Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy!! węzły chłonne? rak??

Polecane posty

Gość gość

witam mam 17 lat, moi odzice pojechali na wakacje i zostawili mnie z moim 19-letnim bratem. lewa strona twarzy mi spuchła, bardzo boli, to chyba węzeł chlonny szyi bardzo sie boje, wyczytalam ze to moze byc rak, a pale papierosy, ostatniej nocy "guz" urósł i spowodowane to chyba bylo tym ze spalam na dzialce u znajomych kiedy bol nie byl jeszcze az tak nieznośny, w domku na dzialce cala noc byly otwarte drzwi.... co robic? brat twierdzi ze panikuje, i sie ze mnie smieje, rodzice wracaja w poniedzialek.

Gość gość
twój brat ma racje po pierwsze rak tak szybko nie działa po drugie opuchlizna to nie rak prawdopodobnie masz świnkę (to taka choroba)

Gość gość
miałam świnke, a o ile sie nie myle świnke ma sie tylko raz w życiu.

Gość gość
Kochana bez paniki. Może cię przewiało,albo jakieś zapalenie. Na pewno to nie rak:)

Gość gość
możesz mieć też jakieś zapalenie zobaczy czy ząb ci się jakiś nie psuje mogą to być nawet ślinianki

Gość gość
jak myslicie? lepiej zadzwonić do rodziców i im powiedzieć czy nie ma po co ich martwić? i czy wiecie co robić aby z tego wyzdrowieć bo w internecie nic konkretnego nie ma:/

Gość gość
na opuchlizna pomaga soda poszukaj w kuchni może twoja matka ma mieszasz z wodą moczysz szmatkę i przykładasz do opuchlizny

Gość gość
zadzwoń do rodziców coś ci poradzą po co masz się martwić i panikować

Gość gość
Gdy Cię o wieje lub przeziębień to będziesz bezpłodności. A się nie pali bo to syf.

Gość gość
a co z powikłaniami?? moge wychodzić na dwór z tym?

Gość gość
To nie rak, to homar!!!

Gość gość
A może ci zęby mądrości rosną? Jak rosną ósemki to może nawet pół twarzy boleć, to są porabane zęby. Albo cię przewialo. Nie panikuj, poczekaj kilka dni. Jak nie przejdzie to idź do lekarza, ale na luzie, to raczej nic poważnego.

Gość gość
Moze zablokowal sie kanalik , ktorym plynie slina i masz maly stan zapalny, puchnie wtedy powaznie bok szyi. to chyba nic powaznego. Wez tymczasem cos przeciwzapalnego, np. aspiryne i odpoczywaj w lozku, moze ci przejdzie, potem jak bedziesz mogla skonsultuj sie z lekarzem. To moze sie powtarzac.