Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rwa kulszowa w ciazy

Polecane posty

Gość gość

czesc dziewczyny , od 3 dni bardzo boli mnie posladek promieniuje az do nogi, nie moge spac nie moge sie normalnie na łozku obrócic itd... zastanawiam sie co to moze byc czy rwa kulszowa czy dziecko gdzies napiera mi na jakis nerw od kregosłupa? w poniedzialek mam lekarza wiec napewno mu o tym powiem, obecnie 22tc i mały bardzo *****iwy:)

Gość gość
miałam tak samo jak ty od połowy 6mc, niestety już do końca :( W dzień jakoś wytrzymywałam, w nocy niestety nie mogłam się obrócić z boku na bok, a wstawanie to już w ogóle był koszmar :( Byłam z tym u neurologa, stwierdził że dziecko tak się ułożyło że uciska i to dlatego. Leków przeciwbólowych też z wiadomej przyczyny nie mogłam jeść. Rodziłam naturalnie, ból nóg przez ten ucisk przy skurczach był bardzo mocny, ale pocieszę Cię tym że po porodzie problem zniknął zupełnie, a nawet powiedziałabym że kręgosłup dokucza mi dużo mniej niż przed ciążą :)

Gość gość
Nic się nie martw, minie jak mały człowiek z Ciebie się wydostanie :) Najlepsze jest to, że w nocy do toalety ktoś musiał mnie podnieść!

Gość gość
tez tak mialam w ciazy porod- tragiczny bol plecow teraz po 4 latach nie jest lepiej.

Gość gość
To zalezy. Mnie w pierwszej ciąży dopadła rwa kulszowa w 25 tygodniu. Maz nosil mnie do toalety. Po porodzie nie minęło. Nadal bolało np po odkurzaniu mieszkania lub mycia podlog. Wiadomo pozycja jest wtedy nieco pochylona i przy wyprostowaniu sie nadal bolało. Ale ja miałam biodra trzaskajace moze to dlatego.teraz jestem w drugiej ciąży i mam ponownie rwe mało tego doszła mi również na lewą nogę więc czasami ruszam sie jak pająk nie dobity kapciem.

Gość gość
och wspolczuje ci:( ja teraz rowniez jestem w ciazy (2 m-c) i od kilku din praktycznie chodzic nie moge. maz jeszcze nie nosi:)