Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak karmić doradźcie

Polecane posty

Gość gość

Syn ma skończone 4 miesiące. W nocy śpi średnio 5-6 godzin. Je w dzień co 4 godz albo co 4 i 15 min. Przez to, że raz śpi 4 a raz 6 i pół godziny w nocy karmienia nam zawsze wypadają o innych godzinach. Jak zje o 20 albo 21 to już jest nakarmiony na noc. Ale czasem wypada karmienie o 18,30 albo 19 i nie wiem, czy przed snem dokarmiać go jeszcze? Powinno być 3 godziny przerwy niby jak się karmi mm, ale sama już nie wiem. Może jakbym dała mu butlę o 19 i potem 21,30 (wypiłby pewnie ze 100ml) to spałby lepiej.

Gość gość
Np. dziś jadł tak: 6:10 10.25 14.40 Teraz będzie jadł gdzieś przed 19, a potem dać jeszcze??

Gość gość
Żadna z mam nie doradzi? To moje pierwsze dziecko, naprawdę nie wiem

Gość gość
Karmisz, kiedy jest głodny i tyle.

Gość gość
No super dzięki... może któraś mama jeszcze?

Gość gość
Nie karmilam mm wiec nie doradze bo sie nie znam...

Gość gość
4-romiesieczne dziecko je tylko 4 razy i ty sie jeszcze zastanawiasz?? moj jadl 6, 9, 12, 15, 18,20.

Gość gość
Jakie 4 razy?? Je 5 razy na dobę (2:00, 6:00, 10:00, 14:30 i przed snem). Tyle ile powinien. Nawet na mleku jest napisane ze w 5. miesiącu życia powinien jeść 5 razy na dobę. Rozmawiałam też o tym z pediatrą i jak popatrzyła na mojego synka to powiedziała, że wygląda na większe dziecko niż 4 miesiące i mam go nie karmić częściej niż te 5 razy na dobę.

Gość gość
Sprawdź czy pójdzie spać bez problemu-jesli tak to znaczy ze głodny nie jest a przed snem bezpośrednio sie nie powinno karmić ale godz wczesniej.