Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaprzepascilam to...

Polecane posty

Gość gość

codziennie sobie to wypominam.. ja piernicze . ja,gruboskorna chyba po raz 1 w zyciu zakochalam sie. Tak na serio,nie platonicznie,jak do tej pory... To bylo cos pieknego .On czul to samo,a ja ze sytrachu go odtracilam...upozorowalam ,ze te zaloty to byla zabawa nim i ze niby cel osiagnelam. Ale bylam glupia! Wtedy on się prawie poryczał - pierwszy raz widziałam to u faceta, widać było,ze mu zalezy...a ja to s***********m. Wyjechał na drugi koniec swiata,zerwał kontakty... boooze jak ja zaluje :(

Gość gość
kretynka nie żal mi ciebie

Gość gość
To zdumiewające, mialam taka sama sytuację, byłam głupia nastolatka, minęło 9 lat, on ma rodzinę a ja do dziś żałuję. Żyje swoim życiem ale w głębi duszy często o nim myślę. Nie chce się wtrącać, obydwoje mamy zasady ale czasami jest ciężko

Gość gość
Mam to samo tylko jestem w roli tego odrzuconego faceta. Zastanawiam się czy ona żałuje? Czula coś na bank ale potem wystraszyla się pewnych rzeczy (udała że to tylko zabawa i nic między nami nie było) ale jej oczy i reakcje mówiły mi coś zupełnie innego..

Gość gość
gość dziś a próbowałeś raz ? Czy po odrzuceniu starałeś się o nią jeszcze ? Jeżeli nie , to dlaczego, mimo, że Ci zależało i domyślałeś się, że robi to wbrew sobie ?

Gość gość
Bo raz - poczułem się urażony, i jak mnie ktoś odtraca to nie prosze się o uwagę, tylko mu ustępuje i robie to samo. Dwa - Ona kogoś miała i ukrywala to choć wiedziałem, a kiedy było źle między nami to mnie osmieszyla i zaczęła gadać do znajomej o jakimś weekendzie (wyjezdzie z nim) i tu sie praktycznie u mnie skreslila. Potem było trochę lepiej i zaczęła zachowywać się jak gdyby nigdy nic, jakby tego nie było, ja nabralem dystansu i odechcialo mi się czegokolwiek z nia chociaż zależało, ale nie dam się poniżać nikomu.. a potem było tylko gorzej i gorzej i sie rozmyło..

Gość gość
Trzeba być naprawdę kobietą aby najpierw olać gościa do którego się coś czuło, a potem marudzić że się coś popsuło i tego żałować :P

Gość gość
gość dziś tak :) jestem kobietą i sama tego nie pojmuję, ale widzę, że to dość częste zjawisko. A potem wychodzi za mąż dla kasy, albo bo już najwyższy czas i cierpi, że facet nie tuli, nie kocha, zdradza ....ehhhh łatwiej wyjść za mąż z rozsądku niż z miłości :)

Gość gość
Kobieta zawsze będzie pożądać tego czego nie ma, a nawet jeśli jakimś cudem uda jej się to zdobyć, to i tak szybko się tym znudzi i zacznie pożądać czegoś innego. Dlatego kobieta nigdy nie będzie szczęśliwa z żadnym facetem, choćby ów facet był ideałem, bo wtedy zacznie marudzić że jest zbyt idealny.

Gość gość
Skoro ukrywala ze kogos ma to skąd wiedziałeś? źle zinterpretowales jej zachowanie, widziałeś to ,co chciałeś..jakby coś czuła to by nie mówiła o innym, a już na pewno nie ukrywała tylko się go pozbyla by zrobić miejsce dla Ciebie chociaz zalezy ile ma lat może z wygody nie chciała zostawić partnera

Gość gość
gość dziś Mam to samo tylko jestem w roli tego odrzuconego faceta. Zastanawiam się czy ona żałuje? X Myślisz że gdybys dowiedzial sie ze żałuje to ukoiloby to twoj bol ? Dałoby jakas satysfakcję?

Gość gość
2:06 Nie zinterpretowalem źle, wrecz dostając wyrazne znaki zwlekałem z odwzajemnieniem konkretnie uczuć bo tak sobie wmawialem i tlumaczylem jak Ty to robisz. To że to było prawdziwe dowiedzialem się jak juz było po wszystkim. Ma ponad 30 lat.. A dowiedziałem się ze kogoś ma przypadkiem i tak się cieszylem że to tylko partner a nie mąż i dzieci no ale cóż nie wyszło.

Gość gość
Skoro tak to mogła nie chcieć go zostawić, wiesz nie ten wiek, jako nastolatka mogłaby ryzykować a po co miałaby burzyć stabilny związek, jaki by nie był, skoro nie miała pewności ze z tobą wyjdzie, ostatecznie zostałaby na lodzie i musiała zacząć od nowa, założę się ze już myśli o dzieciach, rodzinie. Powiem ci tak, nie okazuje pierwsza uczuc ale gdybym to zrobila to na bank poczulabym sie zle, gdyby facet zwlekal... tak to wyglada jakbys z braku laku albo litosci w koncu odwzajemnil, rozumiesz.Doradze ci jako kobieta,jeżeli coś czujesz i jestes pewien ze nie odwidzi ci sie,to próbuj bo będziesz pluł sobie w brodę. Najlepiej byłoby gdyby sama zostawiła partnera. A moze juz z nim nie jest. Sprobuj sie dowiedziec dyskretnie od jakiejs wtajemniczonej osoby co ona sadzi o was i o swoim facecie. Oczywiscie jezeli nadal ci zalezy.

Gość gość
2:12 Gdyby szczerze żałowała i chciała bym w jakiś tam sposób uczestniczyl w jej życiu to bym dał szanse podejrzewam.. Cóż mi po jej żalu czy cierpieniu, nie o to mi chodzi.. ale mam o niej gorsze zdanie niż miałem.

Gość gość
moze ta jej znajoma to wymyśliła kobiety potrafią być podłe

Gość gość
Jeżeli masz o niej zle zdanie to po co dalbys wam szansę, to do niczego dobrego nie prowadzi

Gość gość
Wiecie co..ale świnie z was. Jak się kogoś kocha to nie zmysla się. Wiec to nie była miłość tylko teraz się boicie ze być może stracilyscie faceta ale i kasę i pozycję ogólnie. Zapewniona przyszlosc A jesteście świnie bo mówicie na facetów ze są nie fair a wy zachowuje cie się jak jakieś d********* a potem się dziwicie ze robią w balona

Gość gość
Gdyby szczerze żałowała i chciała bym w jakiś tam sposób uczestniczyl w jej życiu to bym dał szanse podejrzewam.. X Chciałbyś być "wujkiem" jej dzieci??

Gość gość
Mówicie ze facet to świnia a same jeszcze gorsze a potem się dziwić że wystawił do wiatru I dam specjalnie dla Was piękny cytat... ,, ZA GŁUPOTĘ SIĘ PŁACI " dobranoc

Gość gość
I dodam że to dziewczyna która by nie postąpiła tak podle . .. bo JAK SIĘ KOGOŚ KOCHA TO CHCE SIĘ GO MIEĆ PRZY SOBIE . I się nie odtraca. Logiczne prawda ? Taka nasza natura.

Gość gość
Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, żeby odrzucić człowieka którego kocham, ze strachu. Można się bać wielu rzeczy, ale miłości? To silne i zbyt piękne uczucie, sądzę więc, ze autorka wcale nie kochała tego mężczyzny...może tak jej się wydaje.

Gość gość
też tak myślę

Gość KamilkaKKK
gość dziś Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, żeby odrzucić człowieka którego kocham, ze strachu. Można się bać wielu rzeczy, ale miłości? To silne i zbyt piękne uczucie, sądzę więc, ze autorka wcale nie kochała tego mężczyzny...może tak jej się wydaje. x Kochac kogoś to nie znaczy jeszcze,ze jest miłość. Od zakochania do miłości długa droga. Myślę ,ze była zakochana i pewnie nadal jest skoro rozmyśla. Wystraszyła się tego uczucia , wystraszyła się tego co może być później , rozczarowania , odrzucenia jednym słowem bólu i cierpienia.

Gość gość
A ja poznałam faceta który gdy się zauracza to ucieka. Zrobił to innej dziewczynie i zrobił to mnie. Gdy mi opowiadał o tamtej to nie mogłam uwierzyć i spytałam dlaczego nie walczył i czemu się poddał tak szybko. Przeciez tak rzadko się człowiek zaurocza żeby tak łatwo odpuścić. Teraz zachował się tak samo w stosunku do mnie. Nie wiem co z tym facetem jest nie tak i czemu tak robi ale on ulatnia się na samym początku fajnej znajmości- zrywa kontakt po dwóch miesiącach. Zrobił tak z nią i ze mną. A co było powodem to do dziś nie wiem, facet moim zdniem ma jakies problemy natury psychicznej bo nikt normlany nie rezygnuje tak łatwo z zauroczenia.

Gość gość
Boze,mam ten sam bol i klocie w sercu .On sie otworzyl i powiedzial co czuje a ja nic , to zaczal sie wycofywac ze kocha mnie ale nie jak mezczyzna kobiete , ale wiedxialam po jego oczach i zachowaniu ze jednak kocha jak kobiete .Potem znow probowal : ze jestem jego najlepsza przyjaciolka i troche wiecej a ja dalej nic tylko odpowiedzialam ysmiechem bo balam sie ze sie bawi moze , chcialam poczekac , ale los chcial inaczej , kontakt nam.sie urwal a on zostal przy dziewczynie bo co mu pozostalo .Teraz ja zaluje i cierpie a on widze ze prubuje urwac a raczej nie kontynuowac kontaktu , bo wszystko miedxy nami dxialo sie w pracy .Mam tu pytanie do mezczyzny tego co poczul sie odtracony czy jeszcze cos do niej czujesz ? Czy on moze cos jeszcze do mnie czuc ? Jak to ratowac ?On mieszkal z dziewczyna od kilku lat ale wyraznie dawal mi do zrozumienia zeial jakis plan wobec mnie .Teraz jak nie pracujemy razem on chyba sie boi o zwiazek .Wyxnalam mu uczucie w smsie bo balam sie ze nie odbierze tel .Milczy juz miesiac.Chcialabym go poprosic o dpotkanie i rozmowe ale boje sie ze sie nie zgodzi .Czy on mnie juz znienawidzil ?

Gość gość
Tak to jest jak stosuje się idiotyczne gierki, a tłumaczenie tego strachem przed cierpieniem i rozczarowaniem, to jeszcze głupszy wymysł, bo rozczarowania są częścią naszego życia. W życiu piękne są tylko chwile, więc tym bardziej trzeba z nich korzystać, bo już nigdy mogą się nam nie przydarzyć. Chyba lepiej być szczęśliwym przez 5 minut, niż w ogóle... a cierpienia się nie uniknie, olała faceta w obawie przed cierpieniem, a i tak teraz cierpi, więc na jedno wyszło.

Gość gość
Ja np wychodzę z założenia ze mogę cierpieć ale nigdy przez faceta :) to takie moje postanowienie :)

Gość gość
Temat jest z lipca,teraz autorka zapewne ma nową miłość ;)

Gość gość
Miłości można się bać - swoich uczuć do kogoś. Jest obawa przed odtrąceniem, często myślimy, że chce się zabawić wykorzystując czyjeś zaangażowanie. I nie ma sie co dziwić, że ktoś się dystansuje. Prawda jest też taka, że facet, któremu zależy, przekonałby kobietę. Nie pozostawiłby jej w wątpliwości.

Gość gość
Gość 12:05 chciałabyś tchorza żeby ryzykować to samo?