Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dyskryminacja osób samotnych

Polecane posty

Gość gość

też to zauważyłyście, osoby samotne nie mają prawa się poskarżyć na nic a już na pewno na to że im ciężko finansowo bo zaraz osoby mają rodziny wytaczają argument dzieci i kredytów i że tym samotnym nie ma prawo być ciężko bo mają na utrzymaniu tylko siebie ale co takie osoby nie musza płacić rachunków ani jeść?

Gość gość
jako osoba samotna nie stać mnie by wyjechać na urlop a znajomi z dziećmi co tak narzekają w koło na kase i owszem a najlepsze jest to że ja dawałam się na to nabrać i szczerze współczułam do czasu gdy się okazuje kolejne rodziny które na nic nie stać wklejają zdjęcia na fb z nadmorskich kurortów

Gość gość pik pok
Mając jako mąż i żona na jedno gospodarstwo domowe jest łatwiej ponieważ rachunki płaci się na pół z dwa razy większych dochodów i z doświadczenia wiem, że nie marnuje się również jedzenie. Dlatego we dwoje zawsze raźniej :) A dzieci (współcześnie) również łatwiej wychować z dwóch dochodów niż z jednego źródła utrzymania. Zresztą facet z reguły ma większe dochody niż kobieta. No i we dwoje łatwiej odłożyć z tych dwóch pensji na wakacje niż jednej samotnej osobie szczególnie obecnie przy tym rządzie kiedy pensje są śmiesznie niskie. A żyć trzeba i z czegoś opłacić rachunki również.

Gość gość
jak są dzieci to rodzina też chętniej się mobilizuje po pomocy przy nich albo nawet do pomocy finansowej najczęściej, ale rodzinom jest ciągle mało

Gość gość
Ale w sumie osobie samotnej bez zobowiązań łatwiej jest podnieść swoje kwalifikacje aby móc zarabiać więcej. Jest więcej czasu na jakieś kursy doszkalające, naukę języka czy nawet na studia.

Gość gość
osoba samotna też ma większe możliwości podjąć jakąś pracę dodatkową niż rodzice wychowujący dzieci

Gość gość
jestem samotną kobieta i ledwo wiąże koniec z końcem o nową pracę nie tak łatwo tym bardziej że nie chcą zatrudniać kobiet w wieku produkcyjnym nawet nie mam prawa się nikomu poskarżyć a moje zdanie jest bagatelizowane

Gość gość
także jak to się mówi każdy kij ma dwa końce :) i jak to w życiu są plusy i minusy każdej sytuacji życiowej :)

Gość gość
Ożen sie zemną beda 2 biedy do kupy razem lepiej sie klepie jak w pojedynke:-)

Gość gość
czasowo może i łatwiej ale finansowo ciężej, samotnemu facetowi jest łatwiej w ogóle facetom jest łatwiej nikt ich nie wywala z roboty bo dzieci

Gość gość
osoba samotna ma więcej czasu dla siebie więc i ma większe szanse na poszukiwanie pracy nawet jakieś dodatkowej przy obecnej pracy ale fakt faktem obecnie nie ma wiele możliwości na rynku pracy i długo się szuka czegoś lepszego ale kto szuka ten znajdzie :)

Gość gość
Szukaj mnie la lala la la la aznajdziesz:-)

Gość gość
nie ożenię się z Tobą bo jeśli już to mogę wyjść za mąż :) ale i to nie jest takie proste trzeba znaleźć właściwą wartościową osobę a nie tylko po to aby rachunki płacić na pół choć i takie małżeństwa się zdarzają ale z reguły to jest szarpanina a nie prawdziwe małżeństwo, gdzie podstawą jest miłość i szacunek do drugiej osoby

Gość gość
znam taką kobietą wyszła za mąż za faceta z rozsądku i kasy bo miał perspektywy i co 30 lat męczyła się małżeństwie nie kochając faceta tylko dla kasy ma z nim dzieci nie wiem jak można mieć dzieci z facetem którego się nie kocha sory ale dla mnie to prostytucja

Gość gość
no właśnie dlatego warto modlić się o dobrego męża :) Bóg może wszystko :)

Gość gość
Pitolisz kochanie:-) dziecka bym ci nierobil nielubie rozdartych pachnacych kupa i sikami bachorow no chyba ze urodzila bys odrazu tak z 4 letnia dziewczynke :-P z chlopaka to by dres wyrosl nielubie dresow:-)

Gość gość
gość dziś - nie pamięta wół jak cielęciem był :P

Gość gość
Jestem kosmitą w pieluchy nierobilem. Zyje miloscia do ludzi:-P