Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łykam wszystko jak młody pelikan :(

Polecane posty

Gość gość

Przeczytam coś gdzieś, jakąś bzdurę i w to wierzę zazwyczaj. Potem inna wersje i miesza mi się we łbie. Co robić?

Gość gość
przykład?

Gość gość
ktoś napiszę, że np. banan jest niezdrowy i już w to wierzę i nie jem go. Potem gdzieś znajdę, że banan jest zdrowy i co co robić? Komu wierzyć? Niby zdrowy a niezdrowy.

Gość gość
a może poszukasz złotego środka?

Gość gość
a co radzisz?

zacznij żyć własnym życiem , przykład : banan jest niezdrowy, ale lubisz jego smak , więc ignorujesz info o jego niezdrowości

Gość gość
olej banany poczytaj o mandarynkach :D

Gość gość
no to jak lubię red bulle to mam to olać ze niezdrowe i pić? Lubię przyjemności. Mam z tego frajdę z dobrego jedzenia i relaksu ale nie jest to zbyt zdrowe.

Gość gość
mandarynki są fajne tylko zimą. A i tak pewnie mega opryskane.

Gość gość
aby nie zamartwiać się takimi rzeczami wystarczy przeprowadzić na sobie eksperyment (na własną odpowiedzialność) pijesz red bulla albo dwa dziennie przez 10 dni - czujesz się po nich lepiej? jesz po dwa banany dziennie przez 10 dni - czujesz się po nich gorzej? albo też prostsza rzecz - wszystko z umiarem. jedz i pij wszystko, ale w niewielkich ilościach

Gość gość
Tak samo z zachowaniem, albo wyglądem. Zawsze jak ktoś mi zwróci uwagę to potem staram się tak postępować, albo wyglądać. Ale potem znów mi ktoś zwróci uwagę, że jednak to jest beee. I błędne koło. Chciałabym wszystkim dogodzić ale tak się nie da. A jak ktoś mnie krytykuje to biorę to bardzo do siebie. Jak ktoś za mną nie przepada to potem myślę kilka dni dlaczego mnie nie lubi. Co ja takiego zrobiłam? Jak nie dostałam pracy to samo. Co ja takiego powiedziałam złego? A może źle się ubrałam itp... Męczy mnie to już. Wiecznie siebie obwiniam i cały czas staram się dogodzić innym.

Gość gość
łykać tylko nasienie :)

Gość gugusiakiwa
Hmm, z tymi bananami to różnie jest. Ja ogólnie to uważam, że wszystko jest ok., byle nie w nadmiarze. I np. jeść banany, ale nie obżerać się nimi. Po prostu - we wszystkim zachować umiar.