Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak być studentką?

Polecane posty

Gość gość

Hej, właśnie dostałam się na polonistykę na UJ. Jestem szczęśliwa ale mam obawy. Byłam w ostatniej dziesiątce przyjętych. To oznacza, że inni byli lepsi. Ale może tylko dlatego, że pasowały im tematy wypracowań maturalnych. Nie mówię, że nie ma lepszych niż ja, ale wiem, że jestem dobra. Jak myślicie, przejmować się tym? Po drugie, mówiąc szczerze, nie przeczytałam wszystkich lektur w LO. Mam zamiar to teraz nadrobić, ale boję się, jak wypadnę, przy tych, którzy od lat czytają taką literaturę. Ja też wiele czytam, aż za dużo, ale wolę proste książki, przygdowe, kryminały itp. A teraz taki skok. Nie zamierzam się poddawać, ale jak myślicie? Mam szansę?

Gość gość
Oczywiście, że masz. Na studiach owszem liczy się wiedza ale też zainteresowania i chęci. Jeśli na prawdę Ci zależy i będziesz się starać to na pewno sobie poradzisz. A to, że będą lepsi od Ciebie jest oczywiste. Na sukces sie pracuje latami a matura to głupi wytwór który sprawdza ile kto ma szczęścia w tym że coś mu 'siadnie'. Sama teraz zaczyznam studia i też się stresuje ale uwierz, będzie dobrze.