Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chory kot ...?

Polecane posty

Gość gość

W tym tygodniu zauważyłam, że moj kot ma takiego jakby guza u nasady ogona. Myslalam ze tylko mi sie wydawalo ale dzis guz jest większy. Wczoraj ogonek byl w tym miejscu mokry, futerko zlepione ale myslalam ze poprostu sie lizal ale dzis to samo, jak go dotykam to mialczy i lapka lapie mnie za dłon. Weterynarze zamknieci ale w poniedzialek chyba sie wybiore. Do tego czasu nie chce sie martwic tak bardzo i moze ktos cos wie na ten temat? Futerko tez ma dluzsze wiec nie moge dobrze zobaczyc, musze czekac na meza to go we dwoje zlapiemy i dokladnie obejrzymy :(

Gość gość
idz do weta

Gość gość
Wiem wiem ze do weta ale to dopiero w poniedzialek. Poprostu myslalam ze ktos cos wie. Na miau.pl nic nie pasuje do objawow mojego kota :/

Gość gość
W sumie to podejrzewam ze mogl go jakis pies dziabnąć bo on atakuje psy. Brzmi glupio ale tak jest :p

Gość gość
Najbardziej się boję, że to jakiś rak bo sie naczytałam :(

Gość gość
moze tam bylo jakies ugryzienie a ja tego nie zauwazylam a teraz wdala sie ropa i opuchlizna :( dzis go sprawdze, najgorsze jest to ze na dniach wybieram sie do Polski i ani tu ani tu zaczac leczenie, ale nic, zobacze dzis co tam znajde, az sie boje :(

Gość gość
Jesli powieksza się z dnia na dzień, to może to kleszcz? Jest gładkie i szare o lekko owalnym kształcie? Tak czy siak, idź do weta. Jeśli nawet to tylko kleszcz, to lepiej żeby to weterynarz go usunął, bo jesli się samemu majstruje, to może utknąc głowa i dojść do zakażenia. Albo kleszcz zacznie wymiotować przez próbę złego wyrwania go i kot może się poważnie rozchorować. Odwiedź weta.

Gość gość
jest roczny, kastrowany, wychodzacy, a co do kleszczy to mam specjalne szczypce dzieki ktorym wychodza z glowka

Gość gość
a z tym goleniem to tez myslalam, bo za dlugie ma te wloski, sklejone nic nie moge zobaczyc, wlos to tylko wlos odrosnie, myslalam jeszcze o namoczeniu tego ogonka, wlosy sie odkleją i może woa cos pokaze w prześwicie

Gość gość
oj ale sie martwie :( dzis wieczorem musze to sprawdzic bo nie da mi to spokoju

Gość gość
troche to juz nieaktualne ale to tylko ugryzienie jakiegos wrednego owada, zeszlo, kot ogona nie stracil ;d

Gość gość
To dobrze,że kocisko całe i zdrowe,pozdrowienia dla kota

Gość gość
Zdecydowanie w takim wypadku trzeba iść do dobrego weterynarza. Kiedy mój kociak był chory, zabrałam go do http://www.wetjaneczek.pl/ i na szczęście szybko mu tam pomogli.

Możliwe, że ma ropień. Ranę trzeba wyczyścić, idź do weterynarza.

Gość gość
Przestańcie z tym wetjaneczkiem w każdym temacie o zwierzętach.To jest gabinet z Wrocławia,ja mam pod nosem klinikę całodobową i jeszcze jedną fajną w Gliwicach po co mi do Wrocławia jechać:-PA temu kotu już nic nie jest,ma ogon i stary temat był:-)Autorka pisała przecież.

Gość gość
Zdecydowanie warto z tym iść jak najszybciej do zaufanego gabinetu weterynaryjnego typu http://lecznica.pila.pl/ Możliwe, że zranił się gdzieś i teraz zaczęła się zbierać ropa

Gość gość
Koniecznie z takim czymś trzeba się udać do weterynarza. Ja gdy mój kot miał problemy zdrowotne udałam się z nim do http://weterynarz-szczecin.info/ gdzie bardzo sprawnie pomogli mu w wyzdrowieniu

Gość gość
Przecież ten kot już wyzdrowiał,ach co za ciemnota.Poza tym każdy idzie do weterynarza w swojej miejscowości, po co mi Wrocław i Szczecin jak na południu Polski mieszkam:-(