Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwietniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość gośćkatka
Dziewczyne tez tak mam wystarczy że poodkurzam i mam dość:) zmęczenie takie jak bym cały dom posprzatała :):) Mleczna też mam tesciowej której się w wydaje ze wszystko wie najlepiej i nam rozkazuje a my mamy po 30 lat:):):)!!!!!!! ale ja jom totalnie olewam i kiedyś się jej odpłace:) jak się dziś czujecie moje drogie:):)

Gość gośćkatka
Wiecie co nurtuje mnie pytanie zaczełam 10 tydz a mi już brzusio widac sporo a jak jest u was jestem wysoka iszczupła może temu:):) też zaczynacie sie zaokrąglać:)

Gość mama trzylatki
Dziewczyny tez tak mam ze cos porobie i zaraz cala mokra i sily nie mam,moja tesciowa tez sie do wychowania mlodej na poczatku mi bardzo wtracala,ale zrobilam kilka razy afere i jest spokoj,ciezko sie mam z nia dogadac bo mieszka z nami niestety ale jakos zaciskam zeby i olewam ja.

Gość gość
Mleczna a skąd taki zje/bany nick?Czyżbyś już miała mleczunio w cysiach?:D:D

gość: spadaj trolu i nie nerwuj tu nas ! Po jaką cholerę tu cos piszesz jak nie masz nic mądrego do napisania !?

Gość Paula013
Myślę że takie wpisy to trzeba ignorować, bo jakąkolwiek reakcja powoduje radoche. Ja dziewczyny się tak mecze, że masakra. Mam tyle chęci do porobienia różnych rzeczy w domu, ale zupełnie nie mam siły. Cały czas poleguje to tu to tam. Dzisiaj podjechalam na działkę żeby truskawki poobcinac, po 5 krzaczkach zrezygnowałam i padłam na leżak.

No w koncu widze co odpisywalyscie :) dobrze ze nie jestem sama z tym zmeczeniem bo juz sie balam ze zachorowalam na lenistwo ;) goscia trzeba ignorowac tak jak to napisala Paula... oni tylko wlasnie szukaja zaczepki :) co do mojej tesiowej... to hmm... czasami jest tak ze chce dobrze ja to wiem ale jest strasznie natarczywa... a z wtacaniem sie to fakt nie ma u mnie szans bo jestem z raguly strasznie pyskata i az moi rodzice sie boja czasami odezwac hehe

Kochane musze sie was tak poradzic w jednej sprawie a mianowicie jak to przekazac w taki łagodny sposob że jest się w ciąży? Bo sama nie mam żednych pomysłow :(

Gość Paula013
Monia zależy komu chcesz przekazać ta wiadomość

Gość gość
monia194 "nie nerwuj nas"?Z Podlasia jesteś hadziajko?:D troll cię zrobił,a kolejny troll cię zapłodnił:D:D:D:D

Gość Nitka_
Dziewczyny a powiedzcie jaki macie sluz? Ja od wczoraj zauwaxylam raz przy kiedy korzystałam z toalety ze jest koloru kawy z mlekiem, czyli tak jakby z domieszka starej krwi.. Zaczynam sie martwić czy wszystko ok. Macie cos takiego? Jak jutro die powtórzy to jade do gina. Zaczynam sie bac, jedna ciaze straciłam..

Gość gośćkatka
Monia zależy kto ma sie o twojej ciązy dowiedzieć powiedz a pomyślimy co doradzić:):) Nitka a w którym tygodniu jesteś normalny sluż powinien być biało mleczny w ciaży ale to zależy jak długo jesteś w ciaży i nie martw się bo może być to całkiem naturalne:)a do ginekologa zajdz i tak dla świętego spokoju byś się niestresowała on napewno cię uspokoi:)

Gosckatka to jest końcówka 6 tygodnia. W czwartek byłam na wizycie biło serduszko i wszystko wyglądało ok..

Gość pAleksandra
Nitka_ miałam podobny wczoraj,a od kilku dni mam ciemny żółty,mam nadzieje że to normalne...

Ale się rozpisalyscie :-) ja czuję się super:-) jutro mam usg mam nadzieję że już cokolwiek zobaczę:-) a teściowa jak z kawałów chyba zawsze musi swoje trzy grosze dowalic :-)

Gość gość
Dziewczyny a jak macie na imię?:)Pozdrawiam:)

Gość kwiatek kwietniowy
hej kobietki pisalam tu 20 sierpnia i tak zamilkalam,ale troszke mam nerwa,bylam u ginekologa w 5 tyg i 5 dniu i widac tylko pecherzyk z cialkiem zoltym ale zadnej fasolki a tym bardziej serduszka,lekarz nie zalozyl mi karty ciazy i kazal wrocic za 2 tyg,wiem ze to moglo byc ciut za wczesnie ,ale martwie sie troche,moj maz jest daleko i ona chyba martwi sie jeszcze gorzej ode mnie,pocieszycie mnie czy ma sie przygotowywac na najgorsze?

Gość kwietniowy kwiatek
monia a ile lat masz? stresujesz sie tym ,ja poprostu w pierwszej ciazy wzielam zdjecie fasolki z usg ,maz kupil pol litra postawil,mama zaczela rozkladac szklanki ,a maz powiedzial "ta pani przez 9 miesiecy nie moze pic alkoholu" wtedy ja powiedzialam ze jestem w ciazy,pokazalismy zdjecie i byla wielka radosc, poprsotu pokaz albo zdjecie albo test albo najnormalniej powiedz mamo tato bedziecie dziadkami

Kochana ja w 5 tyg 3 dniu nie widziałam nawet ciałka. Tylko sam pęcherzyk. Jutro mam powtórzyć usg bo mój poprzedni lekarz okazał się idiota... Z tego co wiem aczkolwiek nie mogę Ci tego powiedzieć na swoim przykładzie czasem dopiero pod koniec 6 tygodnia pojawia się zarodek a dopiero gdy nie ma serduszka w 8/9 tygodniu to należy się zacząć martwić. Jednak wolę żeby inne dziewczyny bardziej doświadczone się wypowiedziały;-)

Gość kwi kwiatek
mleczna z pierwsza ciaza poszlam na usg dopiero po 2 tyg od terminu spodziewanej miesiaczki ,a teraz bylam tydzien i 3 dni po terminie wiec moze zawczesnie, z pierwsza ciaza odrazu byla fasolka i bijace serduszko,maz juz zaklada najgorsze a ja naprawde wierze ze wszystko jest dobrze,a nawet obawiam sie ze beda blizniaki juz 11 dni po stsunku wyszly mi 2 kreski widoczne

Gość Annika79
Monia najlepiej wprost. Owijanie w bawełnę i tak nic tu nie da... Jesli maja się ucieszyć, to i tak się ucieszą a jak wkurzyć, to i tak nie masz na to wpływu. Piszecie, że młoda matka lepsza, niż niejedna starsza. Nie zgadzam się z tym. Piszę to z perspektywy matki 18, 24, 34 i teraz 36 letniej wiec jako niejedna z wielu mam jakieś porównanie. Bycie dobrą matka nie zależy od wieku tylko od charakteru, stopnia dojrzałości i odpowiedzialności. A to rzadko idzie w parze z metryką, a często nie ma w ogóle nic z nią wspólnego. Uważam że w wieku 36 lat jestem tak fajną mamą, jak byłam mamą w wieku 18 lat, tak samo kochającą i odpowiedzialną. Nie jestem teraz ani lepsza, ani gorsza . Moje dzieciaki są świetnymi ludźmi i po części to moja zasługa. Jestem z nich dumna i z siebie, że sobie poradziłam.

Gość kwiatek kwie
Annika masz racje ,ale tu chodzilo raczej o to, ze niektore kobiety swiadomie kierujac swoim zyciem decyduja sie na pozniejsze macierzynstwo i sa mimio wszystko gorszymi mamami niz 18 latka,ale zgodze sie z toba jak ktos ma byc dobra matka to poprostu nia bedzie niezaleznie od wieku,jednak wydaje mi sie ze wraz z wiekiem przybywa dojrzalosci byc moze ciut wiecej cierpliwosci,ale mozesz sie ze mna nie zgodzic

Gość Annika79
To zależy od danej osoby, nie należy wkładać wszystkich w jeden szablonik, ja cierpliwości, to chyba mam ciut mniej, bo mi starszaki już ją nadwyrężyły ;) ale nie jest, to jakaś znaczącą zmiana, choć przy 4 urwisów może to być towar deficytowy :) ;)

Gość kwaitek kwie
zawsze podziwialam kobiety ktore maja po czworo piecioro dzieci i swietnie sobie z nimi radza, ja mam jedno ,drugie w brzuchu i juz zaczynam sie martwic jak ta moja cora to odbierze taka wymuskana wypieszczona jedynaczka nagle nie bedzie jedynaczka,nagle ta mama bedzie do podzialu oj bedzie trudno cos czuje

Mi test pozytywny wyszedł 3 dni przed okresem. Jutro będzie 12 dni jak niby miałam @ dostać:-) ogólnie jutro zaczynam dokładnie 6 tydzień więc mam nadzieję że zobaczę chociaż ciałko bo na serduszko nawet szczerze mówiąc nie liczę :-)

Gość kwiatek kwietniowy
tyle sie napocilam i nie dodalo mojej wypowiedzi,chcialam napisac o tym ze podziwialam i podziwiam kobiety ktore maja czworo piecioro dzeci i to ogarniaja, ja obawiam sie jak poradze sobie z 2 choc moim marzeniem zawsze bylo troje dzieci ,ale mowilam tak jeszcze zanim bylam w ciazy z pierwszym, jestem ciekawa jak moja wymuskana,wypieszczona,wychuchana jedynaczka zareaguje na rodzenstwo, nagle jej mamunia nie bedzie tylko jej boje sie troche tego okresu i najwazniejsze jak tu zostac mama sprawiedliwa, jak podzieclic czas na dwoje zeby zadno nie poczulo sie odrzucone,mniej kochane