Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy Wasze niemowlaki drapia?

Polecane posty

Gość gość

Moja mala wszystko drapie, ma 4 miesiace. Siedzi w bujaku, lapie te palaki i je drapie, jak trzymam butelke, lapie moja reke i drapie, lezy w lozeczku i tez cos tam sobie skrobie :/

Gość gość
No i?

Gość gość
nie przypominam sobie aby moje dzieci miały takie coś.

Gość gość
To moze obetnij jej paznokcie???

Gość gość
Obcinam jej paznokcie :/ odpowiedz "no i?" pozostawiam bez komentarza... zasugeruje tylko spojrzec do slownika co oznacza znak zapytania w j. polskim... Jestem poprostu ciekawa czy inne dzieci tez tak "probuja drapac" (bo widze, ze drapanie kojarzy sie z nieobcietymi paznokciami...)

Gość gość
Nie mój nie próbował drapać.

Gość gość
Wiesz na razie to nic nie znaczy, może chwyt trenuje.... Jeśli będzie to się utrzymywać to może wskazywać na nadwrażliwość dotykową ( jedno z zaburzeń integracji sensorycznej)...

Gość gość
Tak, moj syn etapie, jest w wieku Twojego dziecka. Córka obecnie 3 letnia robiła podobnie. A a a jeszcze szczypali w wieku niemowlęcym, tzn syn wciazmszczypie.

Gość gość
tak tak, juz nadwrazliwosc dotykowa, do tego napiecie miesniowe, azs, autyzm i zespol aspergera ;) ach te wspolczesne matki! autorko - mam 4 miesieczne blizniaki, pewnie ze drapia :) oczywiscie nie non stop, ale zdarza sie czesto gesto ze zadrapia sobie nawet policzek, albo mnie buzie gdy trzymam je na rekach. cwicza chwyt, poznaja otoczenie i wlasne cialo w ten sposob. polecam dawac im do raczki zabawki, gryzaczki - wtedy zajma czyms rece. poza tym duzo ukladac na brzuchu, wtedy tez nici z drapania ;)

Gość gość
Dziekuje za sensowne odpowiedzi. Troche sie martwilam tym, ale skoro inne niemowlaki tez tak maja to chyba wszystko w porzadku. Pozdrawiam

Gość gość
Moj tez tak lubi sobie podrapac :)

Gość gość
moja ma 7 miesiecy i tez tak drapie. drapie wszystko ale zauwazylam ze ona tak probuje chwytac wszystko. np drapie rysunki w ksiazce:)

Gość cudownie ocalona
MEGA SZOK LUDZIE !!!! chciałam wam opowiedzieć coś co zmieniło moje życie; mimo że byłam dość wierząca i taka sobie średnio praktykująca odkryłam niedawno Jezusa zupełnie na nowo, to był przewrót który zmienił moje życie!!!!! jeśli wasza wiara jest żywa, autentyczna i nie chwilowa (WAŻNE) modlitwy zostaną wysłuchane i cuda wejdą do waszego życia z taką pewnością siebie jakby siedziały tam sobie wygodnie od zawsze. Bóg da Ci to czego nie da Ci nikt, nikt nigdy nie będzie kochał Cię tak bardzo jak on, nikt nie doda Ci tyle odwagi i siły, tyle radości i ciepła oraz zrozumienia. To nie jest ktoś odległy, on jest bardziej ludzki od ludzi a jego dobroć większa niż dobroć wszystkich ludzi którzy kiedykolwiek żyli na tej planecie razem wziętych. To się wydaje Ci teraz może pusta gadka, ale jest coś takiego jak wylanie Ducha Świętego (sprawdź też pod nazwą: chrzest w Duchu Świętym) i jest to mega przeżycie mistyczne i realne jednocześnie, używałam w życiu różnych rzeczy i uwierz mi- nic Ci nie da takiego powera, jest to odlot nie do opisania ludzkim językiem, wiem co mówię. Jeśli jesteś teraz daleko od Jezusa i masz wymówkę w stylu „ …no ale ja już zrobiłam tyle złych rzeczy i teraz to już w sumie tak głupio, nie ma sensu wracać…” to muszę cię rozczarować gdyż to gó**no a nie wymówka ja miałam podpisany własną krwią pakt z diabłem (we wczesnej młodości) a Bóg wybaczył mi to, przyjął z powrotem jak gdyby nigdy nic, tyle Ci powiem; spowiedź to potęga, weźcie to a serio, możecie dosłownie wykasować te wszystkie rzeczy w majestacie duchowego prawa które jest po drugiej stronie (po śmierci) brane ze 100% szacunkiem i uznaniem Wróć do Jezusa, on czeka

Gość gość
tak tak, juz nadwrazliwosc dotykowa, do tego napiecie miesniowe, azs, autyzm i zespol aspergera oczko.gif :D dobree moj syn 5,5 mca tez drapie :))) rozne faktury chyba go interesuja