Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość asiaaa31

paskudztwo od obrączki

Polecane posty

Gość asiaaa31

Od dłuższego czasu zmagam się z uciążliwym dla mnie problem. Złoto noszę "od zawsze" i nigdy taki problem mnie nie dotknął. Będąc w pierwszej ciąży tez nie miałam takiego problemu. Kiedy zaszłam w druga ciążę, przy około 4 miesiącu wyszło mi coś paskudnego na palcu na którym nosiłam obrączkę. Na palcu u drugiej ręki na którym nosiłam pierścionek zaręczynowy jest podobnie. Myślałam, że to efekt ciąży, ale mój synek ma 3 tygodnie i sytuacja nie uległa zmianie. Byłam u dermatologa, ale nic szczególnego się nie dowiedziałam. Dostałam masc advantan która potrafi zniwelować jedynie swędzenie. Mimo tego zostaje suchy, czerwony ślad. Gdy na tak podgojony palec zakładam obrączkę, wieczorem palec jest strasznie czerwony, są na nim jakieś pęcherzyki z których leci woda, jest opuchniety, swedzacy. Musze pędem ściągać obrączkę. Kiedy nie noszę jej przez kilka dni, sytuacja się uspokaja. Tak czy inaczej palca nie idzie wygoic. Dodam też, że nawet jak nie nosiłam obrączki i pierścionka przez dłuższy okres czasu, ślad pozostaje, tyle że nie swędzi, nie ma pęcherzyków ani opuchlizny. Nie wiem nawet juz czy łączyć to z ciążą czy nie? Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim? Dziękuję za odpowiedzi.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować