Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym zastapic 8miesieczniakowi mleko z piersi i mm?

Polecane posty

Gość gość

Corka odrzucila piers. Mm tez nie pije. Jestem na skraju zalamania. Co moge jej podawac? Chyba na jogurty, twarozki jeszcse za wczesnie, bo to krowie mleko przeciez...

Gość gość
A co pediatra na to?

Gość gość
Wybieram sie w poniedzialek. Na razie probuje jeszcze z piersia, bo od wczoraj jakby chetniej jadla

Gość gość
może to chwilowe. Próbuj dalej.

Gość gość
córka ma 8 miesiecy je mleko mm raz na dobe opricz tego jogurt naturalny z owocami codziennie ,czasem danonek oprocz tego zupka,owoce,chrupki i kaszka na noc nie sadze zeby czegos jej brakowało. moze jogurt naturalny z owocami zmiksuj i sprobuj

Gość gość
Jogurt możesz podawać, teoretycznie czystego mleka krowiego nie. Możesz próbować kozie, ale to drogawe.

Gość gość
Moja w 7 miesiacu odrzucila mleko. Cuca juz w 3 odstawulam. Mm kupilam kazde zeby tylko pila ale cos jej sie odwidzialo i nie. Pediatra pozwolil jogurty dawalam naturalny z owocami czasem danonek serek bialy. A w 9 mies juz krowie mleko np kakao. Tzn na 150ml odrobina kakao. W 14 miesiacu mm znowu zaczela pic.

Gość gość
W tym wieku jogurt nie niesie żadnych korzyści zdrowotnych a wręcz odwrotnie. Mleko krowie jest bardzo ciężko strawne a dla 8 miesięczniaka nawet jogurty na nim się nie nadają, z tym trzeba odczekać jeszcze z porządne dwa miesiące a i tak zaczyna się od niewielkich ilości, co innego mleko kozie pasteryzowane , najlepiej bio. Z tego co ja wiem od lekarza i z źródeł jakie udało mi się znaleźć, mleko kozie można śmiało podawać niemowlętom po 5 miesiącu życia jednak aż do 12 miesiąca należy je rozcieńczać pół na pół z wodą ze względu na dużą ilośc soli mineralnych noi jeżeli niemowle nie spożywa mięsa, żółtka jaj regularnie to podaje się przy mleku kozim kwas foliowy. Jeżeli Problem tkwi w tym że dziecko zwyczajnie nie chce mleka, jakiekolwiek by mu nie podano to można podawać kaszki na kozim mleku lub jak ktoś woli , modyfikowanym.

Gość gość
To moge podac jogurt kozi? Czy bedzie za mocny?

Gość gość
A browarek? Lecz się tym czym zatrules! Albo fajeczka! Uwielbiam chlejace i pałace przyszłe mamuśki :/ albo bierne palaczki. Patologia