Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DO KOCHAJACYCH ZWIERZETA..

Polecane posty

Gość gość

Czesc Wam. Kochani, doskonale wiem, ze to nie miejsce na takie wpisy, ale tonący brzytwy się chwyta..Nie krzyczcie na mnie prosze..Ogromna prośba o pomoc, ktora nic Was nie bedzie kosztowała, a jednoczesnie bedzie bardzo cenna dla pewnej małej psinki. Prosze Was o polubienie strony na Facebooku "Bono-Twoj przyjaciel na zawsze" i jesli to mozliwe o udostepnianie na swoim profilu informacji dotyczacych adopcji piesiątka. Walczymy o znalezienie domu dla przepieknej sunieczki, ktora powolutku gaśnie w schronisku. Kazde udostepnienie malenkiej to szansa na wybawienie. Moze nie Wy, ale ktos z Waszych znajomych Ja wypatrzy i zechce uratować..Nikt Jej nie chce, nikt nawet nie pyta, a przeciez gdzies musi byc Jej czlowiek.. Psina ma na imie MIRA..Dziekuje z calego serca kazdemu, kto zechce malutkiej pomóc.. Tutaj mozna tak na szybko zobaczyc Mireczke https://youtu.be/1Y3o53GK

Gość gość
Link, który podałaś, nie działa, tzn. twierdzi, że film nie istnieje. Ale stronę na fejsie polubię i udostępnię. Sama by ją wzięła, ale mam bardzo małe mieszkanie, w którym już jest jeden pies. Mam nadzieję że jak najszybciej trafi do dobrego domu. <3

Gość gość
No wlasnie widze, ale mi nie dziala tylko gdy wchodze przez Kafeterie..Moze to zadziala..Obejrzyj film „MIRA- cudo, ktore nie ma domu” w YouTube MIRA- cudo, ktore nie ma domu: http://youtu.be/D1iTEIslpCs

Gość gość
Polubione i udostępnione. Co za urocza sunia, niech ją ktoś w końcu weźmie...

Gość gość
Teraz już podziałało:) Filmik też udostępniłam na fejsie.

Gość gość
Dziekuje Wam!:*)

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Może ktoś w końcu weźmie?Przyjaciel,kłopot i wydatki na długie lata.Ja propaguję akcję. POMYŚL ZANIM WEŹMIESZ ZWIERZĘ,karmię i ratuję .Nie byłoby tylu bezdomnych psów i kotów gdyby ludzie myśleli i analizowali swoją sytuację.Czy w razie wyjazdu,choroby,braku pracy,alergii,ktoś przejmie za ciebie opiekę nad psem?Zastanów się,to nie boli,nie bierz jak masz porzucić:-(

Gość gość
Nie zawsze idzie przewidziec, co bedzie potem, kiedys..Utrata pracy/choroba/inne klopoty moga sie zdarzyc w kazdym momencie. Idac tym tokiem myslenia, nikt nie powinien brac zwierzaka, bo przeciez za dwa lata/piec/siedem moze nie byc mnie na Niego juz stac..

Gość gość
Ale psa ze schroniska biora chyba ludzie swiadomi i odpowiedzialni..W każdym razie mam taką nadzieję..

Ci, którzy poświęcają swoje życie i szaleją za psami, z reguły nienawidzą ludzi i nie potrafią dogadać się z nimi.

Gość gość
A co to ma do rzeczy? Autorka nie szuka jakiegos schizola, tylko normalnego czlowieka, ktory wezmie tego konkretnego psa. Zreszta to jakies durne gadanie i popadanie w skrajnosci..Pomiedzy obłakanczym oddaniem zwierzetom(ja bym jednak polemizowala, czy abysna pewno nie lubia ludzi), a tymi nietrawiacymi zwierzat jest jeszcze sporo miejsca na tzw.norme..Czyli wg.Ciebie autorka (bo Jej tak zależy) nienawidzi ludzi? Az tak dobrze Ja znasz.. No winszuje, Wrozbito Macieju:P

Gość gość
W życiu nie ma nic bez ryzyka i to nie znaczy,że nie należy go podejmować.Miałam pecha trafić na felerne zwierzęta,ale mają u mnie dożywotnią opiekę,karmy lecznicze i wizyty w klinice.Dla wielu to,co mnie spotkało jest pretekstem żeby wyrzucić psa czy kota,tak po prostu.Stare zwierzę,stary człowiek to kupa smrodu i zawalidrogi,nic więcej.Najgorsi są tacy,którym wszystko przeszkadza,przez takich gnojków psy trafiają do lasu i do schronisk:-(Normalni ludzie jakoś potrafią się dogadać,a tu większość nienawidzi ludzi i zwierząt:-P

Gość gość
I am Different, mocno przegiąłeś. Ludzie zajmują się zwierzętami z dobroci i empatii, które też potrafią przełożyć na relacje z innymi ludźmi. To, że ktoś kocha zwierzęta, nie znaczy że nie potrafi się dogadać z ludźmi, znacznie częściej jest tak, że jak ktoś nie znosi zwierząt, to jest też niemiły i nieprzyjazny do ludzi.

Gość gość
Gościu z 17:07masz rację,to biedne stworzenie jątrzy w każdym temacie,zwierząt się czepia,dzieci,ogólnie wszystkiego,chamstwo i prostactwo kogoś z problemami psychicznymi,tacy stają się teraz plagą jak bezdomne psy i koty,dobrze,że na forum to nie ugryzie!:-P

Gość gość
Kochani, może komus sie psinka spodoba, moze ktos zechce sie zaopiekowac tym pluszakiem.. Mira ma ok. 8lat, mieszka juz bardzo dlugo w Celestynowie i jak widac na fotach-jest bardzo zrezygnowana i chyba juz nie wierzy, ze cos sie zmieni. Nie moge ukrywac-piesek ma chore nerki, potrzebuje specjalistycznej karmy, lekow i okresowych badan. Chyba to przeraza i odstrasza, ale jako posiadaczka psa powaznie chorego na watrobe wiem, ze to nie jest zadna tragedia. Trzeba podawac systematycznie leki, trzymac diete, odwiedzac lekarza i przede wszystkim KOCHAC. Wiem, to duze wyzwanie..Ale moze zdarzy sie cud i ktos sie pojawi..Piesek jest grzeczny, cichutki, łagodny. Jesli nie mozesz Jej adoptowac, to ponownie apeluje-polub strone na Fb..Bono- Twój przyjaciel na zawsze..A potem udostepniaj mala na swoim profilu, by Twoi znajomi Ja poznali. Zapros innych do polubienia..To da Jej szanse, a kazda szansa jest na wage złota. .Dzieki tym, ktorzy juz polubili-jestescie wielcy:*)

Gość gość
Ostatnio błąkały się koło mojego domu porzucone psy.Było ich kilka,wiadomo,wakacje.Tak jest co roku niestety.Mieszkam blisko schroniska,widzę co się wyprawia.Ktoś się nimi zajął,pewnie będą w schronisku,albo u kogoś.

Jak zdarzy się Wam znaleźć zwierzaka ogłoście to na myzoo.pl, jest tam dużo ludzi kochających zwierzęta i chcącym im pomóc.

Gość gość
Piękna psina, aż się pobeczałam, tyle w niej smutku.

Gość gość
Biedne te stworki..Wiezienie za niewinnosc..

Gość gość
M I R A Maleńka, kr***** cichutka dziewczynka.. Bezbronna, chora, bezdomna kruszynka.. Ciągle niczyja, ciągle niechciana.. Moze to Ty weźmiesz Ja na kolana? Moze pokochasz i adoptujesz? Miłosc Miruni nic nie kosztuje.. Popatrz w Jej oczy, daj Jej nadzieję.. Niech pyszczek Miry w końcu się śmieje. Kraty, niewola, samotność i trwoga.. Malutka Mira to znosi, nieboga.. A zasłużyła na bycie szczęśliwą. Na własny domek i starość godziwą. Na miłość, pieszczotę i dotyk wyśniony. Na swego człowieka i dom upragniony.. Grafomania czystej wody, ale to nic..Jeszcze raz prosze o polubienie stronki na Fb..Bono - Twój przyjaciel na zawsze i udostepnianie info o Mirze na swoim profilu..Moze ktos Ja zauwazy..Pomozcie kochani:(((

Gość gałeczczka
napisz ogłoszenie na portalach o zwierzętach, jak ktoś wspomniał na myzoo można spokojnie wwrzucać takeie ogłoszenia, mam nadzieję, że znajdzie się domek dla Mireczki :)

Gość gość
Dzieki, ale Jej schroniskowa opiekunka zamiescila ogloszonka juz wszedzie..Niestety zero efektu. Za duzo jest tych psich nieszczesc..Pozdrawiam:))

Gość dorokoro
wrzucjacie gddzie się da, mam nadzieję ze te portale społęcnzościwoe przydadząs ię do czego dobrego i pomogą suni znaleźc opiekuna. Rozumiem, że do dnia dzisiejszego piesek nie znalazł nowego domku?

Gość gość
Nawet jednego telefonu..