Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwietniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość gość
nie rozumiem juz 2 wypowiedzi wcielo co jest z tym forum

Ja powiem wam szczerze że gdybym miała wybór to chyba czekalabym parę lat z decyzją o dziecku:-) sama mam wątpliwości czy dam radę, czy będę dobra matka itd. Niestety wyboru nie mam... Parę lat temu zaczęłam mieć problemy z oczami. Zaczęło się od zapalenia spojówek które nie zanikalo mimo leczenia. Potem zaczęły mi się ujawniać dziwne choroby oczu. Od bakterii które "zjadaly " mi rogówke po nagle blakniecie kolorów. Lekarze przez prawie 6 lat nie mogli postawić diagnozy. A gdy im się to udało czułam jakby zawalił mi się świat. Dwa słowa... Stwardnienie rozsiane rozsiane. W wieku 19 lat. Narazie choroba rozwija się pomału ale nigdy nie wiadomo kiedy zaatakuje z pełną siła... A wtedy niestety będzie za późno na dziecko... Dlatego boli mnie gdy słyszę że taka młoda a dziecko, że pewnie wpadka i że nic dziecku nie zapewnie... Lekarze boją się czy wgl ciążę donoszę

Monia - po prostu powiedz... Ja zawiozłam betaHCG i po prostu na spokojnie powiedziałam, że będą dziadkami. Kwiatek kwietniowy - u mnie w tygodniu było widać dopiero pęcherzyk i zarodek... wcześniej jak byłam w 5 tygodniu to była pustka... tak więc cierpliwości i dobrej wiary :) Annika79 - tu nie chodzi o to, żeby włożyć wszystkich do jednego worka :) dlatego też napisałam że niejedna i niejednych ale nie wszystkich... Zgodzę się, że to po prostu zależy od psychiki danej osoby i jej podejścia chyba ogólnego do życia... Jakie ma wartości i piorytety :) Niestety prawda jest taka, że nasze społeczeństwo wrzuciło do jednego worka 18 latki będące w ciąży jako nieodpowiedzialne...

Gość gość
kwi kwiatek wczoraj O k/u/r/w/a:Ot ty naprawdę sądzisz,ze będziesz miała bliźniaki bo wyszły ci DWIE kreski na teście?Jesteś upośledzona,wiesz?

Gość gość
Mleczna,ty idiotko.Po co ci bachor przy takiej chorobie?Pomyślałaś choć trochę o nim,czy to była tylko twoja zachcianka,żeby mieć "fasoleczkę"(wasz infantylny język:O ) ale nie ma się co dziwić,bo co taki małoletni pustak może mieć we łbie... ty się dziwisz jeszcze,ze teściowa cię nie lubi?

Gość gośćkatka
Mleczna przykro mi z powodu twojej choroby ale powiem ci że łączy nas wiecej niż tylko bliskie miejsce zamieszkania mam brata który od 8 lat choruje na stwardnienie rozsiane:( wiec wiem co to za oktutna i nie przewidywalna choroba .

Gość Paula013
Mleczna94 nie bierz tego za ktytyke, ale nie wiem czy w takiej sytuacji zdecydowała bym się na dziecko. Ale to tylko moje podejście. Co do wieku też różnie się na to patrzy. Moja najlepszą przyjaciółką urodziła synka jak miała 19 lat. I patrząc po jej sytuacji wolalam poczekać. Urodziła, maturę pisała mając już maluszka w domu, co odbiło się na wynikach. Później została w domu z dzieckiem, mąż pracował, ale było im trudno. Wyjeżdżał za granice żeby zarobić więcej, co odbijało się na ich życiu. Jak dziecko poszło do przedszkola to pojawił się problem pracy, bo zero doświadczenia. Wiec pracowała to tu to tam za marne pieniądze. Ja wtedy powiedziałam sobie, że najpierw szkoła, potem praca i nie jakieś byłe co tylko stała umowa i dopiero mogę się brać za dzieci, żeby nie żyć w niepewności, czy mnie nie zwolnia, czy w razie co znajdę pracę ... Kolezanka dzisiaj uważa że nie żałuje życia swojego dziecka, ale zdecydował aby się na nie później

Dziękuję bardzo za dobre rarady i zrobie tak jak radzocie poprostu worost powiem rodzicą że będą dziadkami :) dzisiaj ide na pierwszą wizyte do ginekologa i już nie umie sie doczekac :)

Gość Paula013
Monia ja mam wizytę za 1,5h :)

Gość gość
"nie umie się doczekać" :O co za tłuki się rozmnażają.Ach te wasze "dorosłe",przemyślane i świadome decyzje o dziecku...tylko szkoda,że potem macie cykora jak trzeba rodziców poinformować hahahaaaaa głupie dzieciaki,chcące bawić sie w domek i rodzinkę:D

Gość Kwiatek kwie
Paula i monia napiszcie pozniej co powiedzial lekarz

Ajć zazdroszczę wam :) Ja na swoją wizytę muszę czekać jeszcze tydzień ;/ Mleczna! Mi również przykro.. Tak samo mój wujek też miał stwardnienie rozsiane ale był ojcem 3 wspaniałych dzieciaków, których wychował do 18 roku życia :) mimo że ja bym nie miała chyba odwagi to bardzo podziwiam :) Paula013 - oczywiście się zgadzam.. ja również wolałam poczekać... teraz mam 26 lat, stałą pracę na czas nieokreślony, własne mieszkanie... reszta sama przyjdzie :) Monia194 - daj znać jak rodzice zareagują :)

Gość gośćkatka
Paula i monia czekam z nie cierplowością na wasze relacje od lekarza :):):) piszcie jak wrócicie

Gość Paula013
Jestem po wizycie. Dzidzia jest jedna. Wszystko ok. Pan doktor przepisał mi witaminki i magnez a nastepna wizyta 1 październik. Mam fotke, zaś wam pokaże.

Gość Maddie28
Wprost uwielbiam komentarze naszego gościa :) Jak je czytam to od razu poprawia mi się humor, bo jak pomyślę, że moje życie mogłoby się kręcić wokół hejtowania ludzi na forach to 3 razy bardziej doceniam, że nie muszę dowartościowywać siebie ubliżając innym. Widocznie, gościu kochany, Ty i Twoje życie nie jesteście tacy idealni, skoro marnujesz czas na wypowiedzi na forum, które Cię nie dotyczy. Może jesteś typowym no lifem, i zazdrościsz innym, że coś w ich życiu się dzieje, a może zwykłym życiowym loserem. A hejtowanie w internecie rzeczywiście jest takie dojrzałe, że masz prawo pouczać innych jak mają żyć. Dziękujemy za bezcenne komentarze Wujku Dobra Rado. P.S. Jednak pojawił się u mnie odruch wymiotny, tylko nie jestem w tym przypadku pewna czy to z powodu ciąży .

Paula - super gratulacje:) Maddie obiema rękami sie podpisuje pod Twoją wypowiedzią, tylko martwi mnie Twój stan zdrowia - dlaczego masz niepewność czy to ciąża?? Ja właśnie wychodzę do lekarza,,, trzymajcie kciuki:)

Gość Kwiatek kwie
Monia trzymam kciuki,paula gratuluje ja mam isc dopiero w nast tyg w piatek to co ja mam powiedziec stres jak nie wiem

Gość gośćkatka
Paola świetnie że z dzidzią wszystko ok:):):) ciesze sie !! mówisz jedna a miałaś podejrzenia że bedzie wiecej:):):

Gość gośćkatka
kwiatek kwie nie martw się napewno będzię dobrze a stres tu nie jest wskazany głowa do góry kochana napewno dzidzia rozwija sie dobrze:) Maddie 28 powiem ci że zgadzam sie z tobą w 100% lecz ja podejrzewam tu chorobe psychiczną :) naszego kochanego gościa :)

monikaap nie martw się ;) wszystko jest w porządku ze mną i moją FASOLKĄ ( pozwolę sobie użyć tego naszego infantylnego języka ) :) chodziło mi o to, że niedobrze mi się robi jak widze taką ludzką zawiść.

Gość gość
maddie,bo hejtować to trza umieć,a ty jesteś mdła jak te twoje rzygowiny

No TRZA. I fajnie,że wiesz jak smakują moje wymiociny :) mam nadzieję, że jednak ci smakowały :)

Gość gość
Smakowały,ale chyba wyrzygałaś kawałek bachora bo jakąś małą girę miałam między zębami :classic_cool:

Maddie - olej :) Ja naszemu gościowi współczuję tak nudnego i mdłego życia, że musi tu zaglądać i wypisywać rzeczy, które po nas spływają żeby poczuć satysfakcję :) smutne to :D Paula gratuluję :) oby tak dalej! :D Kwiatek kwietniowy ja mam wizytę 8 więc też muszę uzbroić się w cierpliwość ;/

Gość gośćkatka
Maddie 28 szkoda pisać z tym kimś :):) mówie ci nie reaguj bo to napewno ktoś z zaburzeniami psychicznymi!!!!!!!

Gość gość
I zostaję z wami do kwietnia,aż wszystkie sie nie oprosicie:D

Miałam się nie zniżać do Gościa poziomu ale Boże widzę, że jesteś kobietą a raczej tak się śmiesz nazywać... Pewnie siedzisz tam tłusta, stara z pryszczami która nigdy nie miała nawet chłopca między nogami a co mówić o mężczyźnie... Bardzo współczujemy Ci życia no ale cóż... załóż sobie swoje forum i idź nudzić innych... Pozdrawiam :D

Gość gośćkatka
Polka 1989 za to wasze życie jest takie fascynujące a mimo to siedzicie od rana do wieczora na kafe i napierdzielacie o swoich zarodkach

widac przecież że to jakas odmóżdzona gówniara wypisuje wiec lepiej na to chore niewiadono co nie reagować