? nie mierzę miara mojej sąsiadki z bloku, która swojego 40 letniego syna downa wychowuje sama bo tatus uciekł, a synek uwielbia uciekac nago z domu i masturbowac się na placu zabaw. Ile razy miała problemy z policja bo ktoś narobił wrzasku ze to chyba pedofil. jaka ona jest jest tym wszystkim upieprzona i jak ma wszystkiego dosyć- wiem , bo mówiła.

Gość gość
mysle że łatwo mówić że "ja bym nie usuneła" bo wiekszosc każda z was ma zdrowe dzieci. Jakbyście miały widmo chorego dziecka to pewnie połowa z was zmieniłaby zdanie. Pal licho, co z dzieckiem jak jest małe, ale jak wy odejdziecie, co wtedy??

Gość gość
maly down moze byc slodki i pocieszny , dorosly down to masakra a okres dorastania to koszmar okres nastolatka kiedy o w downie hormony buzuja

Gość gość
ja bym nie usunela bo mi sumienie nie pozwala