Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki prezent na slub cywilny ?

Polecane posty

Gość gość

Idę na ślub cywilny koleżanki. Będzie tylko najbliższa rodzina młodych, ze znajomych tylko ja. Po ślubie nie jest przewidziana żadna impreza ani obiad. Będzie tylko symboliczna lampka wina na miejscu. Czy wypada coś kupić ? Kwiaty to dla nich tylko kłopot, najpierw z transportem potem z wyrzuceniem.

ja bym dała symboliczną różę i jakiś dobry trunek, bez żadnych kopert i wyskoków w postaci odkurzaczy i sprzętu agd. to tylko cywilny, bez wesela itd. mało kto daje na cywilnym prezenty, dlatego jedna i jakiś dobry trunek np. z grawerem ich daty ślubu, imiona czy coś.

Gość gość
kup mu viagre a jej tabletki od bólu głowy żeby spokojnie mogli się seksić

Gość gość
Z tego co wiem oni nie maja problemów z seksem. Gdzie zamówić alkohol/wino z grawerem ?

Gość gość
13:21, sodomia i gomoria, on już ją rypie przed ślubem?:(

w każdym punkcie grawerniczym, wpisujesz swoje miasto i grawer, bierzesz telefon ze stronki, dzwonisz pytasz czy zrobią, jaki koszt i czy się wyrobią do daty ślubu i tyle. ja kiedyś grawerowałam też i koszt nie był drogi. prezent myślę fajny, bo typowo ślubny, imiona i data ślubu, bardzo symboliczny. wpisz sobie w wyszukiwarkę grafiki wino z grawerem na butelce, bardzo fajne wzory itd. przejrzyj, może wybierzesz nawet coś ciekawszego niż tylko imiona i data. koszt na pewno nie przekroczy 50zł. ja płaciłam 35 bodajże.

Gość gość
A tam sodomia. To nie są już dzieci, za sobą mają już wcześniejsze śluby, nie ma z czym czekać, życie ucieka a ślub to tylko formalność ułatwiająca sprawy urzędowe.

Gość gość
Ale grawerka jest na szkle butelki czy osobno, do przymocowania ?

mieszkasz w dużym mieście? nie musisz zamawiać przez neta, ja u siebie szłam do grawera osobiście i dogadałam wszystkich szczegółów. możesz na necie wybrać sobie wzór albo napis itd.

jak już wygrawerujesz, to możesz kupić albo zamówić ładne opakowanie na wino z okazji ślubu, też zamawiałam z neta kiedyś, jak znajdę to podlinkuję. zawsze ładniej wygląda niż w takiej prezentowej torebce z marketu.

Gość gość
Mieszkam w dużym mieście. Dzięki, dzięki wielkie za fajny pomysł.

nie ma za co, też długo się zastanawiałam w zeszłe wakacje w sierpniu jak szlam do znajomej z pracy na ślub cywilny, sprzęty agd to jest przesada, gotówka też, lepiej wydać te 100, 150zł na coś takiego fajnego i symbolicznego :) powodzenia :)

jak w dużym mieście, to Ci zrobią zapewne od ręki :) podzwoń i popytaj zanim kupisz butelkę z winem :)

Gość gośćania
,, katrinakasia dziś ja bym dała symboliczną różę i jakiś dobry trunek, bez żadnych kopert i wyskoków w postaci odkurzaczy i sprzętu agd. to tylko cywilny, bez wesela itd. mało kto daje na cywilnym prezenty, dlatego jedna i jakiś dobry trunek np. z grawerem ich daty ślubu, imiona czy coś. " xxx a co to znaczy tylko cywilny- slub to slub, co innego jak sam slub jest skromny i para młoda nie organizuje niczego a co inneg jak jest wesele czy poczestunek-ale co do samego slubu jako formy to nie ma rozgraniczenia , niby cywilny jest jakis gorszy od koscielnego? ja brałam cywilny bo nie chciałam zyc wobłudzie i udawac dziewicy jak moje ,,swiete kolezanki" po kilka lat zyjace na kocią łape niechodzące do koscioła a później welon i udawanie świetej i wierzacej:/ autorko-skoro kwiaty odpadaja to mysle ze alkohol lub drobny bon do jakiegos sklepu np z rzeczami do domu, ikeii wystarczy

Gość gość
Alkohol i ew. jakiś drobiazg do domu o ile znasz ich gust, np grawerowane kieliszki do wina czy coś ;)

nigdy nie spotkałam się, aby goście dawali wielkie prezenty i syto napchane koperty ludziom którzy brali ślub cywilny, a byłam na wielu. mentalność ludzi, po prostu dają skromniej. skoro nie ma żadnego przyjęcia, to skromny prezent. skromny ślub-skromny prezent.

Gość gośćania
no tak ale po cywilnym mozesz miec wesele , po koscielnym rowniez-0sama forma slubu ni jak ma sie do oprawy wesela

Gość gość
Zgadzam się z opinią skromny ślub - skromy prezent.

Gość gość
Tu nie będzie wesela ani zaraz po cywilnym ani później.

Gość gość
Super pomysłem są vouchery. Ja polecam wejście do escape roomu New World 22. Super klimat i wspaniała okazja do sprawdzenia się w roli detektywa. Jest 0,5 roku na wykorzystanie więc młodzi wybiora się kiedy chcą :)

Gość gość
16:26 spadaj z reklamą Jak nie ma wesela to daje się kwiaty.