Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 miesięczne dziecko ciagle placze

Polecane posty

Gość gość i
Usg brzuszka polecam nawet prywatnie. To nie jest normalne

Gość gość
A to widzisz jest cos takiego ..corka sie nie najadala a pokarmu mialam po 20 ml co 3 godz. ..musialam dokarmiac butelka byla.wiecznir glodna przystawialam czesciej ale sie nic nie zmienialo pokarm nie lecial mam wade anatomiczna piersi wklesle sutki nie dawala rady sie przyssac nakladki nic nie pomagaly bo 3 tyg pokarm przestal sam lciec ani herbatki ani leki nir pomogly ..wiec musialam.juz zostac przy butelce od tamtej poty ani razu nie polecial pokarm. .

Gość gość
-bez urazy autorko ale ja tez mam wade anatomiczną wlasnie wklęsłe sutki identycznie jak ty,karmię juz 9ty miesiac -a skad wiesz ze :"a pokarmu mialam po 20 ml co 3 godz. ..musialam dokarmiac butelka " przeciez nie da się okreslic ile jest pokarmu przystawiajac bezposrednio piers do dziecka,ty poprostu od razu poszlas na łatwiznę tłumaczac sobie ze masz mało pokarmu a to jest bzdura totalna,powiem ci cos-mlako samo nie leci nawiazujac do "pokarm przestal sam lciec " (pis oryg,) nie,nie leci,to mleko dziecko musi wyssac,wypracowac,myslisz ze zdejmiesz stanik i bedzie mleko leciało? nie,bedzie leciało,gdy przystawisz dziecko i to dooiero po jakims czasie(najpierw piers musi trochę poprodukowac,ale jets to mozlwe tylko gdy przystawi się dziecko a nie laktator), - teraz i tak juz za pozno ale gdybys jeszcze miala dziecko to nie rezygnuj z kp,nie poddawaj sie tak latwo,bno potem wlasnie takie problemy sa ze dziekco placze ze sztuczne g****o mu nie służy,najlepsze jest mleko matki,nie trzeba odmierzac,odwazac,podgrzewac,sterylizowac itd, przystawiqsz dziecko i gotowe, tylko jest jedno ale z czego wiekszosc lasek rezygnuje-trzeba na poczatku byc z dzieckiem noon stop,24/7, bo przeciez nikt inny nie poda piersi,ja się poswiecilam i nie załuję,synek jest 100% zdrowy,szczesliwy i śliczny.

Gość gość
Reasumując-sprawdz skazę białkową jako priorytet i kolki. usg jamy brzusznej koniecznie.

Gość gość
Po co ma sprawdzac kolki? I jak ma to sprawdzic? Na kolki nie ma lekarstwa,moze jedynie obserwowac i porównac objawy. Usg powinna zrobić.

Gość gość
Ja mam taki model w domu, teraz ma juz rok i ryczy mniej wiecej tak samo :) Podejrzewałam u niej różne choroby, ale widac to jest taki charakter, dzisiaj np. nie spi od 4.30 :) więc mam przymusowa pobudkę, wrzeszczy, chodzi, marudzi :) nie wiadomo o co chce :)

glodne, mokro w pieluszce, kolka, zaparcia, jest wiele przyczyn u nas mala lezy duzo na brzuszku i spi na brzuszku otoczona poduszka super mami jak literka c