Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pękające stopy u córki

Polecane posty

Gość gość

Witam,piszę do Was ponieważ mam problem z córki stopami,już nie wiem co robić: (corka ma 12 lat . Zaczynają się wakacje i zaczyna się kłopot.Robiliśmy testy alergiczne,nic nie wyszło,maści,kremy nie pomagaja.Córka byla u koleżanki na noc i jak zobaczyłam dzisiaj jej zaktwawione stopy to ryczec mi sie chce.Może ktoś miał podobny problem i coś doradzi...z góry dziękuję

Gość Tasmanska
a na co ty czekasz?? kobieto ty gon do dermatologia czy chyby lekarza rodzinnego. Corka zlapala co najmniej grzybice w bardzo mocnym nasileniu. Jak najszybciej lekarz

Gość gość
Powiedz ze zartujesz i ze bylas z nia u kekarza. Noe wierze ze 12 latka ma taki problem i nie bylas u dr...

Gość gość
Spokojnie,byłam i lekarza rodzinnego i dermatologa (aż taka głupia nie jestem)przepisywali tylko kremy,które i ja mogę kupić bez ich pomocy.Pytam osoby które miały ten sam kłopot

Gość gość
Dodam,że mamy ten problem od trzech lat ,przyjdą wakacje i z wakacjami pękające stopy

Gość gość
Ja mam tak samo mam łuszczycę odmianę krostkowa na podeszwach stóp. Pomaga maść robiona w aptece wg receptury dermatologa. Ponieważ karmię piersią nie mogę jej używać ratuję się wazeliną (rossmanowską) i ,nie uwierzysz ale pomaga, specyfikiem na ciemieniuszkę Skarbu Matki.☺

Gość gość
Up

Gość gość
Podnoszę,bardzo mi zależy

Gość gość
Za dużo wapnia w organizmie? To przypadłość dorosłych z grup zawodowych gdzie ma się do czynienia z takimi szkodliwymi czynnikami...

Gość gość
Moze nosi jakieś klapki japonki w wakacje i ta guma uczula ...jeśli to dzieje się tylko podczas wakacji to zwróć uwagę czy to nie jest przyczyną. A czy córka ma luszczaca się skórę między palcami stóp szczególnie między tymi najmniejszymi ?

Gość gość
Też mam ten problem, że co lato moje stopy (głównie pięty, duży palec i zewnętrzne boki stóp) robią się szorstkie, powstaje coś podobnego do łuseczek i zaczynają się robić pęknięcia. Nigdy nie dopuściłam by aż krwawiły. Dzieje mi się tak zawsze, gdy dużo chodzę, szczególnie po drogach utwardzanych w mocno odkrytym obuwiu, lub po ogrodzie boso. Dobrze goją kremy z dużą ilością mocznika. Niestety nie wystarczy posmarować 2 razy i się zagoi. Trzeba z tego szczególnie latem zrobić codzienny rytuał i przed spaniem nasmarować stopy z uwzględnieniem tych zmienionych miejsc. Ja smaruje każdym kremem jaki mam, byle natłuścić. Wbrew pozorom kremy specjalnie do stóp najmniej działały. Pumeks, mimo iż przez wielu uznawany za niezdrowy przy codziennej kąpieli też dużo pomaga.

Gość gość
Też staram się codziennie smarować córce stopy,ale mimo wszystko stopy pękają,zaczyna się od dużych palców.Obuwie też zmienilysmy...już brak mi pomysłów jak jej pomóc

Gość Hosteka
Autorki ją na wszelkie pęknięcia skóry stosuje 7% maść propolską. Jeśli córka nie jest uczulona na pszczoły to wyprobuj ten sposób. Posmaruj grobo maścią pęknięcia owin folią lub załóż plaser na folie i został na noc. Na rano pęknięcie powinno już nie bolec i być podgojone. Na suche stopy stosuje krem z masłem kakaowym i lanolina - po umyciu nakładem grubą warstwę na to torebkę foliową i skarpety i taki kompresji trzymam godzinę . naprawdę taki skład czyni cuda. Krem z naturalnym masłem kakaowym kupisz w sklepie internetowym queenhelen.com Pozdrawiam

Gość Hosteka
UPS zjadlam jedną literke w adresie - queenhelene.com

Gość gość
Dziękuję za wszystkie rady,będę próbowała,jeśli jeszcze ktoś mi coś doradzi będziemy wdzięczne: )

Gość gość
Hej:)wracam do tematu poniewaz dzisiaj bylam u dermatologa i okazało się,że córka może byc uchylona na własny pot.W związku z tym mam pytanie,czy ktoś miał podobny problem,jak sobie poradził?

Gość gość
Up

Gość gość
Mi tez pekaja stopy co prawda nie do krwi ale i tak jest to uciazliwe ostatnio kupilam w biedronce maseczke zluszczajaco i jest naprawde dobra wszystko schodzi platami