Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chceczynie

sex czy związek?

Polecane posty

Gość chceczynie

no więc tak, poznałam faceta. Jesteśmy oboje po 30. i nie szukamy niczego na dłużej.. nie spaliśmy jeszcze ze sobą ale wszystko do tego zmierza... problem tkwi w tym, że ja pogubiłam się w tej relacji. Sama założyłam na początku, że nie ładuje się w związki, emocje i takie tam i on to podchwycił. Teraz ja już sie z tego nie wycofam, nie stwierdzę nagle, że w sumie to może wolałabym pochodzić na randki, zamiast turbo intensywnie flirtować i podkręcać temperaturę, po to żeby wylądować niebawem w łóżku a potem może jeszcze parę razy i tyle. Ale ten facet zaczął na prawdę mi się podobać.. jak to teraz rozegrać, żeby nie wyjść na głupią babę, która najpierw zapewnia, że w sumie chce się tylko dobrze zabawić a po paru tygodniach jednak chyba chciałaby czegoś więcj?

Gość gość
zerwij z nim i poszukaj kogoś na stałe. proste, no nie?

Gość chceczynie
ale on mi się na maxa spodobał.. nie chce chyba szukać nikogo innego.. :/

Gość chceczynie
a moze przespać się z nim a potem zapomnieć... mam na niego wielką ochotę.. nie spotkałam jeszcze takiego faceta... co robić, co robić?

Gość gość
ustaliliście, że nie szukacie niczego na poważnie to czego ty chcesz? typowe jak lecenie na agresywnego faceta a potem oczekiwanie, że będzie potulny jak baranek :P

Gość chceczynie
hahaha no wlasnie! ale nie spodziewalam sie, ze tak się bedziemy dogadywać! a jaka jest szansa, że on tez zmienil zdanie, po czym to poznac?

Gość upgość
Up up

Gość gość
Też miałam kiedyś podobną sytuację, nie chciałam wchodzić w żaden poważny związek bo jak wiadomo "facet to świnia" i prędzej czy później i tak zacznie cię zdradzać, więc umawiałam się z facetami na niezobowiązujący seks korzystając z takich portali jak http://sexszparka.pl i innych mu podobnych. Żeby się za bardzo nie rozpisywać to od razu przejdę do rzeczy. Umawiałam się na sex randki z przystojnym brunetem, który na początku służył mi tylko do zaspokajania moich potrzeb. Niestety po kilku spotkaniach poczułam do niego coś więcej. Powiedziałam mu o moich uczuciach i niby zareagował ok, ale więcej telefonu ode mnie nie odebrał. Jaki z tego wniosek? Jak się umawiasz z facetem na seks to ni licz na nic więcej bo się tylko rozczarujesz ;)

Gość gość
"Jesteśmy oboje po 30. i nie szukamy niczego na dłużej.." parę linijek niżej: " jak to teraz rozegrać, żeby nie wyjść na głupią babę, która najpierw zapewnia, że w sumie chce się tylko dobrze zabawić a po paru tygodniach jednak chyba chciałaby czegoś więcj?" x zdesperowana, kłamliwa stara panna!

Gość gość
przespij sie z nim.

Gość gość
No cóż, jeżeli facet nie szuka niczego poza dobrą zabawą, najgorszą rzeczą jaką teraz możesz zrobić to zdradzić się (chcący lub niechcący) ze swoimi prawdziwymi i nowymi oczekiwaniami. Te możesz sobie mieć w głębi serca, ale staraj się utrzymać dobre, luźne relacje, jak zamierzałaś. Czyli kontynuuj pierwotny plan. Minus tego rozwiązania jest taki, że możesz się jeszcze bardziej zaangażować, podczas gdy facet nadal będzie chciał wciąż tylko luźnej relacji opartej o miło spędzony czas. Ponadto widzę same plusy. mi.in. spędzisz miło czas, nie zdradzisz się ze swoimi zamiarami, co zapewne odstraszy faceta już teraz, o ile on swoich pierwotnych planów nie zmienił, będziesz miała szanse na to, że jeżeli facet się zaangażuje to sam będzie chciał zmiany charakteru znajomości. Znajomość możesz przerawać jużteraz , ale wtedy nie dowiesz się jak będzie i zniweczysz szanse na coś fajnego. Jednocześnie też będziesz mniej cierpiała, gdy facet nie spełni Twoich oczekiwań. Musisz sprawić, zeby facet sam chciał pogłębienia relacji a tego możesz dokonać tylko poprzez kontynuowanie gry na luzie. Żadnego przymusu, narzucania obowiązków, gadania o związku etc. - pokaż że jesteś fajna babka i warta zachodu, daj mu trochę, ale nie wszystko, pokaż że jesteś super fajna, fajnie się spędza z Tobą czas, można z Tobą o wszystkim pogadać, można na Ciebie liczyć, bądź atrakcyjna etc. Możliwe że tak tylko zostanie, ale jeżeli będziesz zmieniała retorykę teraz, facet się przestraszy i zwieje.

Gość gość
A, czy wzajemnie dopuszczacie możliwość równoległych relacji z innymi ? CZy jest to luźna relacja, ale bez innych pobocznych ?