Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie moge w to uwierzyc, zaszlam w ciaze a mam dopiero niecale 20 lat.

Polecane posty

Gość gość

Wyjechalam na studia do holandii, poznalam fajnego chlopaka (holendra), poszlismy do lozka i zrobilam test i pozytywny. Kolejny i kolejny tez. Nie mam okresu od trzech miesiecy, z rana mam mdlosci. Co ja mam robic? p.s. nie lamentuje na forum, bo szukam powaznych odpowiedzi ale czuje przerazenie.

Gość gość
rozumiem, że nie miałaś pojęcia skąd się dzieci biorą i stąd to twoje zaskoczenie?

A myślałaś,że co ? Tobie się poszczęści i nie wpadniesz ? :O przeraża mnie niewiedza ludzi.

Gość gość
nie, po prostu nie moge uwierzyc w mojego pecha . Boje sie konsekwencji. Boje sie reakcji rodzicow, boje sie jego reakcji, to nie jest powazny zwiazek. Czuje sie zagubiona a zawsze bylam przeciwniczka aborcji.

Gość gość
Dlaczego nie możesz uwierzyć? Uprawiałaś seks bez zabezpieczenia, to czego się spodziewałaś?

Gość gość
Uzywalismy prezerwatyw, wlasnie o to chodzi. To byl moj jedyny partner. Ale mleko sie ju rozlalo. Zastanawiam sie co teraz poczac....

Gość gość
Trzeba było robić loda i anal to byś nie miała problemu.

Gość gość
Pogadaj z nim, w każdym holenderskim szpitalu usuną ciążę bez problemu.

Gość gość
No stara, powiem Ci, że na maxa Ci współczuję.. Ja mam 29 lat i gdybym zaszła w ciążę to bym wpadła w taką samą panikę jak Ty.. Ty musisz sama podjąć decyzję i wypić piwo, którego nawarzyłaś. Nikt za Ciebie życia nie przeżyję ale ja, będąc w takiej sytuacji, na bank pierwsze co bym zrobiła to aborcję. Nie wyobrażam sobie zmarnowania życia przez niechciane dziecko.. No ale to ja bym zrobiła. Ty podejmiesz swoją decyzję.

Gość gość
Doszlas chociaz ?

Gość gość
Od trzech miesiecy nie masz okresu i dopiero teraz sie obudzilas?

Gość gość
Pieprzyc sie byc zdziwiona ze sie zaszlo? Noooo ludzie. A myslalas ze skad sie dzieci biora? Z kapusty? Moze lepiej usun, szkoda ze dziecko mialo taka glupia matke. Jest wszedzie pelno antykoncepcji.To nie sredniowiecze.

Gość gość
Ostatnimi czasy byłam bardzo zajęta (sesja, wyjazdy bo bylam w mexyku i potem w bulgarii na takim konkursie) i jakos zapomnialam o tym okresie. Ale inna kwestia jest taka, ze ja pije alkohol. Nie w duzych ilosciach ale jednak kilka razy w miesiacu po lampce dwie wina. Myslicie, ze to moze miec wplyw? Pewnie takkk. Ehh, zj***lam sobie zycie. Moj chlopak jus skonczyl jedne studia, teraz studiuje drugi kierunek (ten co ja) ale to nic powaznego meidzy nami, bardziej takie zauroczenie.

Jak 3 miesiące to może już byc około 12 tygodni to maleństwo już wszystko ma....a wy piszecie o aborcji....idioci.

Gość gość
Aborcja dla dziecka + eutanazja dla siebie.

Gość gość
Ja ogolnie bylam zawsze przeciwko aborcji. Mimo wszystko moze sobie jeszcze jakos poradze ale dochodzi kwestia ze strasznie sie boje, ze to picie winka czy piwka szy drinkow moze miec wplyw na zdrowie dziecka. Nie indentyfikuje sie z tym dzieckiem ktore jest we mnie, bardziej czuje sie strasznie zagubiona, bo nie mam pracy ani mieszkania tylko wynajmowane.

Gość gość
To było się trzeba nie rooochać, bo kto wypina tego wina. Pies by nie wziął jakby suka nie dała.

Gość gość
Sprawdzam wlasnie, w holandii mozna dokonac aborcji do 24 tygodnia ciazy czyli jeszcze sie "lapie" ale boje sie, ze bede zalowala. Ehh, jestem mloda ale nie az tak. Z drugiej strony nie mam jeszcze wyksztalcenia, martwie sie zawodem rodzicow, tym ze moj chlopak mi nie pomoze i w ogole.

Gość gość
prowo a wy łykacie jak głodne pelikany !!! :D 🖐️ :classic_cool:

Gość gość
do 24 tego tygodnia????????!! Czyli jednak chcesz usunąć skoro sprawdzasz takie informacje

Gość gość
Rozwazam wszystko. Wlasnie sprawdzilam. To jest do 24 tygodnia a w praktyce do 22ego. Ma sie obowiazkowe 5 dni do namyslu, aborcja jest na zyczenie, dla mieszkanek holandii (czyli mnie tez, bo jestem tu legalnie) jest za darmo.

Gość gość
Gdyby to jeszcze było dziecko z murzynem to zostawiłabym a tak z białym ehhhh

Gość gość
broken, w holandii dla mieszkanek czyli dla mnie tez jest ZA DARMO

Gość gość
To dlaczego uprawialas seks? Trza bylo trzymacdo slubu

Gość gość
CO za chory kraj ta Holandia! Pomijając fakt, że aborcja w każdym stadium rozwoju człowieka to zbrodnia, to zabijać 6-miesięczy płód?! W tym wieku to już chyba ratują, jakieś zabiegi prenatalne robią. A tu morderstwo w majestacie prawa. Może to i lepiej , że niedługo ten kraj przejmą muzułmanie...

Gość gośćaaa
Wierz mi to nie koniec swiata ,porozmawiaj ze swoim " chlopakiem"moze bedzie dla ciebie wspaeciem i Milo Cie zaskoczy...miej te rozmowe za soba,czas nagli- musisz dzialac...ja urodzlam w wieku 20 lat cala ciaze sie wachalam ,bo myslalam Ze jestem za mloda ale jak zobaczylam ja pierwszy raz ,wiedzialam ,ze to byla dobra decyzja. moj chlopak dzis maz jest z nami stanelismy na wysokosci zadania...wychowalismy,bylismy biedni na poczatku ,ale bardzo szczesliwi corcia byla naszym najwiekszym szczesciem ja skonczylam zaocznie studia...dalo sie!dzis corcia studentka medycyny mamy super Kontakt i sie ciesze ze jestem mloda mama i ona jest dumna z nas..jesli bedziesz bliska podjeciu innej decyzji przemysl ja dobrze,musisz byc pewna...to twoje zycie ,ale zacznij dzialac i podejmij ja jak najszybciej...zycze powodzenia,pozdrawiam.

Gość gość
Antyaborcjoniści to banda skretyniałych, zacofanych idiotów. Rób aborcję póki możesz, nie psuj sobie życia.